Disney + -on-Kodi

Adakah anda tertanya-tanya bagaimana menonton Disney Plus di Kodi? Jangan risau, kerana panduan ini akan merangkumi semua aspek penting dalam menonton Disney Plus di Kodi tanpa membayar sesen pun.

Disney + kini merupakan platform penstriman dalam talian yang paling hiped di seluruh dunia. Sebelum pelancarannya, guru streaming menjangkakan bahawa mereka akan menjadi pesaing Netflix yang sukar. Walaupun begitu, Disney Plus benar-benar muncul sebagai pesaing hebat untuk Netflix, menawarkan kualiti kandungan tertinggi dan ciri-ciri teratas.

Disney Plus berjaya menangkap lebih dari 20 juta pengguna di seluruh dunia, dalam bulan pertama pelancarannya. Ini jelas menunjukkan populariti Disney + di seluruh dunia.

Sama seperti Netflix, Disney Plus mempunyai pengeluaran kandungannya sendiri serta kandungan dari Marvel, Pixar, Star Wars dan National Geographic. Pada masa ini, salah satu rancangan asal Disney; The Mandalorian, sedang tren di seluruh dunia.

Anda boleh menonton Disney Plus di Kodi tanpa sebarang masalah tetapi satu perkara yang perlu anda ingat adalah perkhidmatan terhad geo. Inilah sebabnya mengapa anda memerlukan VPN untuk Kodi yang akan dapat melewati sekatan geo, yang membolehkan anda melakukan streaming tanpa kerumitan.

Cara Menonton Disney Plus di Kodi Leia Versi 18 atau Lebih Tinggi

Anda boleh menonton Disney Plus di Kodi Leia versi 18 atau lebih tinggi melalui Tempest Kodi Addon yang mempunyai semua filem dan rancangan TV terkini dan popular. Ikuti langkah-langkah ini untuk memasang addon Tempest Kodi untuk menstrim Disney + dalam masa 5 minit:

 1. Muat turun Fail Zip Tempodi Kodi Addon pada peranti anda.
 2. Buka Kodi > Klik di Alat tambah tab
 3. Sekarang klik pada Pakej pemasang (Kotak ikon)
 4. Pilih Pasang dari Zip fail pilihan > Semak imbas peranti anda, buka dimuat turun zip fail, dan tunggu pemberitahuan
 5. Sekarang klik pada Pasang dari Repositori > Tatal ke bawah senarai dan pilih Hujan Repo > Pergi ke Video Tambahan folder
 6. Pilih Hujan dari senarai > Klik Pasang > Tunggu pemberitahuan
 7. Setelah memasang addon, anda akan dapati Disney TV menunjukkan dengan pergi ke paling popular kategori di TV menunjukkan

Cara Menonton Disney Plus di Kodi Krypton Versi 17.6 atau Ke Bawah

Anda boleh menggunakan addon yang sama seperti yang dijelaskan di atas untuk versi Kodi Leia atau anda juga boleh mencuba addon Kodi ini:

 1. Keluaran: Panduan Pemasangan Kodi Addon Keluaran
 2. Jam tangan5: Panduan Pemasangan Kodi Addon Watch5s
 3. cCloud : Panduan pemasangan cCloud Kodi Addon

Cara Menonton Disney Plus di Kodi FireStick

 1. Pasang Kodi di FireStick
 2. Ikuti prosedur yang digambarkan di atas untuk memasang addon Tempest Kodi dan nikmati streaming HD rancangan Disney secara percuma.

Kesalahan / Pembaikan Disney Plus pada Kodi

Semasa streaming di Kodi, pengguna menemui banyak kesilapan tetapi ini tidak seharusnya berlaku ketika streaming Disney + di Kodi. Satu-satunya ralat yang mungkin anda hadapi adalah ralat “Tiada Aliran Tersedia”.

Cara Menonton Disney + di Kodi – Tutorial Video

Disney Plus Tiada Strim

Tiada ralat yang tersedia adalah ralat yang sering dihadapi oleh banyak pengguna yang menggunakan addon Kodi pihak ketiga. Sebab dan penyelesaian ralat ini dibincangkan secara terperinci dalam “Cara Memperbaiki Kodi Tidak Ada Aliran yang tersedia”. Namun, anda harus ingat satu perkara, Disney Plus adalah perkhidmatan penstriman terhad geo yang tidak dapat diakses secara global.

Menetapkan

Untuk mengakses kandungannya, anda memerlukan VPN yang berfungsi dengan baik di Kodi. Lebih-lebih lagi, tidak semua penyedia VPN dapat mengakses Disney Plus karena memiliki penyekat DNS dan VPN pintar, itulah sebabnya mengapa banyak VPN gagal melewati batasannya.

Setelah beberapa ujian dan penyelidikan, kami mengetahui bahawa penyedia VPN berikut bekerja dengan Disney Plus:

 1. PureVPN (Pelayan: Amerika Syarikat, Kanada, dan New Zealand)
 2. SurfShark (Pelayan: Pelayan timur)
 3. NordVPN (Pelayan: Chicago dan Atlanta)
 4. CyberGhost (Pelayan: USA)
 5. ExpressVPN (Pelayan: AS Utara dan Timur serta Australia)

Membungkus semuanya

Disney Plus adalah platform penstriman dalam talian yang luar biasa dengan pelbagai tajuk kandungan. Kandungan yang terdapat di platform ini sangat mengagumkan tetapi sekali lagi, tidak ada yang percuma. Disney Plus mengenakan bayaran langganan $ 7 setiap bulan untuk perkhidmatannya.

Bukankah luar biasa anda boleh mengakses banyak tajuk kandungannya melalui Kodi Addons percuma dan menikmati streaming semua kandungannya tanpa menghabiskan apa-apa.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me