HBO adalah saluran televisyen teratas di seluruh dunia dan kenyataan itu berlaku kerana rancangan TV paling popular yang disiarkan oleh rangkaian. Game of Thrones, Silicon Valley, Westworld, adalah beberapa rancangan TV paling popular yang ditayangkan di HBO.

Tidak ada yang lebih bernilai daripada HBO, bahkan Netflix untuk menghasilkan rancangan TV teratas. Namun, seseorang mungkin tertanya-tanya bagaimana menonton HBO di Kodi dari seluruh dunia. Panduan ini akan memberi anda pemahaman yang lengkap tentang bagaimana anda dapat menstrim HBO bersama saluran IPTV lain.

Walau bagaimanapun, ini perlu diingat bahawa HBO Now dan HBO Go memerlukan VPN Kodi untuk mengalirkan saluran. HBO adalah saluran AS, jadi hanya dibenarkan untuk beberapa negara di seluruh dunia. Baca terus untuk panduan pemasangan.

Cara Menonton HBO pada Kodi Krypton Versi 17.6 atau Lebih Tinggi

 1. Buka Kodi > Klik pada Tetapan (gear) ikon > Klik masuk Fail Pengurus > Klik dua kali pada Tambahkan sumber pilihan dari lajur kiri.Cara Menonton HBO pada Kodi Krypton Versi 17.6 atau Lebih Tinggi
 2. Kotak dialog akan terbuka, klik <Tiada> dan taipkan ini URL “Http://mavericktv.net/mavrepo” dan Klik okey > Namakan sumber ini sebagai “Maverick” > Klik Okey > Klik Okey sekali lagi untuk menutup kotak dialog.pasang HBO pada kodi krypton
 3. Kembali ke Menu utama Kodi dan klik pada Alat tambahrepositori maverick untuk memasang HBO pada kodi
 4. Sekarang klik pada Ikon berbentuk kotak dari sudut kiri atas.cara menambah HBO kodi addon untuk menonton permainan takhta
 5. Pilih Pasang dari fail Zip pilihan dari senarai > Tatal ke bawah senarai dan klik Maverick.Fail zip HBO kodi addon
 6. Sekarang klik pada maverickrepo-3.8.zip dan tunggu pemberitahuan.tonton HBO Go on kodi
 7. Sekarang klik pada Pasang dari repositori pilihan dan pilih MaverickTV repo dari senarai > Pergi ke Alat tambah video folder > Klik pada TV Maverickcara memasang hbo pada kodi firestick
 8. Klik Pasang dan tunggu pemberitahuan muncul semasa alat tambah dipasang.cara menyediakan hbo pada kodi jarvis
 9. Sekarang kembali ke Menu utama Kodi > Klik pada Tambahons tab > Pergi ke Alat tambah Video bahagian > Klik pada TV Maverick > Klik pada Maverick TV secara langsung dan kemudian pergi ke Siaran langsung TV folder > Tatal ke bawah senarai dan pilih HBO.

Cara Menonton HBO di Kodi Jarvis Versi 16 atau Ke Bawah

 1. Lancarkan Kodi Jarvis > Pergi ke Sistem > Klik pada Pengurus Fail > Klik dua kali Tambah Sumber > Klik Tiada untuk menulis URL http://archive.org/download/
  repository.streamhub / Klik Selesai > Taipkan Nama untuk repositori iaitu ‘StreamHub’ > Klik Selesai > Klik OK.
 2. Pergi ke Skrin Utama Kodi > Klik pada Sistem > Kemudian Tambah > Pilih Pasang dari Fail Zip > StreamHub > repositori.streamhub.zip > Tunggu ia dipasang.
 3. Pasang dari Repositori > Repositori StreamHub > Alat tambah Video > Klik pada StreamHub > Pasang.
 4. Untuk menonton HBO di Kodi, pergi ke Skrin Utama Kodi > Video > Alat tambah > StreamHub > Siaran langsung TV > API Android > Mobdro > Tatal ke bawah dan cari HBO, klik padanya dan nikmati menonton.

Cara Menonton HBO di Kodi – Tutorial Video

Tonton bagaimana anda boleh mendapatkan HBO di Kodi 2017 dengan melihat video tutorial. Ia mengikuti panduan lengkap untuk memasang HBO supaya anda dapat menonton rancangan TV kegemaran anda.

Cara Menonton HBO Sekarang di Kodi

HBO Now tidak tersedia di Kodi kerana repositori yang digunakan untuk mengalirkan saluran telah diturunkan oleh penegak undang-undang. Namun, anda masih dapat menonton rancangan yang ditayangkan di HBO Now dengan memasang add-on Covenant di Kodi.

Panduan pemasangan bersama dengan tutorial video akan membolehkan anda memasang Covenant sehingga anda dapat menonton rancangan yang tersedia di HBO Now. Contohnya, anda boleh menonton True Detective, The Left Overs, The Silicon Valley, dan banyak rancangan lain tanpa mengeluarkan wang.

Cara Menonton HBO di Kodi Fire Stick

Untuk menonton HBO di Kodi Fire Stick, anda perlu MENGAKTIFKAN Debugging ADB dan Sumber Tidak Diketahui sehingga anda dapat memasang HBO di Fire Stick. Selepas itu, anda perlu mengunjungi laman utama Fire Stick dan klik pada Aplikasi yang akan membawa anda ke Aplikasi Kodi. Sekiranya anda menggunakan Firestick yang rosak, maka sangat disarankan untuk menggunakan VPN di Firestick untuk memastikan keselamatan. Dari sana anda perlu mengikuti langkah yang sama seperti yang dijelaskan untuk pemasangan di Kodi Krypton atau Kodi Jarvis.

Cara Menonton HBO Sekarang di Kodi Fire Stick

Di Kodi Fire Stick, anda boleh menonton HBO Now dengan memuat turun aplikasi HBO Now dari Amazon Appstore. Ini adalah kaedah termudah untuk memuat turun aplikasi tetapi memerlukan yuran langganan setelah anda membukanya. Sekiranya anda sudah melanggan HBO Sekarang, anda hanya tinggal dua langkah untuk menonton saluran tersebut.

Cara Menonton HBO Go di Kodi Fire Stick

 1. Untuk menonton HBO Go on Kodi Fire Stick, ikuti langkah pemasangan di bawah:
 2. Buka Tongkat Api > Muat turun aplikasi HBO Go > Buka aplikasi setelah dipasang.
 3. Klik Aktifkan Peranti Anda sehingga anda menerima kod pengaktifan > Sekarang masukkan kod itu di komputer anda.
 4. Buka komputer anda dan klik di HBOGO.com/activate. Sekiranya anda berada di luar AS, anda memerlukan VPN Kodi untuk mendapatkan akses kerana sekatan geo.
 5. Pada halaman itu anda mesti memilih Amazon Fire TV atau Fire Stick dan kemudian klik Teruskan.
 6. Di sini anda perlu memilih penyedia TV anda > Kemudian masukkan nama pengguna dan kata laluan untuk penyedia TV anda. Sekiranya anda tidak mengetahui nama pengguna dan kata laluan, anda boleh menghubungi pembekal TV anda.
 7. Sekarang anda perlu memberikan kod pengaktifan dari TV anda dan kemudian pilih Aktifkan Peranti.
 8. Mesej kejayaan dari HBO Go akan memberitahu anda bahawa anda sudah bersedia untuk menonton HBO Go. Nikmati!

Kesalahan / Pembaikan HBO pada Kodi

HBO menjadi salah satu saluran hiburan yang paling disukai di kalangan pengguna Kodi telah menimbulkan banyak panas bagi pemaju tambahan. HBO di Kodi menjadi popular kerana streaming Game of Thrones, yang merupakan rancangan TV paling popular di dunia. Pihak berkuasa anti-cetak rompak seperti DMCA menyedari banyak laman penstriman yang menyediakan penstriman percuma rancangan ini dan tambahan Kodi berada di bahagian atas senarai.

Banyak add-on Kodi yang sebelumnya menjadi tuan rumah saluran HBO di perpustakaan mereka, sama ada ditutup atau terpaksa mengecualikan HBO dari perpustakaan di sana kerana tindakan keras oleh pihak berkuasa dan tekanan anti-cetak rompak dari HBO Network.

Beberapa kesilapan yang sering dihadapi kerana tindakan keras terhadap pembajakan HBO ini dibincangkan di bawah:

Gagal Memasang Kesalahan Ketergantungan

Kegagalan Ketergantungan berlaku jika repositori add-on usang atau beberapa fail hilang. Sekiranya anda menghadapi masalah ini semasa menggunakan HBO di Kodi maka pasti ada yang tidak kena dengan alat tambah yang anda gunakan.

Menetapkan

Cuba perbaiki ralat ini dengan mengemas kini alat tambah. Sekiranya tidak membantu, anda harus beralih ke alat tambah Kodi yang berbeza seperti yang disebutkan dalam panduan ini.

Tidak Dapat Menyambung ke Repositori

Masalah dengan add-on Kodi pihak ketiga ialah repositori mereka terus dimatikan atau kadangkala gagal disambungkan. Sebab di sebalik ralat ini adalah perubahan URL hos repositori atau penutupan repositori.

Menetapkan

Pertama, periksa URL sumber secara manual, sama ada berfungsi atau tidak dengan membukanya di penyemak imbas. Sekiranya repositori dalam talian, periksa URL sumber yang anda masukkan dengan pergi ke Pengurus Fail. Pastikan anda memasukkan URL yang betul tanpa spasi.

Sekiranya repositori tidak berfungsi, cari tambahan yang mempunyai saluran HBO di perpustakaannya dan pasangkannya. Ini adalah penyelesaian optimum untuk keadaan seperti itu.

Membungkus semuanya

HBO mempunyai banyak rancangan TV popular yang sukar untuk diabaikan. Anda boleh mendapatkan HBO di Kodi 2017 dengan mengikuti langkah-langkah yang telah diserlahkan dalam panduan ini, dan dengan bantuannya anda dapat menonton Game of Thrones dalam talian, Westworld, Veep, dan banyak lagi rancangan TV lain. HBO juga dapat dipasang pada perangkat Fire Stick anda, yang proses pemasangannya juga telah disediakan. Ikuti perkembangan kodi yang lebih hebat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me