Sekiranya anda pernah bertanya-tanya bagaimana menstrim filem, rancangan TV, dokumentari, dan kandungan media lain di satu tempat, maka anda tidak perlu melihat lebih jauh

Navi-X Kodi boleh menjadi add-on Kodi yang paling popular dan juga yang tertua, ia adalah add-on Kodi yang menawarkan kandungan media percuma untuk pengguna internet.

Walau bagaimanapun, penstriman percuma tidak semudah itu kerana banyak aliran berkualiti tinggi adalah terhad geo yang tidak dapat diakses tanpa VPN untuk Kodi.

Dalam artikel ini, kami akan memperkenalkan cara memasang Navi-X di Kodi dan menyelesaikan pelbagai masalah yang berkaitan dengan pengaya.

Apa itu Navi-X Kodi

Navi-X membolehkan penggunanya berkongsi dan memuat turun kandungan melalui pangkalan data video yang sangat besar. Segala-galanya dari filem hingga rancangan TV, acara sukan dan televisyen langsung dapat dijumpai dengan jari anda.

Ikuti panduan langkah demi langkah ini mengenai cara memasang Navi-X di Kodi.

Cara Memasang Navi-X pada Versi Kodi Leia dan Krypton

Kodi Leia adalah versi terbaru Kodi diikuti dengan versi Krypton yang popular. Alat tambah ini berfungsi dengan baik dengan semua versi Kodi yang ada.

Ikuti langkah-langkah berikut untuk memasang add-on Navi-X Kodi dalam masa yang singkat:

  1. Buka Kodi> Pilih ‘Tetapan ’ butang di sebelah kiri atas > Fail Pengurus > Klik dua kali ‘Tambah Sumber ’.cara memasang navi-x pada kodi
  2. Taipkan pautan ini http://kdil.co/repo/ > Klik okey > Sekarang taipkan nama pautan media ‘Kodil Repo ’ > Klik okey lagi.cara memasang naxi x addon pada kodi krypton versi 17
  3. Kembali ke Skrin utama > Klik Alat tambah tab hadir di menu sebelah kiri > Klik di kiri atas berbentuk kotak ikon > Pasang dari zip fail > Kodil Repo > Kodil.zip.navi-x pasang kodi fail zip
  4. Pasang dari repositori >Pilih Repositori Kodil > Program Tambahons> Klik Navi-X > Pasang.persediaan navi-x pada kodi krypton versi 17
  5. Kembali ke Menu utama > Tambah Program >Navi-X > dan Nikmati!

navi-x addon setting kodi krypton versi 17

Cara Memasang Navi-X Kodi Jarvis Versi 16 atau Lebih Tinggi

Memasang Navi-X pada Kodi Jarvis versi 16 serupa dengan memasang Navi-X pada Kodi Leia dan Krypton, kecuali kenyataan bahawa susun atur Kodi Jarvis sedikit berbeza dari versi yang disempurnakan.

Kodi Jarvis mempunyai sedikit variasi dalam susun atur menu utama. Menu utama dapat ditemukan terletak di bahagian bawah layar pada posisi mendatar, sedangkan dalam versi terbaru menu utama terletak di sebelah kiri berdiri tegak.

Dalam Kodi Krypton, fungsi utama yang disebut ‘Sistem ’ telah digantikan dengan ‘Tetapan ’ yang boleh didapati di utama menu. Walau bagaimanapun, dari segi ‘cara menggunakan Navi-X‘Dalam salah satu versi Kodi, prosesnya tetap sama.

Cara Memperbaiki Masalah Tidak Berfungsi Navi-X

Pengguna Navi-X mungkin menghadapi beberapa kesalahan semasa memasang add-on Kodi. Kami telah menyediakan dua masalah yang paling kerap berlaku untuk pengguna Kodi semasa mereka memasang Navi-X.

Periksa Log untuk Ralat Maklumat Lebih Lanjut

Kesalahan ini boleh membuat orang gila. Pada beberapa kesempatan, kita semua telah melihat bahawa Kodi gagal mengalirkan kandungan media yang anda mahu tonton dengan pantas. Namun, tidak ada yang tidak dapat kita perbaiki.

Untuk menyelesaikan masalah ini, biasanya membersihkan cache anda. Untuk itu, anda perlu memasang ‘Add-on pemasang’, yang merupakan add-on Kodi. Setelah selesai memasang add-on, buka alat pemeliharaan add-on, kemudian klik pada add-on umum, dan kosongkan cache.

Sekiranya masalah masih berlanjutan setelah mengosongkan cache, maka sepertinya anda sedang berusaha untuk mengakses kandungan yang disekat geo yang hanya dapat diakses melalui Kodi VPN.

Mengapa Navi-X Berhenti Berfungsi?

Navi-X kadangkala berhenti berfungsi dengan cara yang tidak dijangka, yang boleh menyebabkan kesusahan. Kesalahan ini biasanya berlaku apabila anda memasang Kodi atau Navi-X versi sebelumnya. Ketahui versi terbaru Navi-X dan juga versi terbaru Kodi Krypton 17 untuk menyelesaikan ralat tersebut.

Sekiranya anda memasang Navi-X dan Kodi versi yang lebih baru, maka anda mungkin mahu mencuba menyahpasang Navi-X dan memasang semula add-on tersebut. Ini boleh menyelesaikan masalah anda.

Mengemasnya

Navi-X adalah tanpa keraguan, alat tambah Kodi yang paling popular dan tertua. Ia membawa pangkalan data di mana pengguna Kodi dapat berkongsi kandungan media terkini. Anda boleh menstrim filem, rancangan TV, dan pakej hiburan lain yang serupa tanpa perlu repot.

Sebenarnya, memasang Navi-X di Kodi akan menyelesaikan masalah anda secara percuma. Anda dapat menonton kandungan kegemaran anda dengan mudah di rumah, tempat kerja, atau di mana sahaja anda merasa selesa. Cukup baca panduan kami mengenai cara memasang Navi-X di Kodi, dan tonton kandungan kegemaran anda dari mana sahaja.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me