Maverick Repository memang terkenal kerana mempunyai host Maverick TV Kodi add-onnya sendiri dan banyak add-on Kodi yang popular seperti Sports Devil, Joker Sports, Cartoon Network, Gen-X dll. Repositori ini boleh dimuat turun dan dipasang dengan mudah di Kodi tanpa mempunyai sebarang masalah. Ikuti panduan kami untuk mengetahui cara memasang Maverick Repository di Kodi.

Kajian Repositori Maverick Kodi

Maverick Repository mendapat populariti kerana Maverick Add-onnya sendiri. Namun, ia mempunyai banyak tambahan Kodi pihak ketiga arus perdana yang lain. Repositori ini sebelum ini dikenali sebagai Joker TV dan cukup popular.

Joker menukar namanya menjadi Maverick dan Maverick Repository menjadi nama terkenal dalam komuniti Kodi. Repositori Maverick mempunyai tambahan untuk memenuhi keperluan penstriman semua orang.

Cara Memasang repo Maverick pada Kodi krypton 17.6 ke atas

Ikuti langkah-langkah ini untuk memasang Maverick Repository pada Kodi Krypton versi 17.6:

 1. Buka Kodi > Klik Ikon Tetapan > Cmenjilat Pengurus Fail.Cara Memasang repo Maverick pada Kodi krypton 17.6
 2. Klik dua kali Tambah Sumber > Kotak dialog akan dibuka dengan bar alamat dan medan nama > Klik > dan taipkan URL ini di bar alamat “http://mavericktv.net/mavrepo > Klik Okey > Namakan sumber media ini sebagai “Maverick> Klik okey > Klik okey sekali lagi untuk menutup kotak dialog.Cara menyediakan repo Maverick di Kodi krypton 17.6
 3. Kembali ke Menu utama > Klik pada Alat tambah tab > Klik pada Ikon pemasang pakej (Kotak) dari sudut kiri atas.cara memasang repositori maverick pada kodi jarvis
 4. Pilih Pasang dari Fail Zip > Klik pada Maverick > Pilih maverickrepo-3.5.zip > tunggu pemberitahuan.
  11 Tawaran VPN Krismas yang Menawarkan VPN Diskaun Pelajar Terbaik

pasang maverick kodi repo dari fail zip

Cara Memasang repo Maverick pada kodi jarvis 16 ke bawah

 1. Buka Kodi Jarvis V16.
 2. Klik Sistem > Klik Pengurus Fail.
 3. Klik dua kali pada Tambah Sumber.
 4. Klik <Tiada> dan taipkan ini URL http://mavericktv.net/mavrepo > Klik Selesai > Namakan pautan sumber media ini sebagai Maverick > Klik Selesai > Klik
 5. Kembali ke Rumah Kodi Skrin > Klik Sistem > Klik Alat tambah.
 6. Pilih Pasang dari Fail Zip pilihan > Pilih Maverick > Klik pada maverickrepo-3.5.zip.

Cara Memasang Maverick Repository di FireStick Kodi

Memasang Maverick Repository di FireStick tidak berbeza seperti pada peranti lain. Pertama, anda perlu memasang Kodi pada peranti Fire Stick anda. Selepas itu anda akan membolehkan pemasangan perkhidmatan pihak ketiga pada peranti anda.

Pergi ke Pilihan Pembangun dari menu dan hidupkan ADB Debugging dan Aplikasi dari Sumber Tidak Diketahui.

Selepas itu, anda boleh memasang repositori Maverick dengan mudah pada peranti FireStick anda dan menikmati semua tambahan hebat yang ditawarkan repositori ini pada peranti FireStick anda.

Alat tambah Maverick Kodi

Berikut adalah senarai semua add-on Kodi terbaik yang termasuk dalam repositori:

 1. Sukan Joker
 2. TV Maverick
 3. SukanDevil
 4. Naga Ajaib
 5. Gen-X
 6. ITV
 7. Di Flix
 8. Rangkaian kartun
 9. LiveStreams Pro
 10. Youtube

Soalan Lazim Repositori Maverick

Berikut adalah beberapa soalan yang sering ditanya oleh pengguna Kodi mengenai Maverick Repository:

 Maverick Repo tidak berfungsi

Sekiranya anda menghadapi masalah mengakses atau memasang add-on maka anda harus segera memeriksa sama ada URL sumber yang telah anda tambahkan di Pengurus Fail betul atau tidak.

Sekiranya URL sumber yang anda masukkan betul tetapi repositori masih tidak berfungsi, maka repositori mungkin sedang dikemas kini dan anda harus menunggu selama beberapa jam.

  Cara Menonton UFC di Kodi Secara Percuma Menggunakan Tambahan UFC Terbaik

 Maverick TV gagal memasang pergantungan

Gagal memasang ralat kebergantungan berlaku jika repositori usang, URL sumber telah habis masa berlakunya atau jika terdapat beberapa fail yang hilang di repositori. Sekiranya anda menghadapi masalah ini, muat turun semula repositori dan cuba pasangkannya semula.

Kesimpulannya

Banyak repositori Kodi telah mendapat populariti dengan menyediakan add-on Kodi yang dikemas kini dan Maverick Repository adalah salah satunya. Alat tambah Maverick Kodi sendiri juga merupakan tambahan Kodi yang luar biasa untuk streaming filem dan rancangan TV dalam kualiti tinggi.

Satu perkara yang gagal dilakukan oleh setiap repositori adalah bertahan dalam persaingan industri. Banyak repositori hebat datang dan pergi kerana banyak dari mereka tidak mempunyai inovasi atau keunikan di dalamnya. Padahal, banyak dari mereka dihukum oleh pihak berkuasa dan terpaksa menutup perkhidmatan mereka.

Cara pertaruhan menggunakan add-on atau repositori Kodi pihak ketiga adalah dengan VPN berbayar atau percuma untuk Kodi untuk memastikan privasi anda. Sentiasa selamat semasa anda melakukan streaming dan pilih penyedia VPN terbaik di pasaran.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me