Cara Memasang TV Kong di Kodi – Anggaran Masa adalah 3 Minit

Kong TV membolehkan anda menonton beratus-ratus saluran IPTV dari seluruh dunia dengan kualiti video terbaik pada peranti Kodi anda. Ia mempunyai bahagian berasingan yang dibahagikan untuk banyak kategori iaitu Filem, Sukan, TV Langsung, Dokumentari, Kanak-kanak, dan banyak lagi. Sumber untuk kandungan yang disediakan oleh Kong TV mempunyai sedikit pautan buruk dan itulah yang menjadikan tambahan ini hebat.


Dalam panduan ini, kami telah membincangkan proses lengkap mengenai cara memasang Kong TV di Kodi. Mari kita mulakan.

 1. Cara Memasang TV Kong pada Kodi 16
 2. TV Kong Tidak Berfungsi / Masalah / Kesalahan
 3. Muat turun APK Kong TV
 4. Ulasan Kodi TV TV
 5. Muat turun Kong TV Kodi Repo

Cara Memasang TV Kong pada Kodi Krypton Versi 17 atau Lebih Tinggi

 1. Pertama anda perlu Buka Kodi Krypton > Kemudian pilih Tetapan ikon di menu atas > Pergi ke Pengurus Fail.cara memasang tv kong pada kodi
 2. Tatal ke menu dan klik dua kali pada Tambah Sumber di sebelah kiri skrin anda > Kotak akan dibuka di mana anda mesti mengklik ‘Tiada’ pilihan > Taipkan URL http://devraiden.com/repo/ > Klik okey > Sekarang taipkan nama repositori iaitu. King Kong Repo > Klik okey untuk menutup kotak.cara memasang tv kong pada kodi krypton versi 17 atau lebih tinggi
 3. Kembali kepada Rumah Kodi dengan menekan terus ‘Ruang Belakang’ kekunci pada papan kekunci anda > Pergi ke Alat tambah menu > Klik pada Pemasang Pakej (Kotak-ikon) di atas.cara menambah tv kong di kodi
 4. Senarai pilihan akan dibentangkan, jadi klik pada Pasang dari Fail Zip > Dari kotak yang dibuka di skrin anda, klik King Kong Repo > Repositori.KingKong.zip > Diperlukan beberapa minit untuk dipasang.penyediaan kong tv kodi
 5. Ketik Pasang dari Repositori pilihan > Cari dan klik Repositori King Kong > Kemudian Alat tambah Video > TV Kong > Pasang.kong tv di kodi
 6. Untuk melihat add-on, pergi ke Rumah Kodi > Kemudian Alat tambah > Alat tambah Video > TV Kong > Nikmati TV secara langsung!

Cara Memasang TV Kong pada Kodi Jarvis Versi 16 atau Ke Bawah

 1. Lancarkan Kodi Jarvis pada sistem anda> Pilih Sistem pilihan dari menu > Klik pada Pengurus Fail dari pilihan sub-menu > Kemudian Klik dua kali Tambah Sumber.
 2. Klik ‘Tiada’ semasa kotak dibuka > Taipkan URL http://devraiden.com/repo/ > Klik Selesai > Kemudian taipkan nama i.e.. King Kong Repo > Klik okey.
 3. Kembali kepada Menu Utama Kodi > Pilih Sistem menu lagi > Ketik Alat tambah > Sekarang klik pada Pasang dari Fail Zip > King Kong Repo > Kemudian pilih repositori.kingkong.zip
 4. Pergi ke Pasang dari Repositori > Kemudian pilih Repositori King Kong > Klik pada Alat tambah Video > TV Kong > Pasang

TV Kong Tidak Berfungsi / Masalah / Kesalahan

Anda mungkin mempunyai pelbagai jenis kesalahan dan pepijat dengan alat tambah tv kong. Oleh kerana saluran ini disiarkan dari seluruh dunia, oleh itu banyak pengguna Kodi menghadapi kesilapan ini. Sebahagian daripadanya disorot di bawah:

Gagal Memasang Ketergantungan

Setiap kali kesalahan ini berlaku, ini bermaksud dua perkara. Ini mungkin bermaksud sama ada add-on atau repositori tidak lagi wujud, atau add-on atau repositori sedang dikemas kini. Tidak ada pilihan ketiga ketika anda melihat ralat ini.

Penyelesaian

Menyelesaikan masalah ini sering kali melibatkan menunggu beberapa minit dan kemudian mencuba lagi untuk memasang alat tambah tertentu. Sekiranya masih tidak berfungsi, itu bermakna ada beberapa masalah dengan alat tambah yang perlu diperbaiki. Menunggu selama beberapa minit akan memastikan bahawa pengaya akan dikemas kini.

Tiada Strim / Sumber Tersedia

Walaupun Kong TV menyiarkan sebahagian besar saluran yang disebutkan dalam senarai mereka, tetapi sebahagian daripadanya dibatasi secara geografi. Ini bermaksud, saluran ini tidak akan disiarkan melainkan jika ia dilihat di negara asal mereka sendiri. Jika tidak, ia akan menunjukkan ‘Tidak Ada Sumber’.

Penyelesaian

Terdapat penyelesaian mudah untuk menyelesaikan masalah ini, dan itu adalah mendapatkan Kodi VPN. Ini akan membolehkan anda menyekat sekatan geo dan memastikan sistem anda selamat dari ancaman luaran dan spammer.

APK TV Kong

Kong TV pada masa ini tidak mempunyai APK sendiri. Oleh itu, disyorkan untuk memuat turun Kong TV pada peranti Kodi Fire Stick. Langkah serupa diikuti seperti yang dibincangkan untuk Kodi Krypton di bahagian di atas.

Ulasan Kodi TV TV

@_PYDev_ Hai. Suka dengan addon Kong. Di Aeon Nox Silvo, saya tidak dapat menambahkan KongTV atau KongKids ke bangunan saya. Membeku setiap kali saya klik tambah jalan pintas

– Ronald Kapeller (@rkapeller) 2 Ogos 2017

Melihat tindak balas pengguna Kodi, sepertinya Kong TV sepertinya tidak berfungsi dengan baik ketika memasang kulit Kodi baru. Seorang pengguna Kodi menunjukkan bahawa Kong TV tidak berpadu dengan Aeon Nox Silvo Skin, dan oleh itu membeku setiap beberapa minit.

@ASB_YT Rujuk Aplikasi KongTV ……. semua saluran mati selepas 3 atau 4 minit.

– Pat (@Whelts) 1 Ogos 2017

Ulasan lain yang disiarkan oleh pengguna Kodi adalah kegagalannya untuk mengekalkan saluran IPTV. Banyak aduan disasarkan untuk mematikan saluran setiap 3 hingga 4 minit. Ini bermaksud bahawa Kong TV mempunyai bug untuk diperbaiki yang sering terjadi.

Muat turun Kong TV Kodi Repo

King Kong Repository boleh dipasang dengan Zip File dan dari situ anda boleh memasang Kong TV add-on secara langsung di Kodi. Ikuti langkah-langkah yang dinyatakan di bawah:

 1. Muat turun Repositori Kong TV
 2. Buka Kodi > Pergi ke Alat tambah > Pilih Ikon kotak di atas > Kemudian Pasang dari Fail Zip > Navigasi atau Muat naik Fail Zip yang dimuat turun.
 3. Pergi ke Pasang dari Repositori > Repositori King Kong > Alat tambah Video > Klik pada TV Kong > Kemudian Pasang.

Mengemasnya

Kong TV mendapat populariti yang luar biasa kerana liputan ratusan saluran IPTV. TV Kong boleh didapati di KingKong Repository bersama dengan tambahan kodi hebat lainnya. Ia menawarkan saluran dalam kualiti video yang baik dan mempunyai pautan buruk yang lebih sedikit. Dalam panduan ini, kami membincangkan cara memasang Kong TV di Kodi.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map