Kami mencadangkan anda untuk melihat panduan tambahan kodi kami yang lengkap dan mengapa Kodi VPN diperlukan untuk semua aliran anda.

Repositori Kodi Showbox

Showbox adalah tambahan Kodi yang menawarkan streaming percuma Netflix dan rancangan TV lain pada peranti anda. Pengalaman hebat untuk menonton rancangan TV dengan video berkualiti HD yang dapat dengan mudah memikat anda untuk memperpanjang waktu hiburan anda. Showbox boleh dipasang dari SuperRepo Repository yang mengandungi hampir setiap saluran yang pernah ada di Kodi dan ia adalah antara repositori kodi terbaik tahun 2018. Showbox adalah antara beberapa tambahan yang berfungsi di Xbox One Kodi juga.
Dalam panduan ini, kami menyediakan proses langkah demi langkah mengenai cara memasang Showbox pada Kodi. Oleh itu, nantikan!

Cara Memasang Showbox Kodi pada Krypton Versi 17 atau Lebih Tinggi

 1. Buka Kodi dari sistem anda > Klik pada ‘Tetapan’ ikon yang terletak di bahagian atas > Pergi ke Pengurus Fail > Kemudian klik dua kali Tambah-Sumber.cara memasang showbox pada kodi
 2. Kotak muncul di skrin anda, jadi klik pada ruang yang tertera ‘Tiada’ > Sekarang taipkan URL http://srp.nu/ > Klik okey > Taipkan nama sumber media ‘Repo Super’ > Klik okey sehingga menyimpan sumber maklumat.cara memasang showbox pada kodi krypton versi 17
 3. Sekarang kembali ke Menu Utama Kodi dengan memukul ‘Ruang Belakang’ tekan kekunci anda berkali-kali > Pilih Tambahan yang mungkin anda dapati di tab sebelah kiri > Klik pada Pemasang Pakej ikon (sudut kiri atas).kotak tunjuk pada persediaan kodi
 4. Anda perlu memilih Pasang dari Fail Zip > Repo Super > Dari sana, klik pada Krypton > Repositori > Superrepo > superrepo.kodi.krypton.repositories-0.7.04.zip > Sekarang tunggu sehingga repositori dipasang. url fail zip kotak tayangan
 5. Klik pada Pasang dari Repositori > Repositori SuperRepo [Krypton] [v7] > Klik pada Repositori Tambahan > Sekarang pilih SuperRepo Semua [Krypton] [v7] > Pasang > Tunggu sehingga alat tambah dipasang dan diaktifkan.kotak tayangan pada tetapan kodi
 6. Sekarang kembali ke Pasang dari Repositori pilihan > Anda akan melihat repositori lain yang dipanggil SuperRepo Semua [Krypton] [v7] > Alat tambah Video > Cari dan klik Peti Pertunjukan > Klik Pasang.aliran kotak tayangan pada kodi
 7. Tunggu pengaktifan diaktifkan.konfigurasi video tayangan pada kodi
 8. Kembali kepada Menu Utama Kodi > Klik pada Alat tambah > Alat tambah Video > Peti Pertunjukan > Tonton Rancangan TV Netflix dan banyak lagi, jadi Nikmati!

kotak tunjuk pada kodi

Cara Memasang Showbox Kodi pada Jarvis Versi 16 atau Ke Bawah

 1. Buka Kodi > Sistem > Pengurus Fail > Klik dua kali Tambah Sumber > Klik Tiada > Taip URL http://srp.nu/ > Klik Selesai > Taipkan Nama ‘Super Repo’ > Klik Selesai > Klik OK.
 2. Pergi ke Skrin Utama Kodi > Sistem > Alat tambah > Pasang dari Fail Zip > Repo Super > Jarvis > Repositori > Superrepo > superrepo.kodi.krypton.repositories-0.7.04.zip > Tunggu pemasangan.
 3. Klik pada Pasang dari Repositori > Repositori SuperRepo> SuperRepo Semua > Pasang > Tunggu ia dipasang.
 4. Pergi ke Pasang dari Repositori sekali lagi > SuperRepo Semua > Alat tambah Video > Peti Pertunjukan > Pasang.
 5. Pergi ke Skrin Utama Kodi > Video > Alat tambah > Peti Pertunjukan > Nikmati!

Cara Memasang ShowBox Kodi pada Kotak Android

Pasang Kodi pada Kotak Android anda dengan mengikuti panduan kami.

Setelah anda memasang Kodi, prosedur memasang ShowBox pada kotak Android akan sama seperti yang dinyatakan di atas untuk Krypton V17.

Cara Memasang Showbox pada Kodi Fire Stick

Untuk memasang Showbox pada Fire Stick, anda perlu terlebih dahulu memasang Kodi Krypton Versi 17 di Fire Stick. Selepas anda memasang Kodi, anda perlu mengikuti langkah-langkah berikut:

 1. Buka Tongkat TV Api > Pergi ke Tetapan > Peranti > Pilihan Pembangun > Hidupkan Penyahpepijatan ADB > Hidupkan Aplikasi dari Sumber Tidak Diketahui.
 2. Sekarang pergi ke Fire Stick Home > Buka Kodi > dan ikuti langkah-langkah seperti yang diserlahkan untuk Showbox di Kodi Krypton.

Muat turun Showbox Kodi

Untuk memasang Showbox secara langsung di Kodi, anda boleh memuat turun fail zip dari pautan di sini.

muat turun showbox kodi zip url

Sebaik sahaja anda memuat turun fail di sistem anda, anda boleh mengikuti langkah-langkah yang diserlahkan di bawah:

 1. Buka Kodi > Alat tambah > Ikon Pemasang Pakej > Pasang dari Fail Zip > Navigasi fail yang anda muat turun di sistem anda > Klik OK > Tunggu pemasangan dipasang.
 2. Sekarang teruskan dari Langkah 5 seperti yang disediakan dalam panduan untuk Showbox di Kodi Krypton.

Showbox Kodi Tidak Berfungsi / Kesalahan / Masalah

Pengguna telah mengeluh kerana Showbox Kodi tidak berfungsi, di setiap forum yang mereka dapat. Yang lain hanya mencari repositori yang berfungsi untuk memasang Showbox Kodi.

Penyelesaian

Tambahan ini tidak lagi tersedia dengan repositori kerana nampaknya telah dimatikan. Namun, terdapat Showbox Arize yang kini tersedia dengan repo TV Jesus Box. Anda boleh teruskan dan mencubanya.

Ralat Mainan Kodi Showbox Gagal (Periksa Maklumat Log) Ralat

Kesalahan ini berterusan apabila terdapat masalah dengan penyedia.

Penyelesaian

Untuk menyelesaikan masalah ini, pemasangan baru diperlukan. Kaedah lain untuk menyelesaikan masalah ini adalah dengan membersihkan pangkalan data Kodi.

Ulasan Showbox Kodi

Pengguna telah mengkritik Showbox dan mereka percaya bahawa ada add-on yang lebih baik yang ShowBox:

semakan reddit showbox

Sebaliknya, anda akan menemui pengguna seperti ini, mengejek kandungannya dan masalah undang-undang:

ulasan twitter showbox

Selepas semua itu, berikut adalah beberapa pujian:

kotak tayangan twitter

Showbox Kodi vs Showbox Arize Kodi

Showbox sebenarnya adalah aplikasi yang menstrim dan memuat turun filem dari torrents. Ini adalah tambahan Kodi pihak ketiga, yang bermaksud bahawa aliran yang disediakannya tidak sah. Sama dengan sifatnya, Showbox Arize juga merupakan alat tambah Kodi pihak ketiga yang menyediakan aliran dalam talian berkualiti terbaik. Ini mempunyai pelbagai kandungan yang tersedia untuk pengguna.

Perbezaan lain yang ketara ialah ShowBox tidak lagi tersedia melalui repositori mana pun. Manakala, ShowBox Arize boleh didapati melalui repo TV Jesus Box.

Perkataan Akhir

Showbox adalah pilihan utama bagi pengguna Kodi untuk menonton rancangan Netflix yang popular dan rancangan TV lain di sistem anda dengan mudah. Ini adalah tambahan kegemaran untuk meluangkan masa anda dan terus mengemas kini semua rancangan TV terkini yang ditayangkan di seluruh dunia. Dalam panduan ini, kami menyediakan tutorial untuk memasang Showbox pada Kodi. Jadi, Nikmati selagi ia berlangsung!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me