Streaming All The Source (SALTS) adalah pilihan terbaik untuk menonton filem HD dan rancangan TV di Kodi. Bersaing dengan Kodi add-on Kod yang popular sepanjang masa, ia menawarkan satu set hiburan yang lengkap untuk keluarga anda. Hanya beberapa alat tambah kodi terbaik yang memberikan kualiti video HD dengan beberapa pautan yang rosak, SALTS adalah salah satu daripadanya.

Berita KodiPernah dengar mengenai Kodi SIARAN? Ya, mereka benar & menyekat berjuta-juta orang daripada menonton kandungan percuma. VPN dapat mengekalkan identiti anda tanpa nama dan keselamatan. PureVPN adalah penyelesaian terbaik anda untuk melindungi diri anda dari pemberitahuan DMCA, masalah hak cipta & membebaskan pelbagai addon seperti Neptune Rising, Covenant atau GAIA.purevpn cta

Panduan ini memberi penerangan kepada pengguna Kodi mengenai cara memasang SALTS di Kodi. Kami menyebutkan langkah-langkah untuk memasang SALTS pada Kodi Krypton dan Kodi Jarvis.

Cara Memasang SALTS pada Kodi Jarvis Versi 16
Cara Memasang SALTS pada Kodi Fire Stick
Cara Memasang SALTS pada Kotak Kodi
SALTS vs Keluaran
SALTS Tidak Berfungsi / Kesalahan / Masalah pada Kodi
Forum dan Perpustakaan Sodi Kodi

Cara Memasang SALTS pada Kodi Krypton Versi 17 atau Lebih Tinggi

 1. Buka Kodi Krypton pada sistem > Klik pada ikon gear di atas juga dipanggil Tetapan ikon > Maka anda perlu memilih Pengurus Fail pilihan > Sekarang tatal ke bawah dan klik dua kali pada Tambah Sumber di sebelah kiri skrin.Cara memasang garam pada Kodi
 2. Klik ‘Tiada’ pilihan apabila kotak muncul > Di sini ia akan meminta anda menaip URL repositori, jadi taip http://kdil.co/repo/ > Kemudian klik okey > Tepat di bawah ini meminta nama Repositori atau sumber media, jadi ketik Kodil > Sekarang klik okey untuk menutup kotak.cara memasang garam pada kodi krypton versi 17 atau lebih tinggi
 3. Sekarang kembali ke Rumah Kodi dengan menekan ‘Ruang Belakang’ kekunci papan kekunci anda berkali-kali untuk meneruskan langkah selanjutnya > Kemudian klik pada Alat tambah > Sekarang pilih Pemasang Pakej ikon.cara menambah garam pada kodi
 4. Anda akan melihat beberapa pilihan di skrin anda di mana anda perlu mengklik Pasang dari Fail Zip > Kemudian kotak akan muncul, cari dan klik Kodil > Kemudian kodil.zip > Tunggu beberapa minit untuk pemasangan dijalankan.garam kodi muat turun zip url
 5. Setelah pemasangan selesai, pergi ke Pasang dari Repositori pilihan > Sekarang tatal ke bawah senarai dan klik Kodil > Sekarang pilih Alat tambah Video dari pilihan > Kemudian cari JUALAN dan klik Pasang.garam pada persediaan kodi
 6. Kembali kepada Rumah Kodi jika anda perlu melihat apa yang ada di dalam add-on ini > Sekarang pilih Alat tambah > Alat tambah Video > JUALAN > Wayang > Nikmati!

tetapan kodi garam

Cara Memasang SALTS pada Kodi Jarvis Versi 16 atau Ke Bawah

 1. Buka anda Kodi perisian > Ini akan terbuka ke senarai menu yang diletakkan secara melintang di skrin anda, sekarang klik Sistem menu > Sekarang Pengurus Fail > Kemudian klik dua kali Tambah Sumber.
 2. Klik pada ‘Tiada’ pilihan apabila kotak itu muncul di skrin anda > Sekarang taip URL Repositori Kodil kodivpn.co/repo/kodil.zip dan klik Selesai > Sekarang taipkan nama sumber media ‘Kodil’ dan klik Selesai > Sekarang untuk menutup kotak, klik okey.
 3. Anda perlu kembali ke Menu Utama Kodi untuk meneruskan langkah selanjutnya > Kemudian klik pada Alat tambah > Ikon kotak > Kemudian Pasang dari Fail Zip pilihan.
 4. Tatal ke bawah dan klik Kodil > Kemudian kodil.zip > Sekarang klik pada Pasang dari Repositori > Repositori Kodil > Alat tambah Video > Sekarang pilih JUALAN > Klik Pasang > Nikmati!

Cara Memasang SALTS pada Kodi Fire Stick

 1. Buka Tongkat Api > Pergi ke Tetapan > Klik pada Pilihan Pembangun > Maka anda perlu AKTIFKAN Apl dari Tidak Diketahui Sumber dan Penyahpepijatan ADB.
 2. Pilih okey apabila kotak akan muncul untuk memberi anda amaran.
 3. Kembali kepada Rumah Tongkat Api > Sekarang pilih Cari pilihan dan jenis ‘Kodi’ dan klik padanya.
 4. Setelah anda membuka Kodi, anda perlu mengikuti langkah yang sama seperti yang dibincangkan untuk Kodi Krypton dan Kodi Jarvis.
 5. Baca panduan pemasangan mudah kodi firestick / firetv kami.

Cara Memasang SALTS pada Kotak Kodi

Kotak Kodi terbaik yang dimuatkan sepenuhnya tidak sah di banyak negara, jadi jika anda mempunyai kotak tersebut maka anda sudah memasang SALTS. Tetapi sekiranya anda mempunyai kotak Kodi yang tidak dimuat sepenuhnya, maka anda mesti mengikuti beberapa langkah asas.

Sekiranya anda mempunyai kotak Android Kodi, maka anda dapat dengan mudah mencari Kodi dari Google Play Store yang boleh anda pasangkan secara langsung. Setelah dipasang, anda boleh mengikuti langkah-langkah yang diserlahkan untuk Kodi Krypton atau Jarvis. Langkahnya tetap sama untuk semua kotak Kodi.

SALTS vs Keluaran

SALTS vs Keluaran

Tambahan SALTS dan Exodus Kodi diperkenalkan satu demi satu ketika Kodi melanda pasaran. Walau bagaimanapun, pengeluaran menjadi popular di kalangan peminat Kodi dan segera menjadi tumpuan. SALTS juga menjadi add-on yang popular tetapi dianggap sama dengan Exodus.

Betul demikian, ketika penguatkuasaan undang-undang memulai tindakan kerasnya terhadap pengaya kodi pihak ketiga, SALTS tidak lama lagi, tetapi Keluaran bertahan. Selama bertahun-tahun, Exodus berdiri tegak di sebalik kesulitan yang berlaku, dan itulah perbezaan utama antara kedua-dua alat tambah.

SALTS Tidak Berfungsi / Kesalahan / Masalah pada Kodi

SALTS tidak pernah sama ketika ada tindakan keras oleh penguatkuasa terhadap pengaya pihak ketiga. Sekatan diberlakukan untuk menunjukkan kandungan hak cipta yang menyebabkan penutupan add-on yang popular. Sejak itu, SALTS menghadapi banyak masalah dan antaranya disediakan di bawah:

SALTS Gagal Memasang Ketergantungan

Apabila anda cuba memasang fail zip untuk menyelesaikan proses pemasangan add-on, ia memberikan ‘Gagal Memasang Kesalahan Ketergantungan’. Ini mungkin disebabkan oleh beberapa sebab. Salah satu sebab ralat ini berlaku apabila repositori tidak berfungsi. Sebab lain mengapa ralat ini timbul adalah kerana sebarang kemas kini dilakukan di repositori.

Penyelesaian

Kami mempunyai dua penyelesaian untuk dua sebab mengapa ralat ini muncul. Sekiranya ia disebabkan oleh repositori yang gagal, maka kami mengesyorkan agar anda menggunakan repositori Kodil seperti yang dibincangkan dalam panduan tutorial ini. Walau bagaimanapun, jika ralat ini berlaku kerana ada kemas kini yang dibuat di repositori, maka anda mesti menunggu selama satu jam atau lebih dan cuba pasang semula.

JUALAN Tiada Sumber Dijumpai

Anda mungkin merasa tidak puas hati apabila melihat ralat ‘Tiada Sumber Dijumpai’ yang sering berlaku dalam SALTS Kodi add-on. Setiap kali anda memukul mana-mana filem untuk streaming, ia akan dimuat selama beberapa minit dan kemudian membuang anda pada saat-saat terakhir.

Sekiranya sesuatu seperti itu berlaku, ini kerana alirannya tidak lagi tersedia dan anda mungkin perlu mencuba filem atau rancangan TV lain.

Penyelesaian

Anda mungkin mahu mengosongkan semua cache sebelum memulakan sumber streaming yang disediakan oleh SALTS. Ketahui semua tentang mengosongkan cache di Kodi.

Forum Kodi SALTS

Oleh kerana SALTS adalah alat tambah pihak ketiga dan dianggap tidak sah di banyak negara, oleh itu tidak ada forum rasmi yang tersedia. Namun, jika anda ingin terlibat dalam perbincangan berkaitan SALTS, anda perlu mempertimbangkan Reddit post.

Perpustakaan SALTS Kodi

SALTS menawarkan pelbagai kandungan media hiburan untuk pengguna Kodi, senarai untuk perpustakaan SALTS Kodi disenaraikan di bawah:

 1. Wayang
 2. Rancangan TV

Mengemasnya

SALTS Kodi add-on terkenal dengan kandungan media hiburan serba boleh yang ditawarkan kepada pengguna Kodi. SALTS juga menawarkan paparan HD kandungannya yang menjadikannya tambahan Kodi yang berguna. Dalam panduan ini kami membincangkan cara memasang SALTS di Kodi, jadi pasang alat tambah ini dan nikmati filem dan rancangan TV dalam HD.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me