Cara Memasang Sanctuary di Kodi 17.6, Jarvis, Firestick dalam 6 Langkah Asas

Tidak salah jika menganggap Sanctuary add-on selari dengan Exodus dalam memberikan hiburan yang melampau kepada penonton Kodi. Dalam panduan ini, langkah terperinci telah diberikan mengenai cara memasang Sanctuary di Kodi.


Amaran! Anda harus menggunakan VPN untuk tetap tidak dikenali semasa menggunakan Sanctuary kerana ia akan melindungi privasi anda. Dapatkan potongan 85% di PureVPN dan streaming kandungan tanpa had di Sanctuary.

Apa itu Sanctuary Add-on?

Quantum add-on, yang awalnya dipanggil Sanctuary mempunyai semua yang ada dalam senarai mainnya dan merupakan tambahan lengkap untuk pengguna Kodi. Selain menghiburkan penonton dengan filem, rancangan TV, dan sukan langsung, ia juga menawarkan bahagian TV langsung dan kanak-kanak untuk menargetkan penonton yang lebih besar. Pengaya ini saat ini telah diambil alih oleh Perantis, tetapi jangan khawatir semua ciri dan kandungannya tetap utuh.

Kata Laluan Kodi Sanctuary

Sekiranya anda cuba mengakses kandungan dewasa di Sanctuary Kodi add-on, kata laluan akan diperlukan, anda boleh mendapatkan terus dari pembangun add-on melalui twitter.

Cara Memasang Sanctuary Kodi pada Krypton Versi 17.6 atau lebih rendah

Berikut adalah proses untuk memasang tambahan Sanctuary (Quantum) pada Kodi:

 1. Mula-mula anda perlu Buka Kodi > Pilih Tetapan ikon (terletak di atas) > Klik pada Pengurus Fail > Klik dua kali pada Tambah Sumber.Cara Memasang Sanctuary di Kodi
 2. Kotak akan muncul di mana anda perlu mengklik ‘Tiada’ > Taipkan URL disediakan http://sanctuaryrepo.esy.es/sanc/ > Klik okey > Sekarang klik pada Nama Sumber Media dan taip ‘Tempat Perlindungan’ > dan klik okey.Cara Memasang Sanctuary pada Kodi Krypton Versi 17
 3. Sekarang kembali ke Menu Utama Kodi dengan menekan ‘Ruang Belakang’ atau ‘Esc’ kekunci berulang kali pada papan kekunci anda > Klik pada Alat tambah > Kemudian pilih Pemasang Pakej ikon (terletak kiri atas).Persediaan kodi Sanctuary
 4. Pergi ke Pasang dari Fail Zip > Cari dan klik Tempat perlindungan > Kemudian klik pada repositori.sanctuary-1.0.0.zip > Anda mesti menunggu beberapa saat untuk repositori dipasang.Fail zip kodi Sanctuary
 5. Sekarang klik pada Pasang dari Repositori > Tempat perlindungan > Alat tambah Video > Tambah Kuantum > Klik Pasang.Kuantum kodi kuil
 6. Pergi ke Menu Utama Kodi > Alat tambah > Alat tambah Video > Tambah Kuantum > Nikmati!

Tetapan kodi Sanctuary

Cara Memasang Sanctuary pada Kodi Jarvis Versi 16 atau Ke Bawah

 1. Buka Kodi > Sistem > Pengurus Fail > Klik dua kali Tambah Sumber.
 2. Klik Tiada > Taip URL http://sanctuaryrepo.esy.es/sanc/ > Klik OK > Taipkan Nama Sumber Media ‘Sanctuary’ > Klik OK.
 3. Skrin Utama Kodi > Sistem > Alat tambah > Pasang dari Fail Zip > Tempat perlindungan > repositori.sanctuary-1.0.0.zip
 4. Klik pada Pasang dari Repositori > Tempat perlindungan > Alat tambah Video > Kuantum > Pasang.
 5. Pergi ke Skrin utama > Sistem > Alat tambah > Kuantum > Nikmati!

Cara Memasang Sanctuary Kodi pada Fire Stick

 1. Lancarkan Kodi aplikasi pada Fire Stick.
 2. Pasang Kodi pada Fire Stick.
 3. Pergi ke Pilihan Pembangun > Hidupkan Penyahpepijatan dan Aplikasi ADB dari Sumber Tidak Diketahui.
 4. Mulai dari sini dan seterusnya, ikuti langkah-langkah yang dinyatakan di atas untuk memasang Sanctuary Kodi di Kodi Krypton.

Muat turun Sanctuary

Untuk memasang secara langsung Sanctuary Repository, klik pada muat turun dari sini dan ikuti langkah-langkah yang disediakan di bawah:

 1. Klik pada Muat turun.Muat turun Sanctuary
 2. Buka Kodi > Alat tambah > Ikon Pemasang Pakej > Pasang dari Fail Zip > Navigasi fail muat turun dari sistem anda.
 3. Pasang dari Repositori > Tempat perlindungan > Alat tambah Video > Kuantum > Pasang > Nikmati!

Kesalahan Kodi Sanctuary / Tidak Berfungsi / Masalah

Tiada Strim

Kesalahan ini berlaku semasa anda menyemak imbas aliran. Terdapat banyak sebab yang boleh menyebabkan ralat ini seperti cache mungkin penuh, add-on perlu dikemas kini atau kurang dikemas kini atau add-on mungkin dibatasi geo.

Penyelesaian

Untuk menyelesaikan ralat ini, kosongkan cache add-on anda dan kurangkan jumlah penyedia. Sekiranya ralat masih muncul, kemas kini add-on atau pasang semula menggunakan repositori add-on yang boleh dipercayai.

Gagal Memasang Ketergantungan

Gagal Memasang Ketergantungan berlaku apabila sumber Repositori tidak dapat diakses, usang atau dimatikan.

Menetapkan

Sentiasa periksa sama ada repositori yang akan anda gunakan dapat diakses, berfungsi dan dikemas kini. Sekiranya semua perkara di atas positif, alat tambah akan dipasang dan berfungsi dengan baik.

Ralat Maklumat Log

Kadang-kadang, semasa anda memasang Sanctuary add-on, mesej muncul yang berlaku sebagai kesalahan maklumat log. Akibatnya, anda tidak dapat memasang tambahan Sanctuary pada sistem anda.

Penyelesaian 1

Salah satu cara untuk menyelesaikan masalah ini ialah membersihkan semua cache. Ini dapat dicapai dengan memasang add-on Merlin. Ia mempunyai ciri khas yang menghapus semua cache anda pada permulaan Kodi.

Penyelesaian 2

Penyelesaian lain untuk masalah ini adalah dengan menggunakan Kodi VPN yang akan memberi anda semua akses ke kandungan dan kandungan Kodi. Maklumat ini dicuba dan diuji, oleh itu ia juga harus berfungsi untuk anda.

Untuk Mengemas Perkara

Setelah mengkaji pengaya Sanctuary, adalah lebih bijak untuk mempertimbangkan Quantum add-on sebagai alternatif untuk Exodus, tetapi dengan ciri-ciri ekstrim yang bahkan tidak ada tambahan pada Exodus. Ciri-ciri seperti TV langsung dan bahagian kanak-kanak jarang ditemui. Dalam panduan ini kami membincangkan cara memasang tempat perlindungan di Kodi dan bagaimana anda boleh memuat turunnya secara langsung.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map