Specto Kodi hidup kembali ketika Genesis dijatuhkan oleh penguatkuasa. Garpu Specto adalah salah satu add-on Kodi yang dilancarkan oleh pasukan pembangun yang dipanggil Tuan. Ini adalah tambahan video yang menampilkan filem dan rancangan TV. Ia mempunyai antara muka yang serupa dengan Exodus dan juga menyediakan sari kata automatik untuk video.

Dalam panduan ini, kami memberikan arahan terperinci mengenai cara memasang Specto Fork pada Kodi. Oleh itu, ikuti langkah-langkah yang dinyatakan di bawah:

Cara Memasang Specto Fork pada Kodi Krypton Versi 17 atau Lebih Tinggi

  1. Langkah pertama yang diperlukan oleh pengguna Kodi adalah melancarkan Kodi pada sistem mereka > Kemudian klik pada Ikon tetapan cari di bahagian atas di sebelah ikon kuasa > Di sini anda akan melihat pelbagai pilihan, pilih Pengurus Fail > Ini akan membuka halaman pautan repositori, menambah repositori dengan mengklik dua kali pada Tambah Sumber.cara memasang garpu spektrum pada kodi
  2. Kotak akan muncul di depan skrin anda, jadi klik di mana ia tertera ‘Tiada’ > Ia akan meminta anda menaip URL repositori kodivpn.co/repo/kodil.zip dan klik okey > Di bahagian bawah anda perlu menaip nama repositori, jadi ketik ‘Kodil’ dan klik okey sehingga kotak itu hilang.cara memasang garpu spektrum pada kodi krypton versi 17
  3. Untuk memasang repositori, anda perlu kembali ke Menu Utama Kodi > Klik pada Alat tambah tab > Sekarang klik pada ikon kotak di sudut kiri atas yang juga dikenali sebagai Pemasang Pakej ikon.garpu spekto pada kodi
  4. Pilih pilihan Pasang dari Fail Zip > Anda perlu mencari pilihan ‘Kodil’ dan klik padanya > Anda akan menemui dua fail zip, klik pada Kodil.zip > Ia akan memasang repositori.tambah garpu spektrum pada kodi
  5. Klik pada pilihan Pasang dari Repositori > Kemudian Repositori Kdil > Tambah Videopada > Garpu Specto > Klik pada Pasang.persediaan kodi specto fork
  6. Pergi ke Menu Utama Kodi > Pilih Tab Alat tambah > Klik pada Alat tambah Video > Garpu Specto > Oleh itu, nikmati!
  Cara Menonton Piala Dunia FIFA 2023 di Roku Menggunakan 6 Saluran

tetapan spodi fork kodi

Cara Memasang Specto Fork pada Kodi Jarvis Versi 16 atau Ke Bawah

  1. Untuk memasang Specto Fork, pertama anda perlu membuka Kodi pada sistem anda > Kemudian klik pada tab Sistem yang terletak di menu utama > Kemudian Pengurus Fail > Klik dua kali Tambah Sumber > Klik ‘Tiada’ > Taip URL kodivpn.co/repo/kodil.zip > Klik Selesai > Taipkan Nama ‘Kodil’ > Klik Selesai > Klik okey.
  2. Skrin Utama Kodi > Sistem > Klik pada Tambah > Sekarang klik pada Pasang dari Fail Zip > Kodil > Kodil.zip > Tunggu pemasangan > Pasang dari Repositori > Repositori Kdil > Alat tambah Video > Cari untuk Specto Fork dari senarai add-on yang sangat panjang > Kemudian klik pada Pasang > Alat tambah memerlukan masa untuk dipasang.
  3. Untuk menonton filem dan rancangan TV dari alat tambah ini, kembali ke Skrin Utama Kodi > Video > Alat tambah > Garpu Specto!

Specto Fork Tidak Berfungsi

Mungkin ada pelbagai alasan yang menghalang Specto Fork mengerjakan Kodi. Kami telah menyenaraikan 3 kesalahan yang paling biasa dihadapi oleh pengguna Specto Fork, berikut:

Specto Kodi Tidak Terdapat Aliran

Semasa anda menyemak untuk menonton filem, anda mengklik pelbagai pautan atau sumber yang muncul untuk cadangan anda. Setiap kali anda mengklik pautan ini, anda akan diberitahu bahawa aliran tidak tersedia. Kesalahan ini boleh membuat pengguna Kodi menjadi gila kerana mereka harus mengulangi keseluruhan langkah hanya untuk mengetahui bahawa tidak ada aliran yang tersedia.

Penyelesaian

Untuk menyelesaikan masalah ini, anda perlu membuka Kodi > Pergi ke Tambah > Alat tambah Video > Klik kanan Specto Fork dan pergi ke Tetapan. Kotak akan muncul di hadapan skrin anda dan di sini anda melihat banyak tab terletak di sebelah kiri kotak.

  Cara Memasang Maverick Repository di Kodi Krypton, Jarvis & FireStick

Pergi ke bahagian Filem di mana anda akan mendapat senarai sumber atau laman web. Ini adalah laman web dari mana Specto Fork membawa anda filem. Awak boleh MATI laman web yang pautannya rosak.

Specto Gagal Memasang Ketergantungan

Specto boleh didapati di banyak repositori. Namun, tidak semua repositori mengemas kini add-on secara berkala. Sekiranya ada repositori yang berisi versi lama dari pengaya maka gagal dipasang, maka akan memberikan ‘Gagal Memasang Kesalahan Ketergantungan’.

Penyelesaian

Untuk memperbaiki ralat ini, anda mesti memasang Specto Fork dari Kdil Repository yang sentiasa mengemas kini add-on pada repositorinya.

Pemasangan Specto Fork Gagal

Kesalahan ini disebabkan oleh banyak sebab termasuk kegagalan internet dan mematikan repositori. Sekiranya sebelum ini anda memasang repositori yang sedang ditutup, anda mungkin melihat add-on tersebut disenaraikan di bahagian add-onnya. Namun, apabila anda meneruskan pemasangan, ini akan menyebabkan kesalahan ‘Pemasangan Gagal’.

Penyelesaian

Periksa sambungan internet anda sebelum meneruskan pemasangan Specto Fork, jika tidak, pemasangan akan gagal lagi. Teknik lain yang dapat menyelesaikan masalah adalah dengan memeriksa repositori yang sedang berfungsi dan belum ditutup.

Specto vs Exodus

Specto Fork pada awalnya dilancarkan untuk bersaing dengan Exodus dan kodi tambahan yang serupa yang menawarkan filem dan rancangan TV percuma. Namun, Exodus menjadi add-on popular sepanjang masa kerana pasukan pembangunnya yang tahan lama mengemas kini Exodus secara konsisten dan memastikan lebih mudah bagi pengguna Kodi untuk melayari add-onnya.

Sebaliknya, walaupun Specto Fork berjaya dalam pelbagai kesempatan tetapi ia tidak memberikan nilai yang sama kepada penggunanya seperti yang disediakan oleh Exodus. Ia kurang membuang pautan buruk, gagal menawarkan kemas kini yang kerap, sedangkan, tidak pernah benar-benar menonjol sebagai pesaing kuat menentang Keluaran.

  Cara Menonton PlayStop Cup Stanley Dalam Talian Secara Langsung Tanpa Kabel Dalam Talian Percuma

Walau bagaimanapun, Specto Fork akan tertawa terakhir ketika Exodus akan mencapai penghujungnya dalam masa terdekat setelah Covenant mengambil alih. Kini pengguna Kodi dapat memasang Covenant dan bukannya Exodus.

Untuk Mengemas Perkara

Specto Fork tidak pernah berjalan secara konsisten sebagai tambahan, tetapi ketika dalam talian tidak ada tambahan yang lebih baik untuk menandingi ciri-cirinya. Ia serupa dengan add-on Genesis dan Covenant tetapi ia mempunyai beberapa masalah dengan repositori kodi yang membiarkannya turun. Namun, add-on berfungsi dengan baik akhir-akhir ini dan bertujuan untuk kelancaran. Dalam panduan ini, kami memberikan arahan mengenai cara memasang Specto Fork di Kodi.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me