Cara memasang UltraSurf VPN untuk Kodi

UltraSurf VPN bukanlah penyedia VPN yang popular tetapi pastinya merupakan pilihan yang munasabah semasa memilih VPN untuk Kodi. Walaupun kita tidak dapat mengkategorikannya sebagai VPN terbaik untuk Kodi, namun UltraSurf adalah VPN yang wajar untuk Kodi. Ini adalah VPN percuma, yang bermaksud bahawa tidak diperlukan langganan untuk menggunakan perkhidmatan ini.


Ikuti panduan ini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai UltraSurf VPN dan keserasiannya dengan peranti Kodi dan FireStick.

Cara Memasang VPN UltraSurf untuk Kodi

UltraSurf VPN mempunyai versi beta Kodi add-on yang dapat dipasang secara langsung di Kodi sama seperti PureVPN Kodi add-on. Ia tersedia di Kobra Repository tetapi kerana ia baru-baru ini ditutup, tidak ada jejak tambahan UltraSurf Kodi di repositori lain, buat masa ini.

Oleh itu, kaedah terbaik untuk menggunakan perkhidmatan ini adalah dengan memasang klien desktopnya untuk Windows dan kemudian menjalankan Kodi. Anda boleh memuat turun Klien Windows UltraSurf dan memasangnya di sistem anda. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenainya, anda boleh mengikuti cara memasang VPN pada panduan Kodi.

Setelah memasangnya, daftarkan diri anda. Kemudian log masuk dan sambungkan ke mana-mana pelayan selamat yang anda mahukan. Sebaik sahaja anda disambungkan ke pelayan yang selamat, buka Kodi dan mulakan penstriman dengan sebarang tambahan Kodi. Salah satu kelebihan terpenting dari memiliki VPN adalah anda dapat menikmati streaming dengan add-on IPTV Kodi, kerana ia terhad geo.

Cara Memasang VPN UltraSurf untuk FireStick

FireStick menjadi pilihan pertama pengawas pesta di seluruh dunia kerana kemudahan dan ciri-cirinya. Memiliki pelbagai aplikasi, ia membolehkan pengguna mengalirkan hampir semua perkara yang ingin mereka tonton. Namun, mengetahui hakikat bahawa ramai orang menyukai penstriman percuma, Kodi di FireStick telah menjadi trend.

Memiliki VPN di FireStick sangat penting, walaupun anda tidak menggunakan Kodi kerana banyak aplikasi dan kandungan yang tersedia di atasnya adalah terhad geo. Ramai pengguna menghadapi masalah semasa menstrim filem kegemaran mereka, rancangan TV dan lain-lain kerana kedua-duanya dihalang geografi atau disekat oleh ISP mereka.

Oleh itu, jika anda ingin menikmati pengalaman penstriman dalam talian percuma, ikuti langkah-langkah berikut untuk memasang UltraSurf VPN di FireStick:

 1. Boot FireStick anda > Klik pada pilihan carian dari menu utama.
 2. Jenis Pemuat turun dan klik carian.
 3. Dari hasil carian, klik pada aplikasi Downloader dan klik Dapatkan.
 4. Setelah anda memasang aplikasi Downloader di FireStick anda, buka aplikasinya.
 5. Sekarang masukkan URL ini di bar carian aplikasi: https: // bitly / 2lSyySP > Klik Pergi.
 6. Apabila muat turun selesai, klik Seterusnya.
 7. Klik pasang ketika kotak dialog muncul dan tunggu aplikasi dipasang.
 8. Selepas aplikasi dipasang, klik Buka.
 9. Apabila aplikasi dibuka, anda akan melihat butang suis muncul di muka. Klik padanya untuk menyambung ke pelayan yang selamat.

Proses pemasangan ini tidak akan memakan masa 5 minit dan anda akan bersedia untuk streaming yang selamat. Walau bagaimanapun, jika anda ingin menstrimkan kandungan percuma di FireStick, anda mesti memasang Kodi di FireStick terlebih dahulu.

Adakah UltraSurf VPN Selamat?

Ini adalah perhatian utama setiap pengguna kerana alasan orang memilih VPN adalah untuk melindungi privasi mereka. Hampir setiap penyedia VPN mengaku sebagai penyedia perkhidmatan terbaik dan paling selamat tetapi akhir-akhir ini, banyak penyedia gagal untuk mematuhi tuntutan mereka. Kebocoran DNS dan penyamaran IP yang gagal adalah perkara biasa yang diperhatikan oleh penyedia VPN percuma.

Protokol keselamatan mereka tidak begitu kuat sehingga mereka dapat memberikan keselamatan sepenuhnya seperti penyedia VPN premium. Inilah sebabnya mengapa banyak pengguna mempunyai masalah kepercayaan yang berkaitan dengan penyedia VPN percuma. UltraSurf VPN menjadi salah satu penyedia perkhidmatan percuma, telah dipersoalkan oleh banyak orang di banyak forum. Setakat pendapat saya, jika anda menggunakan UltraSurf untuk tujuan streaming, maka ini adalah perkhidmatan yang selamat digunakan seperti yang lain.

Ulasan VPN UltraSurf

UltraSurf VPN telah lama berada di sekitar industri dan pengguna yang biasa dengan industri VPN tahu mengenainya. Untuk memberi anda gambaran yang lebih baik mengenai pendapat orang lain mengenainya, saya telah memasukkan beberapa utas Reddit:

Komen dari perbincangan Komen N3w0ne dari perbincangan "Mana vpn percuma yang mudah alih dengan pelayan Eropah yang terbaik.".

Pengguna ini telah memberikan maklum balas positif mengenai UltraSurf VPN. Namun, salah satu perkara yang paling penting untuk diperhatikan ialah dia juga menyebut bahawa dia telah menggunakannya untuk membuka blokir YouTube. Ini bermaksud bahawa jika anda menggunakan UltraSurf VPN hanya untuk melewati sekatan, maka itu adalah pilihan yang baik.

Komen dari komen perbincangan redditmaid dari perbincangan "Tidak bolehkah saya menggunakan ultrasurf sebagai ganti menggunakan VPN?".

Pengguna ini telah menyatakan dengan jelas bahawa UltraSurf VPN tidak dapat digunakan untuk apa-apa selain pembatalan blokir laman web. Alasan yang dia sebutkan adalah sah bahawa protokol keselamatan yang ditawarkan oleh UltraSurf VPN dipersoalkan dan begitu juga dengan amalan mereka. Sekali lagi, ini berlaku dengan setiap perkhidmatan VPN percuma yang lain.

Kesimpulannya

Mengakhiri tinjauan ini, saya akan mengatakan bahawa UltraSurf VPN adalah perkhidmatan yang wajar untuk streamer dalam talian. Sebabnya ia menyahsekat hampir setiap laman web yang dilarang dan fakta bahawa pengalaman UltraSurf Kodi juga memuaskan. Walaupun begitu, saya tidak akan mengesyorkan pengguna memilih VPN ini jika mereka mencari privasi terkemuka.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map