Cara Memasang VPN pada Kodi Menggunakan 2 Kaedah Berbeza [2020]

Kodi telah lama berada di industri ini dan ia terkenal di kalangan pemerhati kerana mempunyai ciri-ciri mewah dan kandungan berkualiti tinggi. Di samping itu, pelbagai kandungan yang terdapat di Kodi tidak akan membiarkan anda memikirkan perkara lain. Ia adalah satu hentian untuk hiburan, berita, sukan, muzik dan banyak lagi.


Salah satu kebimbangan terbesar dalam era digital ini ialah keselamatan siber dan pita dalam talian adalah antara mangsa terbesar. Pengguna Kodi mengalirkan kandungan melalui add-onsnya, yang merupakan add-on rasmi atau add-on tidak rasmi (pihak ketiga). Alat tambah Kodi rasmi menyediakan aliran yang dibenarkan oleh pemilik dan pengedar kandungan dan mereka tidak terlibat dalam sebarang cetak rompak. Alat tambah pihak ketiga digunakan lebih banyak daripada yang rasmi dan banyak daripadanya menyediakan aliran cetak rompak, yang menandakan ia tidak sah untuk digunakan.

Pihak berkuasa dan banyak penggodam memanfaatkan kerentanan streamer dalam talian dan mengintip mereka semasa mereka melakukan streaming dalam talian tanpa petunjuk. Perisian pengintip dan perisian hasad adalah masalah biasa yang dihadapi oleh berjuta-juta netizen di seluruh dunia. Terutama, semasa anda menggunakan platform sumber terbuka seperti Kodi, sangat disarankan untuk melindungi privasi anda.

Pengguna pintar melindungi privasi dan kehadiran dalam talian mereka melalui VPN kerana ia menyulitkan lalu lintas dan menjamin sambungan anda. Namun, tidak setiap VPN dapat digunakan untuk streaming dalam talian kerana tidak setiap penyedia VPN memiliki pelayan berkelajuan tinggi. Saya mengesyorkan anda memilih dari VPN terbaik untuk Kodi untuk melindungi privasi anda daripada pihak berkuasa dan menikmati streaming yang lancar.

2 Cara Menggunakan VPN di Kodi

Terdapat 2 cara berbeza untuk menggunakan VPN di Kodi untuk membuka blokir aliran dan menjaga privasi. Anda boleh memasang VPN secara langsung di Kodi, jika penyedia mempunyai tambahan Kodi khusus. Jika tidak, anda perlu memasang VPN pada peranti anda dan kemudian jalankan Kodi di atasnya. Kedua-dua kaedah ini dicuba dan diuji dan tidak ada masalah yang diperhatikan.

Mari kita lihat cara memasang VPN di Kodi menggunakan kedua kaedah ini:

1. Cara Memasang VPN pada Peranti untuk digunakan pada Kodi

Salah satu kaedah paling berkesan untuk menggunakan VPN di Kodi adalah dengan memasangnya di peranti anda kemudian jalankan Kodi melalui sambungan yang selamat. Menggunakan VPN seperti ini tidak akan mengganggu anda semasa streaming dan anda akan dapat menyekat blokiran tanpa masalah. Kaedah ini pada dasarnya boleh digunakan untuk penyedia VPN yang tidak mempunyai addon Kodi khusus.

Ikuti langkah mudah ini untuk memasang VPN pada peranti anda:

  1. Lawati laman web rasmi penyedia dan daftar untuk mendapatkan perkhidmatan mereka dengan memilih pakej yang paling sesuai dengan anda.
  2. Sekarang muat turun klien / aplikasi masing-masing ke peranti dan sistem operasi anda. Sebagai contoh, jika anda menggunakan Windows, kemudian muat turun klien desktop Windows.
  3. Selepas memuat turunnya, pasang klien pada peranti anda. Setelah pemasangan selesai, log masuk ke perkhidmatan menggunakan bukti kelayakan yang diberikan kepada anda semasa mendaftar.
  4. Sekarang sambungkan ke pelayan yang selamat dari senarai pelayan.
  5. Setelah menyambung ke pelayan, Buka Kodi pada peranti anda.
  6. Alirkan dengan mana-mana addon yang anda mahu gunakan tanpa rasa takut terhadap sekatan.

2. Cara Memasang VPN pada Kodi – Pemasangan Langsung

PureVPN adalah satu-satunya VPN terbaik untuk Kodi yang mempunyai pengaya Kodi khusus, yang memudahkan pengguna untuk melindungi privasi mereka semasa streaming. Dan panduan pemasangan ini menggunakan repositori yang disediakan oleh PureVPN khusus untuk Kodi. Semua pengguna yang telah menaik taraf ke Kodi Leia 18, mengikuti prosedur ini untuk memasang VPN pada versi terbaru Kodi.

 1. Muat turun fail Zip repositori PureVPN.Cara Memasang VPN pada Kodi Krypton 17.6
 2. Buka Kodi > Klik pada Alat tambah tab.pasang vpn pada kodi jarvis
 3. Klik pada Ikon kotak dari sudut kiri atas > Klik Pasang dari fail zip pilihan.cara memasang vpn untuk streaming kodi
 4. Kotak dialog akan muncul, melihat-lihat lokasi fail zip yang dimuat turun dan membukanya > add-on akan dipasang dan pemberitahuan akan muncul.cara menambah vpn pada kodi
 5. Kembali kepada Menu utama Kodi > Klik pada Alat tambah tab> Pergi ke Alat tambah program > Pilih PureVPN> Klik Tetapan Tambah > Kotak dialog dengan pilihan akan muncul.purevpn untuk penyediaan kodi
 6. Arahkan kursor anda ke atas pilihan Konfigurasi VPN dan Masukkan Maklumat log masuk PureVPN > Klik OK > Sekarang sambungkan ke pelayan yang anda inginkan dari senarai.

streaming selamat dengan vpn untuk kodi

Cara Memasang VPN pada Kodi Leia 17.6

Sekiranya anda menggunakan Kodi Krypton versi 17.6, ikuti langkah berikut:

 1. Buka Kodi > Klik pada Alat tambah tab > Klik Muat turun pilihan dari senarai.
 2. Pilih Tambah Program > Tatal ke bawah senarai dan klik Pelawat Web > Klik Pasang > Tunggu pemberitahuan muncul.
 3. Selepas itu, kembali ke Menu utama Kodi > Klik Alat tambah > Pergi ke Tambah Program > Pilih Pelawat Web.
 4. Tambahan akan dibuka dan anda akan melihat antara muka penyemak imbas web > Taipkan pautan ini “https://www.kodivpn.co/repo/purevpn.zip” di bar alamat dan Klik okey > Kotak akan muncul meminta izin anda untuk memuat turun fail zip > Klik Ya.
 5. Masukkan tujuan di mana anda ingin memuat turun fail zip > Klik okey > Muat turun akan dimulakan dan anda akan diberitahu apabila muat turun selesai > Klik okey lagi Tutup penonton web.
 6. Kembali ke Menu utama Kodi > Klik pada Alat tambah > Klik Kotak > Klik Pasang dari Fail Zip > buka folder tujuan fail zip yang dimuat turun > Klik perkhidmatan.purevpn.monitor.1.2.5.zip > Tunggu pemasangan dipasang.
 7. Kembali kepada Menu utama Kodi > Klik pada Alat tambah tab> Klik Tambah Program > Buka PureVPN Monitor OpenVPN.
 8. Klik pada Tetapan Tambah > Masukkan anda Nama pengguna dan Kata laluan untuk log masuk ke akaun PureVPN anda.
 9. Pilih a wilayah negara dari mana anda mahu menyambung internet > Klik okey.

Cara Menyiapkan Kodi VPN di Router

Salah satu cara terbaik untuk mengamankan rangkaian anda adalah dengan memasang VPN di Router. Dengan cara ini, anda bukan sahaja dapat melakukan streaming dengan selamat dengan Kodi tetapi anda juga dapat menikmati rangkaian tanpa wayar yang selamat. Persediaan ini juga berguna ketika pengguna berusaha menggunakan Kodi di Fire TV Stick dengan VPN di Firestick Ikuti langkah-langkah berikut untuk memasang VPN pada penghala:

 1. Log masuk ke panel kawalan penghala Tomato anda
 2. Dari panel di sebelah kiri, Pergi ke ‘Asas” > Klik ‘Rangkaian
 3. Pilih sambungan ‘JenisDari menu lungsur
 4. Masukkan anda Kelayakan akaun VPN disediakan oleh penyedia perkhidmatan VPN anda.
 5. Tanda semak ‘Gunakan DCHP‘Dan’Gunakan Gerbang Lalai pada Jaringan Jauh
 6. Di bawah Gerbang PPTP, masukkan alamat pelayan yang ingin anda sambungkan
 7. Tinggalkan ‘Topeng subnet‘Dan’PilihanBidang sahaja, kecuali jika diperintahkan oleh penyedia VPN anda
 8. Untuk ‘Mod Sambungan’ pilih ‘Terus HidupDari menu lungsur
 9. Periksa sama ada MTU ditetapkan ke lalai
 10. Pastikan juga anda LAN atau Tetapan Tanpa Wayar ditetapkan ke lalai
 11. Sekarang tatal ke bawah ke halaman dan tekan ‘JimatDan itu sahaja, anda sudah selesai
 12. Anda boleh memeriksa status sambungan dengan pergi ke Status > Log > 25 baris terakhir

Cara Memasang VPN Percuma di Kodi

Saya tidak mengesyorkan VPN percuma untuk Kodi kepada sesiapa kerana mereka tidak boleh dipercayai seperti penyedia VPN berbayar. VPN seharusnya memberi anda keselamatan dan melindungi kerentanan anda, yang saya percaya tidak dapat dilakukan oleh penyedia VPN percuma. Pengguna VPN percuma telah menghadapi masalah serius seperti penyimpanan log dan kebocoran DNS. Masalah serius ini tidak diharapkan dari penyedia VPN yang baik dan boleh dipercayai.

Namun, jika anda masih enggan membelanjakan satu sen untuk VPN, anda boleh mencuba TunnelBear untuk Kodi. Ini adalah salah satu penyedia VPN percuma terbaik untuk Kodi yang mempunyai pelayan di lebih dari 22 negara dan semuanya menyediakan muat turun dan muat naik berkelajuan tinggi. TunnelBear menggunakan protokol enkripsi 256-bit AES dan mempunyai polisi tanpa log yang ketat.

Anda boleh menggunakan TunnelBear pada lima peranti secara serentak tetapi satu kelemahan menggunakan TunnelBear ialah ia mempunyai had data 500MB sehari. TunnelBear tidak mempunyai tambahan Kodi khusus tetapi anda boleh menggunakannya dengan memasangnya terus pada sistem anda.

Kesimpulannya

Anda mungkin tertanya-tanya mengapa saya sangat menekankan penggunaan Kodi VPN walaupun Kodi adalah perkhidmatan streaming sah. Sebab di sebalik penekanan saya untuk menggunakan VPN untuk Kodi ialah penstriman dalam talian dengan Kodi melalui alat tambah pihak ketiga boleh tetapi anda berisiko dan tidak ada yang mahu menghadapi panas itu. Kedua, masalah keselamatan siber semakin meningkat dari hari ke hari dan selalu lebih baik selamat daripada menyesal.

Penekanan kedua saya adalah memilih perkhidmatan VPN berbayar dan bukannya penyedia VPN percuma kerana tidak ada yang baik yang percuma. Penyedia VPN percuma tidak melindungi anda tetapi mereka lebih suka membiarkan anda terdedah dan siapa tahu jika mereka menyimpan log anda. Jadi bijak memilih penyedia VPN kerana privasi dalam talian anda akan dipertaruhkan.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map