Cara Memasang IPVanish pada Kodi – 3 Kaedah Berbeza [2020]

IPVanish adalah nama popular lain di industri ini dan mula menjadi berita utama ketika memasuki pasaran. Namun, persoalan yang dimiliki oleh banyak pengguna adalah adakah VPN terbaik untuk Kodi?


Untuk memenuhi pertanyaan seperti itu, saya telah membincangkan semua aspek penting IPVanish yang berkaitan dengan Kodi dan telah menerangkan cara memasang IPVanish pada Kodi.

Adakah IPVanish VPN terbaik untuk Kodi?

IPVanish-untuk-Kodi

Memandangkan fakta bahawa IPVanish mempunyai rangkaian pelayan yang hebat dan protokol keselamatan yang kuat, kami dapat menganggapnya sebagai salah satu VPN terbaik untuk Kodi.

Kelebihan

 1. 1300+ Pelayan di 70+ negara.
 2. Penyulitan Gred Ketenteraan AES-256 bit.
 3. Aplikasi untuk lebih daripada 8 platform dan peranti yang berbeza.
 4. Disertakan ciri Kill Switch.
 5. Pelayan berkelajuan baik dengan sambungan VPN segera.

Keburukan

 1. Terlalu mahal
 2. Bidang Kuasa Bawah 14 Tahun
 3. Kontroversi dari segi log data
 4. Gagal memintas sekatan Netflix
 5. Ia menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 7 hari sahaja.

Setiap kali kita membincangkan VPN untuk Kodi, kita mempertimbangkan tiga faktor asas:

 1. Keselamatan
 2. Kelajuan dan bilangan pelayan
 3. Keserasian Peranti

Berdasarkan ketiga-tiga faktor ini, saya pasti bahawa IPVanish telah mendapat tempat dalam senarai penyedia VPN Kodi terbaik. Walau bagaimanapun, harga adalah faktor penting di atas segalanya dan saya tidak menyangka bahawa mana-mana pengguna akan bersedia membayar $ 6.49 sebulan untuk ciri tersebut.

Adakah IPVanish Sesuai dengan Kodi?

Ya, IPVanish serasi dengan Kodi kerana tidak mempunyai addon IPVanish Kodi khasnya tetapi tersedia di repositori Zombodied.

Selain itu, anda juga boleh memasang aplikasi IPVanish pada sistem anda dan menggunakannya di latar belakang semasa menggunakan Kodi. Motif asas pengguna Kodi, menggunakan perkhidmatan VPN, adalah untuk mengamankan diri mereka sendiri dan melewati sekatan geo.

Inilah sebabnya mengapa tidak menjadi masalah jika mereka memasang VPN IPVanish pada peranti mereka selagi mereka disambungkan ke pelayan yang selamat dan alamat IP mereka dienkripsi.

IPVanish VPN mempunyai klien yang mesra pengguna, yang berfungsi dengan baik dan sama sekali tidak mengganggu semasa melakukan streaming di Kodi setelah membuat sambungan VPN.

Pengguna Addons Kodi dapat Akses dengan IPVanish

Ramai pengguna menyedari hakikat bahawa VPN di Kodi diperlukan semasa melakukan streaming dengan add-on Kodi pihak ketiga, terutamanya jika anda menggunakan add-on IPTV. Dalam keadaan seperti itu, perisian VPN menjadi mustahak untuk streaming.

Dengan IPVanish, pengguna dapat mengalirkan kandungan melalui pelbagai tambahan Kodi rasmi dan tidak rasmi yang dilarang secara geo. Beberapa contohnya adalah:

1. BBC iPlayer

iPlayer www adalah addon Kodi yang menyediakan kandungan dari perkhidmatan TV dalam talian Britain; BBC iPlayer. Melalui addon Kodi ini, dapat menstrim saluran TV BBC secara langsung, sukan langsung dan rancangan popular lain seperti Peaky Blinders, Bodyguard, Killing Eve, Our Girl, rancangan Graham Norton dll..

Walau bagaimanapun, ini adalah tambahan Kodi yang dilarang secara geografi dan kandungannya hanya terdapat di UK. Di sinilah penggunaan IPVanish akan sangat membantu kerana anda memerlukan sambungan VPN untuk menstrimkan perkhidmatan ini di Kodi dari luar UK.

2. HBO Go

HBO adalah rangkaian kabel Amerika yang terkenal di seluruh dunia kerana kandungan dan perkhidmatan premiumnya. Walau bagaimanapun, HBO Go adalah perkhidmatan dalam talian premium mereka yang membolehkan pengguna menayangkan rancangan kegemaran mereka, yang kini disiarkan atau dari masa lalu.

Pengguna Kodi dapat menggunakan perkhidmatan ini dengan mudah, hanya jika mereka tinggal di AS kerana tidak dapat diakses dari tempat lain. Pelayan IPVanish US akan membantu anda mengakses kandungan ini di Kodi dan juga dalam talian, tanpa sebarang masalah.

3. SoundCloud

SoundCloud adalah perkhidmatan muzik dalam talian yang popular di seluruh dunia kerana perpustakaannya yang luas. Namun, banyak lagu yang terdapat di platform ini dilarang geo dan tidak dapat diakses di banyak wilayah selain dari host.

IPVanish on Kodi akan membantu pengguna mengakses semua kandungan yang terdapat di SoundCloud dan menikmati muzik tanpa halangan.

4. PopcornFlix

PopcornFlix adalah tambahan Kodi rasmi yang mempunyai aliran filem dan rancangan TV percuma tetapi kandungannya hanya dapat diakses di UK dan AS. Inilah sebabnya mengapa perlu memiliki VPN seperti IPVanish, yang dapat menghapus sekatan ini dan memberikan akses kepada pengguna untuk melakukan streaming.

5. merekah

Crackle adalah perkhidmatan streaming TV dalam talian oleh Sony yang mempunyai kandungan aslinya dan juga kandungan lain yang dihoskan di laman web. Perkhidmatan ini dapat disiarkan di Kodi melalui tambahannya tetapi akan terhad kepada wilayah AS sahaja.

Untuk mengakses Sony Crackle di luar AS, anda memerlukan pelayan IPVanish US. Melalui ini, anda dapat melihat semua kandungannya melalui satu klik kerana anda akan mempunyai alamat IP yang dienkripsi.

Cara menggunakan Kodi dengan IPVanish pada Android

IPVanish VPN juga tersedia untuk Android; anda boleh memasangnya di peranti anda dengan mengikuti langkah-langkah berikut:

 1. Buka Google Play Store pada peranti Android anda.
 2. Klik pada bar carian dan cari “IPVanish”.
 3. Klik pada hasil pertama yang muncul (yang akan) IPVanish VPN: VPN Tercepat.
 4. Sekarang klik Pasang dan tunggu aplikasi dimuat turun dan dipasang.
 5. Setelah aplikasi dipasang, klik Buka dan log masuk ke akaun IPVanish anda.
 6. Sekarang, sambungkan ke pelayan yang anda mahukan dan kemudian buka Kodi untuk memulakan streaming selamat.

Cara menggunakan Kodi dengan IPVanish pada Windows

Ikuti langkah-langkah ini untuk memasang IPVanish pada Kodi pada Windows:

 1. Pergi ke halaman Daftar Masuk IPVanish dan melanggan mana-mana pelan pakej yang sesuai dengan keperluan anda.
  IPVanish-Kodi-1
 2. Muat turun klien desktop IPVanish untuk Windows dan pasangkannya.
  IPVanish-Kodi-Muat turun
 3. Buka aplikasi selepas pemasangan dan log masuk menggunakan bukti kelayakan anda.
  IPVanish-kodi-pasang
 4. Sekarang pilih lokasi pelayan yang anda inginkan dan sambungkan ke lokasi tersebut.
  IPVanish-Kodi-2
 5. Sekarang kurangkan aplikasi dan Buka Kodi.
  Kodi-18
 6. Anda kini dapat mengakses semua aliran terhad geo dan tambahan Live TV Kodi, sementara aplikasinya berjalan di latar belakang.

Pasang IPVanish pada Kodi melalui Pengurus VPN

Anda boleh mengintegrasikan IPVanish VPN di Kodi melalui kaedah ini. Ini membolehkan anda menjimatkan masa dan meningkatkan pengalaman penstriman anda.

 1. Muat turun fail repositori Zomboid pada peranti anda
 2. Buka Kodi
 3. Pergi ke Alat tambah tab
 4. Klik pada ikon kotak dari sudut kiri atas
 5. Pilih Pasang dari fail zip pilihan
 6. Semak imbas sistem anda dan buka zip yang dimuat turun fail > Tunggu pemberitahuan
 7. Sekarang klik pada Pasang dari repositori pilihan
 8. Tatal ke bawah senarai dan buka Repositori Tambahan Zomboid> Pergi ke Perkhidmatan > Klik pada Pengurus VPN untuk OpenVPN > Pukul Pasang
 9. Setelah pemasangan selesai, pergi ke Tambah Program dan terbuka Pengurus VPN.
 10. Sekarang konfigurasikan VPN dengan pergi ke Tetapan.

Cara menggunakan Kodi dengan IPVanish di FireStick

FireStick telah menjadikan seluruh industri penstriman dalam talian dengan ribut dan fakta bahawa anda dapat mengalirkan Kodi ke atasnya telah menjadikannya lebih menarik.

 1. Sambungkan FireStick anda dan Belok ia pada
 2. Buka Tetapan.
 3. Klik pada Peranti tab
 4. Klik pada Pilihan Pembangun
 5. Aktifkan Aplikasi dari Sumber Tidak Diketahui
 6. Kembali ke menu utama dan buka gedung aplikasi Amazon
 7. Pergi ke pilihan carian dan cari IPVanish
 8. Klik pada IPVanish dari hasil carian
 9. Klik Pasang > Klik Ya
 10. Setelah pemasangan selesai, buka aplikasi dan tandadalam untuk menggunakannya

Kesimpulannya

IPVanish adalah pilihan yang cukup baik untuk pengguna Kodi kerana mempunyai semua ciri yang seharusnya dimiliki oleh VPN yang baik dan menyokong pelbagai platform. Namun, satu perkara yang membimbangkan adalah bahawa IPVanish tidak berpatutan seperti penyedia VPN lain dan itu mungkin menjadi titik yang tidak menggalakkan bagi banyak pengguna.

Selain itu, perkhidmatan dan prestasi luar biasa dan saya secara peribadi tidak menghadapi masalah semasa melakukan streaming. Satu perkara yang harus dipuji di sini ialah antara muka penggunanya cukup baik dan mesra pengguna. Sekiranya bukan kerana harganya, saya pasti akan mengesyorkan IPVanish untuk pengguna Kodi tetapi faktanya sebaliknya.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map