Streaming kandungan kegemaran anda secara langsung kini boleh dilakukan melalui add-on Plexus untuk Kodi. Plexus adalah add-on peer to peer streaming pihak ketiga yang percuma. Ini membolehkan pengguna mengalirkan kandungan kegemaran mereka dengan mudah. Tetapi memasang add-on kodi pihak ketiga, kadang-kadang menjadi kerumitan bagi pengguna baru. Anda akan diberi panduan bagaimana memasang plexus pada Kodi langkah demi langkah di blog ini.

Ini adalah panduan pemasangan terperinci untuk menerangkan cara menggunakan plexus kodi addon pada sistem operasi yang berbeza. Setelah melalui panduannya, anda akan dapat mengakses aliran Plexus dengan mudah.

Cara Memasang Plexus pada Kodi Krypton Versi 17 atau Lebih Tinggi

 1. Lari Aplikasi Kodi. Klik pada tetapan ikon terdapat di lajur kiri.cara memasang plexus pada kodi
 2. Beberapa pilihan akan muncul, pilih “Pengurus Fail“.cara memasang plexus pada kodi krypton versi 17 atau lebih tinggi
 3. Tetingkap baru akan muncul, pilih “Tambahkan sumber”Dari lajur sebelah kiri.cara menambah plexus pada kodi
 4. Apabila tetingkap sumber tambah meminta, klik dua kali pada baris yang menunjukkan ““.persediaan plexus kodi
 5. Di sini, masukkan pautan “http://areswizard.uk/“Dan klik”Okey“.tetapan plexus kodi
 6. Sekarang masukkan nama “ares“, Klik”Okey“.konfigurasi plexus kodi
 7. Setelah pautan dan nama dimasukkan, klik Ok sekali lagi dan anda akan kembali ke Pengurus Fail.tambah sumber fail plexus kodi muat turun zip url
 8. Sekarang kembali ke skrin utama Kodi dan klik Tambah.plexus kodi tidak berfungsi
 9. Sekarang lihat di bahagian atas lajur kiri, ikon kotak akan muncul. Klik pada ikon kotak itu. Klik “Pasang dari fail zip“Dan klik”ares“.plexus ares
 10. Ia akan memaparkan beberapa repositori kodi, klik “repository.aresproject-0.1.0.zipplexus kodi addon
 11. Sekarang tunggu sehingga repositori dipasang, mesej akan muncul selepas pemasangan. Setelah pemberitahuan muncul, klik pada “Pasang dari repositori“.plexus kodi ke bawah
 12. Sekarang pilih “Ares Project”.aliran plexus
 13. Tunggu mesej yang didayakan add-on. Klik pada “Program add-ons”.cara memasang plexus pada kodi jarvis versi 16 ke bawah
 14. Pilih “Plexus”. Klik “Pasang”.pasang plexus dari tvaddons
 15. Tunggu pemberitahuan “add-on enabled”. Setelah pemberitahuan muncul, anda dapat mengakses aliran plexus.plexus kodi jarvis 16

Cara Memasang Plexus untuk Kodi Jarvis Versi 16 Atau Ke Bawah:

 1. Lari Kodi permohonan.
 2. Klik SISTEM dan buka Pengurus Fail.
 3. Klik pada “Tambah Sumber“.
 4. Klik pada baris yang menyatakan ““.
 5. Masukkan pautan “http://ares-repo.eu” dan klik “Selesai“.
 6. Namakan pautan ini sebagai “ares” dan klik “Okey“.
 7. Kembali ke skrin utama Kodi.
 8. Klik “Sistem“.
 9. Klik pada “Alat tambah“.
 10. Dari janda ini klik “Pasang dari fail zip“.
 11. Klik pada “ares“.
 12. Pilih “repository.aresproject-x.x.x.zip“.
 13. Repositori akan dipasang, anda perlu menunggu hingga “Tambah didayakan“Pemberitahuan muncul.
 14. Klik pada “Pasang dari repositori“.
 15. Pilih “Projek Ares”.
 16. Klik pada “Alat tambah program“.
 17. Klik pada “Plexus“.
 18. Klik Pasang.
 19. Tunggu pemberitahuan “add-on diaktifkan” untuk hadir.
 20. Di sana anda memilikinya, Plexus kini dipasang.

Cara Memasang Plexus pada Kodi MAC:

 1. Sebelum saya memberitahu anda cara menggunakan plexus pada Kodi, anda harus terlebih dahulu mengetahui cara memasang Kodi pada Mac. Berikut adalah langkah-langkah untuk memasang Kodi pada Mac:
 2. Muat turun Kodi untuk Mac dari https://kodi.tv/download “.
 3. Buka gambar cakera Kodi.
 4. Pasang perisian pada Mac anda dengan menyeret dan menjatuhkan ikon Kodi ke dalam folder Aplikasi.
 5. Jalankan aplikasi Kodi.
 6. Mesej mungkin akan menunjukkan bahawa aplikasi ini tidak dapat dilancarkan seperti yang berasal dari “pemaju yang tidak dikenali“.
 7. Buka Keselamatan & Tetapan privasi dan “Benarkan aplikasi dimuat turun dari:
 8. Itu sahaja! Kodi akan berjalan dan boleh digunakan dengan sewajarnya.
 9. Sekarang prosedur untuk memasang Plexus pada Kodi adalah serupa dengan yang dibincangkan di atas. Anda boleh merujuknya untuk mengakses aliran Plexus.

Pembaikan Plexus Kodi / Tidak Berfungsi / Kesalahan / Masalah:

Plexus kodi addon biasanya mempunyai banyak masalah dalam pemasangan atau penggunaannya. Beberapa masalahnya mungkin:

Pemasangan Plexus Kodi Gagal

Terdapat masalah tertentu yang timbul semasa memasang Plexus di Kodi kerana kesalahan fail sumber. Oleh kerana ini adalah add-on pihak ketiga, pautan sumber terus tersekat atau pelayannya biasanya tidak berfungsi. Sebilangan besar pengguna yang cuba memasang Plexus menggunakan sumbernya “http://fusion.tvaddons.co“. Sumber ini ditutup beberapa bulan yang lalu dan kemudian diterbitkan semula. Pengguna menghadapi masalah pemasangan kerana pautan sumber yang usang.

Penyelesaian

Untuk menangani masalah pemasangan seperti itu, anda harus tahu periksa dahulu; pautan yang dikemas kini yang disiarkan secara langsung. Pada masa ini, http://areswizard.uk/ dan http://areswizard.co.uk/ adalah sumber langsung dan boleh digunakan untuk memasang Plexus di Kodi tanpa menghadapi masalah.

Plexus Kodi Stream Tertinggal

Pelayaran perlahan dan kelewatan aliran adalah masalah utama dengan platform streaming dalam talian. Mereka mungkin bertahan dari semasa ke semasa, mewujudkan keadaan yang menjengkelkan bagi pengguna.

Penyelesaian

Masalah ini dapat diatasi dengan mudah dengan memasang Ares wizard. Pergi ke program tambah dan pasang Ares Wizard. Setelah memasang Ares Wizard, anda dapat membersihkan cache dan lakaran kecil anda. Ini akan menyelesaikan masalah dan penyemakan imbas dan streaming anda akan berjalan dengan sempurna Atau dapatkan penyihir kodi terbaik yang berfungsi ini.

Plexus Kodi Repositori Tidak Tarikh

Selalunya, anda akan menghadapi masalah memasang alat tambah setelah memasang fail zip. Pelbagai repositori ditawarkan untuk dipasang, tetapi anda mungkin bingung memilihnya.

Penyelesaian

Cara terbaik untuk memilih repositori yang betul adalah dengan melihat yang mana satu daripadanya adalah yang dikemas kini. Pilih versi terkini dari senarai untuk memasang alat tambah. Ares Project 0.1.7 adalah repositori terbaru untuk memasang add-on Plexus dari. Lihat panduan kami mengenai cara menyahsekat repositori menggunakan kodi vpn.

Membungkus semuanya

Menyimpulkan semuanya, memasang Plexus pada Kodi tidak banyak menyusahkan. Walaupun ia adalah proses yang panjang tetapi pengalaman yang diberikan oleh Kodi sangat berbaloi, terutama ketika menggunakan Plexus. Prosedur memasang Kodi pada Plexus hampir serupa di setiap platform. Masalah yang timbul semasa pemasangan berlaku kerana ini adalah add-on pihak ketiga dan tidak rasmi sehingga sokongan mereka tidak selalu tersedia atau tidak sesuai. Begitu juga, repositori terus ditutup, menyebabkan masalah semasa pemasangan. Walau bagaimanapun, saya telah menyelesaikan semua aspek dengan terperinci untuk membantu anda menikmati pengalaman Plexus. Pada akhirnya saya mengesyorkan anda untuk selalu menggunakan perkhidmatan Kodi VPN untuk memastikan privasi anda dan melindungi diri anda.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me