Bagaimana GitHub berfungsi

Penyemak imbas GitHub sememangnya merupakan inovasi paling baru dalam dunia Kodi. Penyemak imbas tunggal membolehkan pengguna mencari add-on kodi dan repositori kodi kegemaran mereka. Pengaya Penyemak Imbas GitHub mengikis keseluruhan pelayan hosting GitHub mengikut pertanyaan carian pengguna dan kemudian memberikan hasil yang relatif kepada pengguna.

Ini menjadikan keseluruhan pemasangan mudah bagi pengguna dan membantu mereka dengan menjimatkan masa dan memori sistem mereka. Ikuti panduan kami untuk melihat cara memasang penyemak imbas GodiHub Kodi dan merasai pengalaman Kodi yang disempurnakan sepenuhnya.

Pengenalan Penyemak Imbas GitHub

GitHub adalah satu hentian untuk geeks dan penyelesaian untuk masalah mereka. Pengguna lebih suka GitHub untuk memuat turun sebarang Fail Zip dari laman web kerana mempunyai fail persediaan untuk hampir semua perisian dan aplikasi. Malah pengguna Kodi lebih suka menggunakan GitHub untuk memuat turun repositori tambahan kegemaran mereka.

Semua repositori tambahan terkini dimuat naik di GitHub oleh pembangun masing-masing. Oleh itu, walaupun pautan sumber repositori ditutup, pengguna boleh memuat turun repositori melalui GitHub.

Ciri Kodi Penyemak Imbas GitHub

KelebihanKeburukan
Mudah untuk digunakanTidak stabil
Satu Tambah untuk semua alat tambah yang lainFail Zip yang tidak dipercayai disediakan
Kemudahan dalam mencari tambahan yang tidak popularDalam proses pembangunan
Menggalakkan pemaju baru

Cara Memasang penyemak imbas GitHub pada Kodi Krypton Versi 17.6 atau yang lebih rendah

 1. Lancarkan Kodi > Klik pada Tetapan.cara memasang kodi penyemak imbas github
 2. Buka Pengurus Fail > Klik dua kali pada Tambah Sumbercara memasang penyemak imbas github kodi pada krypton versi 17.6 atau lebih rendah
 3. Kotak dialog akan muncul, klik di mana tertulisnya ‘Tiada’ > Taipkan ini URL http://fusion.tvaddons.co/ > Klik okey.muat turun penyemak imbas github kodi
 4. Namakan nama sumber media ini sebagai ‘Repo TV Addons ’ > Klik okey > Periksa semula URL dan nama dan Klik Ok lagi.cara memasang kodi penyemak imbas github di firestick
 5. Kembali kepada Skrin Utama Kodi > Sekarang dibuka Alat tambah menu > Klik Ikon kotak > Pilih Pasang dari Fail Zip.cara memasang kodi penyemak imbas github pada jarvis versi 16
 6. Buka Repo TV Addons > Pilih mula-sini > Buka plugin.program.indigo-4.0.0.zip.penyemak imbas github kodi tidak berfungsi ralat dan masalah
 7. Pemberitahuan akan muncul yang menyatakan ‘Indigo Add-on terpasang’ > Setelah pemberitahuan muncul, kembali ke Skrin Utama Kodi > Buka Menu tambah> Pergi ke Alat tambah Video > Klik pada Indigo.penyediaan kodi penyemak imbas github
 8. Sekarang, klik Pemasang Tambahan > Klik pada Penyemak Imbas GitHub.Tetapan kodi penyemak imbas Github
 9. Tutup kotak dialog arahan yang akan muncul.
 10. Anda akan melihat tiga pilihan dalam senarai iaitu. Nama Pengguna GitHubNama repositori dan Nama alat tambah. Pilih metrik carian yang anda mahukan.

Cara Memasang Kodi Penyemak Imbas GitHub pada Jarvis Versi 16 atau Lebih Tinggi

 1. Buka Kodi Jarvis V16 > Klik Sistem.
 2. Buka Pengurus Fail > Klik dua kali Tambah Sumber.
 3. Klik <Tiada> dan taipkan ini URL http://fusion.tvaddons.co/ > Klik Selesai.
 4. Namakan sumber ini ‘TV Tambahan > Klik Selesai > Klik okey.
 5. Kembali ke Skrin Utama Kodi > Klik Sistem.
 6. Klik Alat tambah > Pilih Pasang dari Fail Zip > Pilih Tambahan TV > Pilih mula-sini > Pilih plugin.program.indigo-4.0.0.zip.
 7. Kembali ke Skrin Utama Kodi > Klik pada Indigo.
 8. Buka Pemasang Tambahan > Buka Penyemak Imbas GitHub > Tutup kotak dialog yang akan muncul.
 9. Sekarang cari add-on yang anda inginkan dengan menggunakan sama ada nama pemaju, nama add-on atau nama Repositori.

Cara Memasang Penyemak Imbas GitHub pada Kodi Fire Stick

Pasang Kodi pada Fire Stick sebelum anda memasang Penyemak Imbas GitHub. Selepas itu, ikuti langkah berikut:

 1. Buka Kodi di Fire Stick
 2. Pergi ke Pilihan Pembangun > Hidupkan Penyahpepijatan dan Aplikasi ADB dari Sumber Tidak Diketahui.

Sekarang rujuk prosedur yang dinyatakan sebelumnya untuk memasang add-on penyemak imbas GitHub untuk Kodi Krypton V.17. Prosedur selebihnya akan sama dari sini dan seterusnya.

Muat turun Kodi Penyemak Imbas GitHub

 1. Muat turun fail Zip > Pergi ke Skrin Utama Kodi > Buka Alat tambah > Klik Ikon kotak > Pilih Pasang dari Fail Zip.
 2. Semak imbas sistem anda dan buka fail Zip repositori yang dimuat turun.
 3. Pemberitahuan ‘Indigo Add-on terpasang’ akan muncul > Kembali ke Skrin Utama Kodi > Buka Menu tambah> Buka Alat tambah Video > Klik pada Indigo.
 4. Klik Pemasang Tambahan > Klik pada Penyemak Imbas GitHub.
 5. Tutup kotak dialog arahan.
 6. Sekarang cari add-on dengan nama pembangun, repositori atau add-on itu sendiri.

Kesalahan Penyemak Imbas GitHub / Tidak Berfungsi / Masalah

Tidak dapat Mencari Tambah / Repositori yang Diinginkan

Semasa mencari add-on atau repositori, anda mungkin tidak mendapat hasil yang diinginkan atau penyemak imbas mungkin menyediakan beberapa repositori yang tidak relevan atau tidak betul. Terdapat banyak tambahan yang terdapat di pelayan GitHub dan oleh itu mencarinya tidak semudah yang disangka. Penyemak imbas akan memberikan hasil pertanyaan dengan apa yang dijumpai masing-masing atau relatif terhadap pertanyaan carian anda.

Menetapkan

Pastikan pertanyaan carian anda betul dan anda menggunakan nama pembangun atau nama repositori dengan betul. Amalan terbaik adalah mencari dengan nama pemaju. Ia menunjukkan hasil yang agak tepat berbanding dengan metrik pertanyaan lain.

Pemasangan Tambah Gagal

Oleh kerana add-on itu sendiri dalam fasa pengembangan, oleh itu pemasangan addon mungkin gagal. Dalam beberapa kes, add-on itu sendiri dipasang dengan sempurna tetapi add-on lain yang cuba dipasang melalui penyemak imbas GitHub gagal dipasang.

Menetapkan

Bagi masalah pemasangan tambahan pelayar GitHub, masalah ini akan segera diselesaikan setelah semua pepijat diperbaiki. Manakala, untuk tambahan lain yang gagal dipasang melalui penyemak imbas GitHub mungkin telah gagal kerana pemilihan fail Zip yang salah. Pastikan anda memilih fail zip yang betul yang dipaparkan penyemak imbas ini.

Perkataan Akhir

Penyemak imbas GitHub adalah sesuatu yang luar biasa yang dikembangkan oleh TV Addons kerana ia membolehkan pengguna Kodi menikmati pengalaman Kodi mereka tanpa mencari di sana-sini untuk repositori tambahan. Pengguna sukar mencari pautan sumber repositori yang berfungsi, sementara semuanya tersedia di GitHub. Ini pasti merupakan perkembangan yang luar biasa dan kami mengesyorkan yang pasti mencubanya. Ikuti panduan kami untuk melihat cara memasang Kit Browser GitHub dan pastikan anda menggunakan VPN terbaik untuk perkhidmatan Kodi agar tetap dilindungi.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me