Sokongan multi-platform Kodi adalah salah satu daripada banyak sebab mengapa perisian ini begitu popular di kalangan streamer dalam talian dan pemotong tali. Keserbagunaan ini adalah sesuatu yang dihargai oleh banyak pakar teknologi kerana perkara yang jarang dilihat. Mac menjadi sistem operasi teratas disukai oleh orang ramai kerana ciri-cirinya yang luar biasa.

Selepas Microsoft Windows, Mac adalah sistem operasi desktop yang paling banyak digunakan di seluruh dunia. Ramai pengguna lebih suka menggunakan macOS untuk kegunaan peribadi kerana GUI yang menakjubkan dan fungsinya yang mengagumkan. Kodi untuk Mac adalah sesuatu yang sangat disukai pengguna Mac.

Bayangkan penyatuan salah satu sistem operasi terbaik dengan salah satu perisian streaming dalam talian terbaik; MacOS dan Kodi!

Kedengarannya hebat, betul?

Ini benar-benar pengalaman yang luar biasa, mempunyai Kodi untuk Mac OS kerana fungsi dan ciri. Ini adalah pilihan yang lebih baik untuk pengguna yang lebih suka kemudahan dan hubungan antara peranti mudah alih dan desktop mereka. Antara muka dan kualiti paparan buku Mac dipuji secara global dan tidak ada pemikiran kedua mengenai perkara itu. Streamer dalam talian lebih suka menonton filem dan rancangan TV dalam definisi HD yang mungkin dilakukan dengan aplikasi Kodi untuk Mac.

Kedua, kenyataan bahawa perisian hasad dan virus tidak disambut di MacOS, menjadikannya lebih menarik untuk digunakan. Penstriman dalam talian kadang-kadang boleh menjadi usaha yang berisiko dan banyak pengguna menahan diri untuk tidak melakukannya kerana akibatnya. Walau bagaimanapun, pengguna Mac tidak bimbang tentang masalah seperti Mac adalah salah satu sistem operasi paling selamat untuk digunakan.

Satu lagi perkara hebat mengenai Mac yang membezakannya daripada sistem operasi lain seperti Windows dan Android adalah kestabilan. Aplikasi di Mac tidak rosak seperti yang berlaku di sistem operasi lain. Kerosakan fail atau aplikasi adalah sesuatu yang tidak diperkenalkan oleh pengguna MacOS dan ini menjadikan OS ini lebih baik daripada yang lain.

Oleh itu, dalam skala perbandingan, streaming dalam talian dengan Mac OS boleh menjadi pilihan yang lebih baik daripada yang lain!

Adakah Kodi selamat untuk Mac?

Betul! Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, MacOS sendiri sangat aman kerana tidak ada perisian hasad atau virus yang dapat memasuki sistem, yang merupakan salah satu USPnya. Lebih-lebih lagi, jika pengguna menggunakan alat tambah Kodi rasmi, maka tidak ada risiko menjadi mangsa virus apa pun tidak seperti pengguna OS lain.

Masalah keselamatan timbul apabila pengguna memilih alat tambah Kodi pihak ketiga yang mempunyai perisian pengintip dan perisian hasad di repositori mereka. Tidak perlu setiap add-on Kodi pihak ketiga mempunyai sesuatu yang mencurigakan di repositorinya. Tidak banyak kes yang diperhatikan seperti ini tetapi baru-baru ini, beberapa alat tambah Kodi didapati berjangkit.

Walaupun begitu, anda boleh menikmati penggunaan alat tambah Kodi lain untuk menstrim filem, sukan dan banyak lagi tanpa perlu risau keselamatan di Mac.

Keperluan untuk Mac untuk menyediakan Kodi pada Mac

Berikut adalah syarat untuk menyiapkan Kodi pada Mac OS:

 1. Kodi menyokong kedua-dua pemproses x86 dan X64. Peranti Mac mempunyai x64 (pemproses 64-bit) yang disokong oleh Kodi dan tidak diperlukan tweak.
 2. GPU dan OpenGL 2.0 adalah syarat paling minimum untuk menjalankan Kodi, peranti Mac mempunyai spesifikasi yang lebih baik dari segi GPU dan ini sama sekali tidak akan menjadi masalah.
 3. Sekurang-kurangnya 2GB RAM diperlukan untuk menjalankan Kodi dengan pantas pada peranti anda.
 4. Kodi tidak memerlukan banyak ruang untuk pemasangan dan ia hanya akan meliputi 150mb simpanan anda.

Cara memasang Kodi 18 Leia pada Mac

 1. Pergi ke halaman muat turun Kodi.tv dan klik pada ikon muat turun Kodi untuk Mac OS. Muat turun Pemasang (64 bit) pada peranti anda.
 2. Buka fail yang dimuat turun di Mac anda dari folder muat turun.
 3. Sekarang seret dan lepaskan fail persediaan Kodi ke dalam folder Aplikasi > pemasangan aplikasi akan bermula.
 4. Setelah pemasangan selesai, buka Kodi. (Kemungkinan anda mungkin mendapat kesalahan dengan mengatakan, “tidak dapat dibuka kerana dari pengembang yang tidak dikenali”, ini kerana anda belum mengaktifkan izin untuk memasang aplikasi luaran).
  Untuk mengaktifkan penggunaan aplikasi luaran pada Mac anda, klik kanan pada aplikasi Kodi > Pilih Buka. Terdapat cara lain untuk membuka aplikasi, anda boleh membuka Keselamatan & Tetapan privasi dan klik pada pilihan “Benarkan aplikasi dimuat turun dari:”.
 5. Iaitu ia! Sekarang anda boleh menggunakan Kodi di MacOS dan menikmati streaming semua kandungan kegemaran anda melalui alat tambahnya yang menakjubkan.

Berikut adalah beberapa add-on Kodi terbaik untuk MacOS:

 1. TV Tubi
 2. Popcornflix
 3. Filem Bintang Besar
 4. Filem Naik
 5. Cengkerik
 6. WNBC

Ini adalah beberapa add-on terbaik untuk mencuba aplikasi Kodi untuk Mac. Sebahagian daripadanya adalah tambahan Kodi tidak rasmi, sementara yang lain adalah Tambahan rasmi Kodi berlesen.

Cara menyediakan perpustakaan Kodi pada Mac OS

Sekiranya anda ingin mengemas kini perpustakaan Mac OS anda dengan metadata anda, ikuti langkah berikut:

 1. Buka Kodi
 2. Klik Wayang
 3. Pilih Masukkan bahagian fail
 4. Klik pada Tambah Video pilihan
 5. Klik pada Semak imbas > Sekarang buka folder yang mengandungi video anda untuk dimuat dan Klik OK
 6. Klik OK sekali lagi dan folder akan dimuat naik.
 7. Kembali ke menu utama dan buka bahagian Filem.
 8. Tetingkap akan muncul > Pilih Filem, dan kandungannya akan ditambahkan ke pustaka anda.

Kesimpulannya

Sekarang anda pasti sudah faham bahawa pemasangan Kodi untuk Mac sama sekali tidak kompleks. Saya mengesyorkan pengguna Mac untuk mencuba menggunakan Kodi untuk streaming dalam talian kerana ia mempunyai beberapa ciri hebat. Saya telah menyebutkan di atas beberapa add-on Kodi terbaik yang boleh anda gunakan untuk streaming semua filem dan rancangan TV terkini, jadi cubalah.

Kodi di MacOS adalah sesuatu yang anda akan gemari, jika anda adalah peminat streaming yang mengalu-alukan perisian dan peranti penstriman berkualiti tinggi. Saya telah mencubanya secara peribadi dan saya memberi jaminan bahawa ia bernilai. Walaupun begitu, jika anda menghadapi sekatan geo atau tidak dapat memasang add-on, anda boleh mencuba menggunakan VPN untuk melewati sekatan tersebut. Anda juga harus memilih VPN semasa streaming dalam talian untuk melindungi privasi anda.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me