Adakah anda seorang penggemar streaming dan tertanya-tanya di mana anda boleh menstrimkan semua filem Bollywood dan Hollywood baru bersama dengan rancangan TV India, kandungan Netflix dan Sukan Langsung? Anda boleh memilikinya dalam satu platform iaitu HotStar. Ikuti panduan ini untuk melihat cara menonton HotStar dan menikmati pengalaman penstriman terbaik. Jangan lupa membaca panduan tambahan kodi dan panduan kodi vpn kami.

Apa itu HotStar?

CTA

HotStar adalah platform India yang paling popular dan terbesar untuk streaming VOD dalam talian. Ia menampilkan filem, rancangan TV dan sukan yang popular dari seluruh dunia. Sebilangan besar streamer dalam talian di India menggunakan HotStar untuk menstrim permainan IPL, menonton filem dan rancangan TV India yang lain. Terdapat platform hiburan Mudah Alih yang sangat dipercayai dan berkualiti tinggi yang ada sekarang. Sudah 3 tahun sejak HotStar dilancarkan dan sehingga kini berjaya menarik penonton streaming dalam talian.

Kandungan tertentu boleh dimuat turun dari laman HotStar. Dengan kandungan tertentu, kami bermaksud beberapa kandungan lama yang mungkin tidak lagi berada dalam tren. Satu perkara lagi yang perlu difahami adalah bahawa video dari HotStar hanya boleh dimuat turun pada peranti Mudah Alih dan tablet, bukan pada komputer riba atau PC mana pun.

Anda boleh menonton filem kegemaran anda berdasarkan permintaan di HotStar di India, AS, dan Kanada. Baru-baru ini, ia tersedia di setiap wilayah, tetapi sekarang telah dibatasi geo.

Negara mana yang disediakan HotStar ?

Seperti yang dinyatakan sebelumnya, HotStar tersedia di India, Kanada dan AS. Namun, jika anda menggunakan perkhidmatan VPN, anda dapat mengaksesnya dari mana saja di dunia tetapi hanya dengan menyambung ke pelayan negara yang disebutkan di atas.

cara menonton hotstar

Cara Buka Sekatan / Tonton HotStar Di Luar India Dengan VPN

HotStar adalah laman web yang dilarang geo dan kandungan yang terdapat di laman web ini tidak dapat diakses dari tempat lain selain dari India, AS dan Kanada. Oleh itu, jika anda cuba mengakses Hotstar dari wilayah lain, perkhidmatan VPN akan diperlukan untuk melewati sekatan.

Perkhidmatan VPN akan membolehkan anda menyambung ke pelayan di kawasan yang tidak terhad dan oleh itu ia akan menyembunyikan IP anda, menjadikannya dengan alamat IP negara yang disebutkan di atas. Menggunakan VPN sangat mudah kerana yang perlu anda lakukan hanyalah menyambung ke pelayan jauh dan kemudian melayari laman web untuk mengakses apa sahaja yang dibatasi.

Penyedia VPNPriceOfferWebsite
PureVPN $ 10.95 $ 2.91Setiap Bulan

Tawaran Istimewa: Diskaun 73%

Lawati Laman web
Baca Ulasan
Surfshark $ 11.91 $ 1.99Setiap Bulan

Tawaran Istimewa: Potongan 83%

Lawati Laman web
Baca Ulasan
CyberGhost $ 12.99 $ 2.75Setiap Bulan

Diskaun 83%

Lawati Laman web
Baca Ulasan
ExpressVPN $ 12.95 $ 8.32Setiap Bulan

Diskaun 35%

Lawati Laman web
Baca Ulasan

Cara Menonton HotStar di Amerika Syarikat Tanpa VPN

HotStar sebelum ini tidak terdapat di wilayah lain selain India tetapi baru-baru ini ia telah meluaskan wilayahnya seperti AS dan Kanada. Oleh itu, pengguna yang ingin mengakses HotStar di AS boleh melakukannya dengan mudah tanpa menggunakan VPN apa pun. HotStar dapat diakses dengan mudah di Amerika Syarikat tanpa VPN dengan hanya pergi ke URL “kami.HotStar.com“. Ini adalah peluasan domain rasmi yang disediakan oleh HotStar untuk wilayah USA.

Cara Menonton HotStar Di Luar India di PC

Untuk menonton HotStar di luar India di PC, ikuti langkah berikut:

 1. Buka Aplikasi VPN > Log masuk ke perkhidmatan VPN anda.
 2. Sekarang menyambung ke pelayan wilayah India.
 3. Buka penyemak imbas anda > Taipkan ini URL: https://www.HotStar.com/.
 4. Log masuk ke akaun HotStar anda dan mula menonton filem dan rancangan TV kegemaran anda dalam kualiti HD.

Cara Streaming HotStar di iPad dan iPod

Perkara terbaik mengenai HotStar ialah ia mempunyai aplikasi khusus untuk iOS. Oleh itu, pengguna boleh menonton HotStar dengan mudah di iPad dan iPod.

 1. Buka aplikasi iTunes kedai > Cari untuk HotStar > Klik pada Aplikasi HotStar > Muat turunnya.
 2. Setelah pemasangan selesai, buka Aplikasi.
 3. Log masuk aplikasi menggunakan kelayakan HotStar anda > Sekarang strimkan apa sahaja yang anda mahu tonton di iPad dan iPod anda.

Saksikan HotStar di Kanada

HotStar baru-baru ini dapat diakses di Kanada dan domain khusus dilancarkan untuk pengguna HotStar di Kanada. Domain yang dilancarkan untuk HotStar di Kanada adalah “https://ca.HotStar.com/”. Tidak diperlukan pelayan VPN atau proksi untuk mengakses laman web dan aplikasi HotStar di Kanada. Cukup buka laman web yang disebutkan di atas pada penyemak imbas anda dan daftar untuk mendapatkan perkhidmatan HotStar.

Cara Menonton HotStar di UK

Walaupun HotStar tersedia di AS dan Kanada selain India, ia tetap tidak tersedia secara rasmi di UK. Walaupun mempunyai perkhidmatan streaming dalam talian yang hebat setanding dengan HotStar seperti Netflix dan Hulu yang dapat diakses di UK, perkhidmatan ini terhad untuk disiarkan di rantau ini. Salah satu fakta yang paling menakjubkan untuk diperhatikan adalah bahawa terdapat sebilangan besar jika orang India menetap di UK. Oleh itu, jika dilihat dari fakta itu, anda boleh bertanya-tanya betapa mereka suka mengalirkan kandungan asli mereka dan bukan hanya itu, banyak orang Inggeris suka menonton kandungan Bollywood seperti orang India menyukai Hollywood.

Anda hanya boleh mengakses HotStar di UK, dengan menggunakan VPN. Untuk menonton kandungan kegemaran anda di HotStar di UK, ubah lokasi IP semasa anda dari UK ke wilayah India dan akses HotStar dengan mudah.

cta 3

Oleh itu, untuk mengakses HotStar di UK, anda harus menggunakan perkhidmatan VPN kerana kandungan yang anda cuba streaming tanpa dari IP UK tidak akan dimainkan tetapi ralat main balik akan berlaku. Walaupun begitu, jika anda mempunyai perkhidmatan VPN yang aktif dan anda disambungkan ke pelayan India, anda akan dapat menonton kandungan kegemaran anda di HotStar. Perkhidmatan VPN yang anda pilih harus boleh dipercayai dan cukup pantas untuk membantu anda mengalirkan kandungan dengan lancar.

Cara Menonton Aplikasi HotStar di negara Arab

HotStar adalah platform streaming Media yang hebat yang mempunyai pelbagai kandungan baru dan tren. Sayangnya, ia tidak terdapat di negara-negara Arab. Negara-negara seperti UAE, Dubai, Saudi, Oman, dan Qatar lebih suka streaming kandungan India tetapi mereka tidak dapat melakukannya kerana sekatan geo laman web ini. Peminat HotStar di negara-negara ini dapat menonton rancangan TV HotStar dengan mudah dengan menggunakan proksi HotStar atau perkhidmatan VPN.

Dengan menggunakan Proksi atau VPN, mereka akan dapat menikmati streaming langsung HotStar dan rancangan TV HotStar (Yang sangat digemari di seluruh dunia).

Cara Menonton HotStar di Pakistan

Peminat rancangan TV HotStar terdapat di sebilangan besar negara jiran India iaitu Pakistan. Orang Pakistan suka menonton filem Bollywood dan rancangan TV India. Malangnya, HotStar dibatasi di Pakistan dan satu-satunya cara untuk menonton streaming langsung HotStar atau Filem dan rancangan TV adalah dengan melewati sekatan geo melalui VPN atau HotStar Proxy.

Muat turun HotStar

Aplikasi HotStar tersedia untuk pelbagai platform mudah alih seperti peranti Android dan peranti berasaskan iOS mis. iPhone. Untuk peranti Android dengan telefon bimbit, anda boleh memuat turunnya dengan mudah melalui Google Play Store dan anda juga boleh memuat turun fail apk HotStar yang tersedia dalam talian. Manakala, untuk peranti berasaskan iOS seperti iPhone dan iPad, anda boleh memuat turunnya melalui kedai App iTubes dari peranti anda.

Pendaftaran HotStar

Kandungan yang terdapat di HotStar berkualiti tinggi dan streaming tanpa penyangga tanpa ketinggalan. Namun, semua yang hebat mempunyai harga dan itulah sebabnya pengguna perlu melanggan terlebih dahulu dengan memilih rancangan pembayaran. HotStar hanyalah pesaing Netflix dan Hulu dan itulah sebabnya kandungan yang disiarkannya tidak percuma.

Negara mana yang disediakan HotStar?

HotStar menawarkan 3 rancangan pembayaran yang berbeza untuk dipilih dan perkara terbaik mengenai rancangan pembayaran ini ialah semuanya berpatutan. Untuk mendaftar ke perkhidmatan HotStar, ikuti langkah berikut:

 1. Pergi ke “https://www.HotStar.com/subscribe/payment”.
 2. Pilih rancangan pembayaran yang anda mahukan.
 3. Masukkan maklumat anda iaitu Nama, Alamat E-mel dan Kata Laluan.
 4. Masukkan butiran kad kredit anda.
 5. Sahkan butirannya.
 6. Nikmati menonton rancangan kegemaran anda di HotStar.

Streaming Bintang Panas Dengan Sarikata

HotStar tidak menawarkan sari kata untuk setiap video yang tersedia di platformnya tetapi beberapa video sudah mempunyai sari kata untuknya. Walau bagaimanapun, anda masih boleh memeriksa sari kata dengan pergi ke pilihan video dan memeriksa pilihan CC, dengan mengaktifkannya, anda boleh mengaktifkan sari kata.

Cara Menonton HotStar Dengan Aplikasi Jio TV Live

Pengguna aplikasi Jio sim dan Jio TV Live boleh menggunakan ciri live streaming dan filem HotStar dengan mudah tetapi ini hanya terhad kepada kandungan India sahaja. Satu perkara lagi, pengguna Jio masih perlu melanggan HotStar India sebelum mereka dapat memulakan streaming di HotStar.

VPN percuma untuk HotStar

Terdapat banyak VPN percuma dan pelayan proksi HotStar yang tersedia dalam talian tetapi biasanya kami tidak mengesyorkan pengguna untuk mencuba VPN percuma ini kerana kerentanan mereka. VPN percuma akan mempengaruhi streaming anda kerana pelayan VPN percuma digunakan oleh berjuta-juta orang di seluruh dunia. Oleh itu, masa tindak balas yang lebih rendah untuk streaming menghasilkan banyak penyanggaan. Walau bagaimanapun, berikut adalah beberapa cadangan untuk anda:

 1. ZenMate
 2. Semak imbas
 3. Hola
 4. Hidemyass
 5. Perisik
 6. Terowong Beruang
 7. Ciuman Keselamatan
 8. ProtonVPN
 9. Mempercepat
 10. X-VPN

Cara Memuat turun Filem dan Rancangan TV dari HotStar

HotStar India tidak membenarkan pengguna memuat turun filem dan rancangan TV dari platformnya. Walau bagaimanapun, kandungan tertentu yang sudah lama atau tidak lagi tren boleh dimuat turun dari HotStar. Semasa anda membuka atau mencari video, anda akan melihat ikon poros di atasnya. Klik di atasnya dan anda akan mempunyai pilihan muat turun di hadapan anda.

Satu perkara yang perlu difahami di sini ialah anda tidak dapat memuat turun sebarang video dari HotStar di PC anda; anda hanya boleh melakukannya pada peranti mudah alih atau tablet anda.

Tonton Rancangan / Siri TV HotStar Terkini dan Filem

menonton Hotstar di luar India

HotStar India menawarkan semua rancangan TV, Filem dan aksi sukan terkini dalam satu platform dengan harga yang sangat berpatutan dan berkualiti tinggi. Cukup melanggan HotStar dan anda dapat menonton apa sahaja yang anda mahukan dan apa sahaja yang baru dan sedang tren. Ini mempunyai kandungan India dan barat serta filem dari Bollywood dan Hollywood.

Cara Menonton HotStar di TV

Anda boleh menonton HotStar di TV dengan kaedah yang disebut sideloading tetapi hanya berfungsi di Android TV. Ikuti langkah-langkah ini untuk memulakan:

 1. Pergi ke ES File Explorer (Pasang explorer fail ES terlebih dahulu jika anda belum memasangnya).
 2. Buka Kedai mainan di TV anda > Cari “Sideload Launcher untuk Android TV” dan Pasang.
 3. Pergi ke Skrin Utama > Buka Aplikasi > Buka Aplikasi Pelancar Sideload.
 4. Klik pada ES File Explorer.
 5. Pergi ke Rangkaian > Klik pada Pengurus Jauh > AKTIFKAN untuk menerima alamat FTP.
 6. Sekarang dari PC atau komputer riba anda, masukkan alamat FTP dalam penyemak imbas web > TV dan komputer anda kini akan dihubungkan bersama.
 7. Sekarang pindahkan Fail APK dari komputer ke TV anda.
 8. Selepas itu, Matikan Perkongsian Rangkaian > Buka Muat turun.
 9. Klik pada HotStar dari senarai > Klik Pasang > Seronok menggunakan HotStar.

Tonton TV HotStar Vijay

Untuk menonton siri TV Vijay di HotStar, buka bahagian saluran dan pilih TV Vijay. Di sana anda akan melihat semua rancangan yang disiarkan di Vijay TV dan anda boleh memilih dari mereka dan melakukan streaming. Menggunakan HotStar semudah itu!

HotStar di Roku

Roku adalah peranti penstriman canggih yang dikembangkan dan dihasilkan oleh Roku Inc. Ia sememangnya merupakan salah satu peranti penstriman yang paling disukai untuk menggunakan perkhidmatan seperti Netflix dan Hulu kerana pengalaman penstriman yang ditawarkan olehnya tidak dapat ditandingi. Bagi semua peminat HotStar yang tertanya-tanya adakah HotStar tersedia di Roku, anda pasti gembira kerana ia boleh didapati di kedai saluran Roku. Cukup pergi ke kedai saluran Roku, pasang saluran HotStar pada peranti Roku anda dan nikmati penstriman.

Ucapan Akhir

Perkhidmatan penstriman seperti Netflix, Hulu, Amazon dan HotStar adalah apa yang suka dimiliki oleh setiap geeks hiburan dan streaming. HotStar adalah perkhidmatan streaming yang luar biasa, ia bukan sahaja memberikan persaingan kepada Netflix, dan Hulu tetapi telah melangkah lebih jauh dengan mempromosikan kandungan India. Pelbagai yang disediakannya pasti lebih hebat daripada perkhidmatan streaming lain. Ia bahkan menawarkan penstriman sukan langsung, yang merupakan perkara yang baik.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me