Kata-kata seperti ikonik, glamor, menghiburkan tidak cukup untuk menjelaskan liga kriket mewah ini; IPL (Liga Perdana India). Edisi ke-11 liga kriket paling popular di peringkat global dimulakan dua hari yang lalu dan gembar-gembur kejohanan ini berada di puncaknya sekarang. Peminat IPL di seluruh dunia mencari cara untuk menonton IPL di kediaman dan pejabat mereka menggunakan kodi addons.

Namun, kami tahu apa yang terbaik untuk peminat Kodi VPN dan itulah sebabnya kami telah membariskan panduan untuk membantu anda Cara menonton IPL di Kodi.

Amaran!! Anda boleh melakukan streaming perlawanan IPL di Saluran IPL dari seluruh dunia. Untuk mengakses penyiar IPL terhad geo, anda perlu nyahsekat Saluran IPL dengan VPN.
CTA

Senarai Saluran / Penyiar IPL 2018

Negara / WilayahPenyiar
IndiaSukan Bintang

Bintang Panas

AfrikaSukan Super
Amerika SyarikatESPN
InggerisSukan Langit
KanadaSportsnet
AustraliaGerbang Kriket
New ZealandSukan Langit

Cara Menonton IPL pada Kodi krypton versi 17.6 atau lebih rendah

Terdapat banyak add-on untuk streaming sukan langsung tetapi kami telah memilih ZEM TV Kodi addon untuk anda kerana ia menyediakan pautan streaming HD untuk streaming langsung IPL. Ikuti langkah-langkah ini untuk memasang TV ZEM untuk menonton IPL secara langsung di Kodi.

 1. Buka Kodi > Pergi ke Menu Utama Kodi > Klik pada ikon Tetapan > Buka Pengurus Fail > Sekarang klik dua kali pada Tambah Sumber.cara menonton ipl
 2. Klik di mana tertera ‘Tiada’ > Masukkan ini URL di bar alamat http://kdil.co/repo/ > Sekarang Klik okey > Namakan ‘Kodil Repo ’  dan kemudian Klik okey > Periksa kedua-duanya URL dan Nama dan Klik Okey sekali lagi untuk menutup kotak dialog.cara menonton ipl pada kodi krypton versi 17.6 atau lebih rendah
 3. Kembali ke Kodi Menu utama > Buka Tambahons menu dari lajur kiri > Klik pada Ikon kotak.cara menonton ipl pada kodi jarvis versi 16 atau lebih tinggi
 4. Sekarang klik pada Pasang dari Zip Fail > Tatal ke bawah dan klik Kodil Repo > Buka Kodil.zip > Tunggu pemberitahuan.cara menonton ipl di kodi firestick
 5. Selepas pemberitahuan muncul, klik pada Pasang dari Repositori > Buka Repositori Kodil > Pergi ke Alat tambah Video.Muat turun Kodi IPL 2018
 6. Tatal ke bawah dan buka TV Zem > Klik Pasang > Tunggu pemberitahuan tambahan yang diaktifkan.

Cara Menonton IPL 2018 di Hotstar di Amerika Syarikat

Di sana anda memilikinya, sekarang alat tambah dipasang dan sekarang anda dapat menonton permainan IPL kegemaran anda dengan mudah di Kodi.

Cara menonton IPL di Kodi Jarvis Versi 16 atau Lebih Tinggi

 1. Lancarkan Kodi Jarvis V16 > Klik pada Sistem.
 2. Pergi ke Pengurus Fail > Sekarang klik dua kali pada Tambah Sumber.
 3. Klik di mana tertera <Tiada> > Taipkan ini URL http://kdil.co/repo/ > Klik Selesai.
 4. Beri nama untuk ini URL sebagai ‘Kodil Repo ” > Klik Selesai > Klik okey.
 5. Kembali kepada Skrin utama > Klik Sistem.
 6. Buka Alat tambah > Klik pada Pasang dari Fail Zip > Buka Kodil Repo> Klik pada Kodil.zip.
 7. Kembali ke Skrin utama.
 8. Pergi ke Pemasang Tambahan > Buka Kodil Repo > Sudah sampai Alat tambah Video dan pilih TV Zem.
 9. Klik Pasang.

Cara Menonton IPL di Kodi Firestick

 1. Buka Kodi di Fire Stick. Sekiranya anda belum memasang Kodi maka Pasang Kodi pada Fire Stick.
 2. Pergi ke Pilihan Pembangun > Hidupkan Penyahpepijatan dan Aplikasi ADB dari Sumber Tidak Diketahui.
 3. Selepas itu, ikuti langkah-langkah yang disebutkan di atas untuk pemasangan add-on pada Kodi Krypton V17.6.

Muat turun Kodi IPL 2018

 1. Muat turun fail Zip > Buka Kodi pada peranti anda > Buka Alat tambah menu > Klik pada Ikon Pemasang Pakej.
 2. Klik pada Pasang dari Fail Zip > Semak imbas dan Buka yang fail Zip yang dimuat turun.
 3. Klik pada Pasang dari Repositori > Buka Repositori Kodil > Buka Alat tambah Video > Klik pada Zem > Pukul Pasang.

Cara Menonton IPL 2018 di Hotstar di Amerika Syarikat

Cara Menonton IPL 2018 di Hotstar di Amerika Syarikat

HotStar adalah aplikasi India yang membolehkan pengguna menonton perlawanan IPL kegemaran mereka tetapi ironinya ia hanya boleh diakses di India. Oleh itu, pengguna yang tinggal di luar negara perlu mengakses aplikasi ini pada peranti android mereka dan peranti Apple dengan menggunakan perkhidmatan Kodi VPN.

Melalui perkhidmatan VPN, pengguna harus terlebih dahulu memilih pelayan wilayah India dan kemudian mengakses aplikasi tersebut. Setelah memuat turun aplikasi melalui Play Store dan iTunes, anda dapat menonton IPL secara langsung.

Cara Menonton Aliran Dalam Talian Secara Langsung IPL

Bagi pengguna yang tinggal di Afrika dan Timur Tengah dan mereka ingin menonton aksi IPL tanpa had melalui perkhidmatan percuma maka mereka boleh memilih lima ini:

 1. Cricingif (Seluruh Dunia)
 2. Cricketgateway (Seluruh Dunia)
 3. IPL Langsung 2018
 4. SuperSport (Untuk pengguna di Afrika Selatan)
 5. OSN Play (Untuk pengguna di Timur Tengah)
 6. Aplikasi Smartcric
 7. TV Willow
 8. TV JIO
 9. Vivo IPL
 10. Cricbytes
 11. CricHD
 12. Sukan DD
 13. Suvarna Plus

Cric Dalam Gif

Cara Menonton Aliran Dalam Talian Secara Langsung IPL

Cricingif adalah laman berita sukan yang memberikan kemas kini terkini pertandingan kriket yang sedang berlangsung di seluruh dunia. Pengunjung dapat menonton sorotan setiap permainan dan memeriksa berita terkini dari seputar kata kriket. Ciri hebat lain mengenai Cricingif ialah ia mempunyai bahagian khusus untuk pengguna yang ingin menonton IPL T20 secara langsung.

Gerbang Kriket

pintu masuk kriket untuk ipl

Aplikasi mudah alih Cricket gateway membolehkan pengguna terus diperbarui dengan aksi kriket terkini. Pengguna dapat menonton semua sorotan pertandingan dan melihat kad skor ketika mereka mahu. Ciri hebat yang dimiliki laman web ini ialah bahagian Arkibnya yang membolehkan penggunaan berjalan-jalan melalui beberapa acara kriket baru-baru ini dari seluruh dunia. Pengguna juga dapat melihat yang terbaru dan terkini mengenai pasukan kegemaran mereka melalui aplikasi ini.

IPL Langsung 2018

ipl secara langsung 2018

IPL Live 2018 adalah laman web khusus yang menyediakan perkhidmatan streaming dalam talian untuk IPL sahaja. Kualiti aliran yang disediakan oleh laman web ini berkualiti tinggi dan pelayan yang dimiliki oleh laman web ini adalah lancar. Ia menawarkan tiga pelayan yang berbeza untuk perlawanan streaming dan memberikan perincian mengenai perkhidmatan penstriman lain.

Sukan Super

supersport untuk ipl

SuperSport adalah salah satu perkhidmatan penyiaran sukan paling terkenal di dunia. SuperSport membuat namanya dengan menyiarkan sukan langsung di televisyen dan kini ia mula memberi tumpuan kepada perkhidmatan streaming dalam talian kriket langsung dan acara sukan lain. Pengguna dapat melihat semua hasil dan jadual terkini perlawanan IPL semasa mereka melakukan streaming. SuperSport akan streaming IPL untuk Wilayah Afrika Selatan tetapi video mereka dapat diakses dari seluruh dunia.

Main OSN

OSN Main untuk ipl

OSN Play menyediakan aliran sukan dalam bahasa Arab untuk penonton Timur Tengah. Ini adalah perkhidmatan terhad geo yang dapat dibebaskan dari negara lain dengan menggunakan perkhidmatan VPN berkualiti. Bahagian terbaik mengenai OSN Play adalah bahawa aplikasinya untuk android dan iOS juga tersedia di kedai platform masing-masing. Pengguna yang mempunyai langganan perkhidmatan OSN dapat mengakses kandungan sukan kegemaran mereka tanpa membayar sebarang bayaran tambahan.

Aplikasi Smartcric

Aplikasi Smartcric untuk ipl

SmartCric adalah aplikasi yang bagus untuk menayangkan perlawanan kriket langsung dari seluruh dunia di telefon pintar. Walau bagaimanapun, salah satu perkara yang paling janggal mengenai aplikasi pintar ini untuk telefon pintar adalah bahawa ia tidak tersedia di Google Play Store. Pengguna yang ingin memasang aplikasi ini harus memuat turun fail apk dari laman web pihak ketiga dan kemudian memasangnya. Selain daripada ini, aplikasi ini bagus untuk digunakan kerana ia mempunyai antara muka mesra yang hebat dan berfungsi dengan baik.

TV Willow

WillowTV untuk menstrim ipl

Willow TV adalah saluran penyiaran khusus sukan Amerika terkemuka yang menyiarkan pelbagai acara dan sorotan kriket secara langsung, yang berlaku di seluruh dunia. Berpusat di California, saluran ini menyiarkan Liga Perdana India secara langsung dalam talian dan pengguna mempunyai akses mudah ke aliran.

TV Jio

jiotv untuk penstriman ipl percuma

Jio TV menawarkan penggunanya pelbagai saluran dari pelbagai kawasan di seluruh dunia dan bahasa yang berbeza juga. Ia menawarkan lebih daripada 350 saluran TV, di mana 50+ adalah saluran HD. Aplikasi Jio TV boleh dimuat turun dari Google Play Store dan Apple App Store untuk peranti masing-masing.

Salah satu ciri terbaik yang dimiliki aplikasi ini ialah pengguna dapat menjeda pertandingan langsung ketika mereka mahu dan bermain untuk meneruskan dari titik yang sama. Pengguna juga dapat menonton rancangan kegemaran mereka dengan memilih kandungan yang disiarkan dari 7 hari sebelumnya. Pengguna boleh melanggan perkhidmatan mudah alih eksklusif Jio dengan harga serendah 49.

rancangan jio untuk ipl

Vivoipl

Vivo untuk menstrim ipl

Vivo adalah penaja rasmi Liga Perdana India 2018 dan ia akan menyiarkan semua aksi dari IPL 2018 secara langsung di laman webnya. Pengguna akan dapat menyaksikan semua perlawanan IPL 2018 di laman web VivoIPL. Laman web ini juga mempunyai jadual pertandingan yang lengkap dan kisah pendek yang dapat dilihat dengan mudah.

Cricbytes

menonton ipl dalam talian di cricbytes

Cricbytes sebenarnya adalah laman blog yang menerbitkan berita dan blog mengenai semua berita dan hasil terkini dan terkini dari dunia kriket. Walaupun, pengguna tidak akan dapat menonton permainan ini secara langsung di laman web ini, tetapi mereka dapat terus mengikuti perkembangan dengan kad skor dan semua berita dan berita terkini. Pengguna dapat mengikuti perkembangan berita terkini mengenai acara dan pemain kriket dengan mudah.

CricHD

tonton ipl oncrichd.tv

CricHD adalah laman streaming yang menakjubkan yang menyediakan streaming langsung dengan satu klik untuk pelbagai jenis sukan seperti Football, Cricket, Rugby, American Football, Wrestling, UFC, Boxing, Golf dll. Ia menyediakan aliran berkualiti tinggi dari beberapa rangkaian penyiaran terbaik seperti BT Sport, ESPN HD, Euro Sport, PTV Sports, dan Sky Sports dan lain-lain. Perkhidmatan penstriman ini sama sekali tidak mempunyai sekatan geo, oleh itu anda boleh menikmati streaming sukan kegemaran anda secara percuma dari mana sahaja, bila-bila masa.

Sukan DD

dd sukan untuk menonton ipl percuma

Sukan DD sebenarnya adalah rangkaian penyiaran sukan India yang memfokuskan untuk merangkumi sebahagian besar acara sukan domestik di India. Namun, ia akan merangkumi IPL 2018 dan alirannya akan tersedia dalam talian di bahagian sukan laman web “GoHelloTV.in”. Pengguna yang ingin menstrim IPL 2018 secara langsung dapat mengalirkannya melalui DD Sports. Walaupun begitu, yang menjadi perhatian dalam hal ini adalah aliran sungai yang terbatas dan dengan demikian anda mungkin harus menggunakan layanan VPN untuk mengaksesnya.

Suvarna Plus

Bintang-suvarna-plus

Suvarna Plus juga dikenali sebagai Star Suvarna Plus adalah saluran hiburan India yang dimiliki oleh Star Networks. Ia menyiarkan filem Bollywood terkini dan vintaj serta acara sukan antarabangsa dan domestik. IPL adalah liga kriket domestik yang dipuji di seluruh dunia dan akan disiarkan secara langsung di Suvarna Plus. Oleh itu, jika anda tidak dapat menontonnya di rumah anda di TV, maka anda dapat menontonnya secara langsung melalui aliran dalam talian Suvarna Plus.

Perkataan Akhir

Liga Perdana India adalah salah satu liga kriket terbesar bukan hanya Asia Selatan tetapi juga dunia. Terdapat berjuta-juta peminat di seluruh dunia yang suka menonton liga kriket yang mendebarkan ini. Pengguna yang tidak dapat menonton IPL di TV atau tinggal di luar negara dengan senang menonton IPL di Kodi atau mereka juga boleh menyiarkannya secara langsung melalui pautan streaming yang disediakan oleh kami.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me