Memahami cara memasang KODI di Apple TV 4,3,2,1 bukanlah tugas yang mudah. Tetapi, kami telah mempermudah dengan 8 langkah mudah kami memasang KODI di Apple TV.

Salah satu perkara yang paling penting pada masa ini untuk setiap streamer dalam talian adalah Kodi VPN yang dapat membuka blokir laman web terhad dan memberikan privasi dalam talian yang tinggi. Sekiranya anda ingin menjimatkan kos, anda boleh mencuba penyedia VPN Kodi percuma. Kedua, anda harus bermula dengan memastikan bahawa anda telah menyediakan perkara berikut di Apple TV anda untuk memasang KODI dengan mudah. Pastikan anda tahu cara memasang VPN di Kodi.

Kodi di Apple TV

Sebelum anda cepat-cepat menyiapkan kodi di ipad juga memerlukan yang berikut:

 1. Xcode 8 atau lebih baru (percuma)
 2. Utiliti App App iOS untuk Mac (percuma)
 3. Fail KODI .deb terkini untuk tvOS (percuma)
 4. Akaun Pembangun Apple percuma (tetapi aktif) (Daftar jika anda tidak memilikinya)
 5. Komputer atau komputer riba Mac yang menjalankan Mac OS X 10.9 atau lebih tinggi

Tetapi sebelum melangkah lebih jauh, kami harus mengingatkan anda bahawa satu-satunya kaedah pemasangan yang boleh dipercayai untuk Kodi berfungsi di Apple TV 4 dan 2. Terdapat panduan pemasangan untuk Apple TV 1 dan 3 juga, tetapi sayangnya, mereka tidak berjaya. Oleh itu, panduan kami akan memberi tumpuan kepada Apple TV 4 dan 2.

Anda mungkin akan membuang wang anda di sebalik pemain media digital yang mahal jika tidak tahu kebenaran yang hodoh di sebalik peranti media 4k.

cara-memasang-sideload-kodi-on-apple-tv

Apa itu Apple TV?

Apple TV tidak boleh dikelirukan dengan Macintosh TV, yang merupakan televisyen komputer pertama Apple. Apple TV sama seperti kotak streaming lain tetapi dengan reka bentuk dan spesifikasi Apple klasik.

Hingga kini Apple telah melancarkan 4 generasi pemain media digital. Yang pertama dikeluarkan pada bulan September 2006 dengan penghantaran bermula pada bulan Mac 2007. Dan yang terbaru diumumkan pada bulan September 2015 dengan kemas kini utama, seperti yang dinyatakan oleh Tim Masak (CEO Apple) “Masa depan TV adalah aplikasi”.

Dia menambah bahawa Sistem Operasi yang hebat diperlukan untuk Apple TV untuk merebut pasaran yang semakin meningkat bagi pengguna TV yang bersambung dengan AS.

pengguna tv epal

Apple TV menyaksikan penurunan tahun ke tahun dan turun sehingga 8% tepat pada masa yang sama pada tahun sebelumnya. Bukan produk itu yang berlumpur.

Walau bagaimanapun, pengalaman keseluruhan lebih diharapkan daripada pemain media tidak sampai ke tahap yang tepat. Tetapi ketika Apple merubah Generasi Ke-4 Apple TV dengan resolusi 4K Ultra HD yang menakjubkan. Apple TV generasi ke-4 menimbulkan kegilaan di kalangan pengguna.

KODI, Pemain Media

KODI, juga dikenali sebagai XBMC (Xbox Media Center), percuma dan telah membuat heboh dengan berjuta-juta pengguna dari AS, UK, Kanada, Jerman, dan lain-lain. KODI sangat disesuaikan dengan pelbagai jenis kulit dan pemalam, terutamanya kerana sifat sumber terbuka.

KODI telah menghadapi masalah kesahan, tetapi secara sederhana, ia adalah media player yang elegan yang memungkinkan pengguna mengalirkan semua jenis kandungan, sama ada kandungan berbayar atau mendapatkan konten berhak cipta secara percuma. Terdapat banyak Tambahan KODI yang hebat untuk pengguna menonton filem, sukan, TV dan banyak lagi.

Cara memasang KODI / XBMC pada Apple TV Generasi Ke-4

Sekiranya anda tertanya-tanya sama ada anda boleh memasang KODI di Apple TV generasi keempat, maka anda perlu bersiap sedia. Memasang KODI pada peranti ini tidak semudah memasang aplikasi di telefon bimbit anda.

Mulakan dengan memuat turun perisian yang disebutkan di atas di Apple TV generasi ke-4. Selanjutnya baca panduan kami untuk memastikan peranti anda sentiasa dikemas kini, cara mengemas kini kodi di Apple TV.

Di atasnya, anda memerlukan kabel USB-C ke USB-A.

Cara memasang KODI / XBMC pada Apple TV Generasi Ke-4 Menggunakan USB C hingga A

Kabel USB C ke USB A

Proses ini akan membolehkan anda menyiapkan KODI di Apple TV 4 tanpa Jailbreak. Ini akan membolehkan anda memuatkan KODI di Apple TV.

Cara Memasang Kodi di Apple TV menggunakan Cydia Impactor

Ikuti langkah-langkah ini untuk memasang Kodi di Apple TV melalui Cydia Impactor:

1. Tukarkan Fail deb Kodi ke dalam ipa fail > Buka zipdata.tarFail.

2. Buka folder bernama ‘Data’> Pergi ke Permohonan > Buat Folder Baru dengan nama ‘Muatan di destinasi yang sama dengan ‘Kodi.app’.

3. Sekarang potong dan tampal yang ‘Kodi.app’ folder dalam folder yang baru dibuat bernama “Folder muatan” > Zip folder Payload > Pilih ZIP sebagai format arkib> namakan sebagai ‘Kodi.ipa’.

4. Sekarang, sambungkan anda Peranti Apple TV untuk awak PC > Buka Impactor Cydia > Salinan dan tampal yang Kodi.ipa fail > Sekarang anda perlu masuk anda ID Apple.

5. Sekarang menyambung anda Apple TV untuk awak TV dan putar HIDUP.

Di sini anda akan melihat Kodi di menu aplikasi siap digunakan!

Pemuatan Sidel dengan Xcode dan iOS App Signer

 1. Pasang Apple TV ke komputer Mac anda dan mulakan tvOS baru > Projek aplikasi dalam Xcode.Kaedah ini dipanggil Sideloading with Xcode dan iOS App Signer
 2. Buat pengecam unik dengan nama projek baru sebagai TV KodiApple. Bersama-sama dengan itu pastikan untuk membuat pengenal bundle unik yang menggunakan nama projek yang sama.mudah-pasang-kodi-on-apple-tv-4
 3. Sekiranya anda menghadapi masalah untuk menyediakan fail, klik perbaiki masalah.bagaimana-untuk-sideload-kodi-on-apple-tv-4
 4. Anda akan diminta untuk mendaftar akaun pembangun percuma.bagaimana-untuk-sideload-kodi-on-apple-tv-4
 5. Nanti pilih pasukan pengembangan anda.menggunakan-sideload-kaedah-untuk-pemasangan-kodi-on-apple-tv
 6. Teruskan dan buka Penandatangan Aplikasi iOS. Pilih Sijil Menandatangani dan Profil Penyediaan. Klik Mula dan pilih Lokasi Keluaran. Pada peringkat ini pilih muat turun KODI .deb sebagai fail Input anda.senang-setup-untuk-sideloading-kodi-on-apple-tv-4
 7. Kembali ke Xcode. Dalam Xcode, pilih menu Window dan kemudian klik pada Peranti.8-langkah-untuk-memasang-kodi-on-apple-tv-4
 8. Untuk menambahkan Apple TV anda, cari peranti yang disambungkan dan pilih Apple TV bersama dengan butang tambah untuk menambahkan peranti anda.

Pasang-kodi-17.4-on-apple-tv

Setelah memilih Apple TV di bidang di atas, anda akan siap untuk menikmati KODI di Apple TV anda. Tetapi untuk meningkatkan hiburan anda, anda mungkin ingin memilih salah satu KODI Addons terbaik untuk membantu anda menstrim filem kegemaran anda, sukan atau apa sahaja.

5 Permainan Apple TV Terbaik untuk tahun 2020 dengan harga US $ 5.00 sahaja

Permainan selalu menggembirakan kanak-kanak atau orang tua. Dengan teknologi dan grafik yang hebat di Apple TV generasi ke-4, anda akan gembira dapat bermain seberapa banyak permainan yang anda suka. Trend bermain permainan dengan resolusi tinggi Apple TV semakin meningkat. Berikut ini adalah penyelesaian untuk 5 permainan Apple TV terbaik.

 1. Machinarium (US $ 4.99)

  Ini adalah permainan petualangan point-and-click permainan yang dikembangkan oleh Amanita Design.Machinarium-permainan-terbaik-untuk-epal-tv

 2. Bandar Lumino (US $ 4.99)

  Dibangunkan oleh State of Play Games, Lumino adalah permainan teka-teki pengembaraan.Bandar Lumino

 3. AG Drive (AS $ 3.99)

  Permainan perlumbaan yang hebat dikembangkan oleh ZORG Entertainment Ltd, dipenuhi dengan kapal anti-graviti.Pemacu AG

 4. Pengembaraan Alto (US $ 4.99)

  Permainan snowboarding pelari tanpa henti oleh Snowman.Pengembaraan Altos

 5. Jalan Crossy (Percuma)

  Permainan Free Arcade dikembangkan oleh Hipster. Berkisar konsep ayam melintas jalan.

permainan tv epal percuma jalan melintang

Cara memasang KODI / XBMC pada Apple TV Generasi Ke-2

Penafian Helix adalah versi terakhir KODI yang berfungsi pada Apple TV generasi kedua.

Cara mudah untuk mengatur KODI di Apple TV 2 menggunakan baris arahan pada Mac anda.

Buka terminal pada Mac anda dan ketik arahan yang diberikan.

ssh [email protected]
Contoh: ssh [email protected]

Ia akan meminta kata laluan lalai iaitu alpine

Teruskan dengan memasukkan perintah berikut

apt-get install wget

wget -0- http://apt.awkwardtv.org/awkwardtv.pub | tambah kunci apt –

gema "deb http://apt.awkwardtv.org/ stablemain"> /etc/apt/sources.list.d/awkwardtv.list

gema "deb http://mirrors.kodi.tv/apt/atv2 ./" > /etc/apt/sources.list.d/xbmc.list

apt-get kemas kini

apt-get install org.xbmc.kodi-atv2

but semula

Begitulah mudahnya dan anda sudah bersedia! Anda kini dapat menjalankan aplikasi KODI untuk Apple TV 2. Dan jika setelah membaca panduan ini, kongsi maklum balas anda di komen bahagian di bawah.

Peranti Alternatif Windows Untuk Kodi

 1. Kodi pada Roku
 2. Kodi pada Raspberry Pi 
 3. Kodi pada iPad
 4. Kodi di Firestick
 5. Kodi pada Windows
 6. Kodi di Xbox One
 7. Kodi di Nvidia Shield

Apple TV 4 vs Nvidia Shield TV untuk KODI

Apple TV Generasi ke-4 yang baru melancarkan platform Apple tvOS baru dan ekosistem aplikasi. Sementara Nvidia Shield TV adalah kotak unggulan Android TV dengan penekanan unik pada Prestasi Permainan.

Anda boleh mendapatkan generasi keempat Apple TV dengan harga AS $ 179 atau US $ 199 dengan penyimpanan 32 pertunjukan atau 64 pertunjukan. Walaupun anda boleh mendapatkan TV Perisai Nvidia dengan harga US $ 199 atau AS $ 299 dengan penyimpanan 16 pertunjukan atau 500 pertunjukan yang kedua-duanya dapat diperluas, berkat slot kad mikro SD.

Ciri-ciri Jauh

Apple TV dilengkapi dengan alat kawalan suara yang cukup licin dengan trackpad, tetapi Nvidia Shield hadir sebagai standard dengan alat kawalan permainan. Anda selalu boleh membeli alat kawalan jauh secara berasingan, jadi jelas, permainan adalah keutamaan utama di sini untuk Nvidia Shield dengan gamepad standard.

Tetapi, ini juga dapat digunakan untuk menavigasi sistem dan mengendalikan kandungan media anda dan dengan penerima IR di bahagian depan, anda juga dapat menggunakan alat kawalan jauh universal standard seperti yang anda dapat dengan Apple TV. Sekarang membandingkan alat kawalan jauh, kedua-duanya adalah ukuran dan faktor bentuk yang agak serupa.

Kedua-duanya mempunyai pengawal kelantangan tetapi alat kawalan jauh Apple TV secara langsung mengawal kelantangan TV melalui inframerah sementara alat kawalan jauh Nvidia mengawal kelantangan naik dari kotak Nvidia sendiri menggunakan slaid sensitif sentuh pada alat kawalan jauh.

Kedua-duanya mempunyai reka bentuk logam berkualiti tinggi yang langsing dengan bateri boleh dicas semula dalaman. Kini hanya alat pelindung jarak jauh yang menyertakan bicu fon kepala untuk mendengar audio peribadi. Walaupun Apple TV dapat memasangkan fon kepala Bluetooth untuk fungsi yang serupa.

Reka bentuk

Reka bentuk kotak Nvidia dengan bentuk geometri dan permukaan bertekstur sangat menarik perhatian, tentu saja, kita juga mempunyai lampu hijau yang dipimpin khas di bahagian atas. Ia juga boleh berdiri di sisi menggunakan aksesori pendukung logam pilihan.

Apple TV adalah reka bentuk yang lebih halus dan padat dengan lampu status LED putih di bahagian depan dan tentu saja ia bertujuan untuk menghilang ke latar belakang. Tetapi Shield mempunyai butang daya kapasitif di bahagian atas yang mana Apple TV tidak mempunyai sesuatu yang tidak biasa kebanyakan set-top box terdapat perbezaan yang jauh lebih besar.

Spesifikasi

Apple TV 4K yang baru dilengkapi dengan pemproses F10 Chip A10X yang ditingkatkan. Sementara Shield dilengkapi dengan pemproses Nvidia Tegra X1.

Teknologi resolusi sekarang yang keduanya memiliki daya saing kerana Shield mempunyai paparan HDR 4K pada 60 Hertz di sisi lain Apple TV 4K juga mempunyai aspek resolusi / video yang serupa. Dengan grafik dan spesifikasi yang tinggi, kedua-duanya dilengkapi dengan tanda harga yang besar.

Tapi hei, itu bukan akhir dunia anda masih boleh menjumpai banyak kotak KODI yang mudah di poket anda. Dan setelah mengumpulkan ulasan dan penyelidikan kami untuk kami Nvidia Shield TV adalah pemenang yang jelas kerana reka bentuk dan prestasinya yang anggun.

Kebenaran Jelek Anda tidak menyedari Peranti Video 4K

Tidak kira peranti mana yang anda beli untuk hiburan anda, yang penting ialah 4K hanyalah satu bahagian dari persamaan. Kandungan mestilah serasi dengan 4K diikuti oleh televisyen itu sendiri, dengan mengatakan bahawa anda perlu memastikan kandungan yang disiarkan adalah grafik 4K. Televisyen juga harus dapat menyesuaikan grafik definisi tinggi anda.

Oleh itu, walaupun anda sanggup membelanjakan sehingga AS $ 300 untuk pemain media, anda masih tidak dapat menstrimkan kandungan 4K klasik. Ini adalah faktor yang paling mengehadkan kerana teknologi untuk mengungguli penyampaian kandungan harus terlalu terang.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me