Cara Menonton Sukan Olimpik Musim Sejuk 2018 di Kodi Live Online Percuma

Catatan: Sukan Olimpik Musim Sejuk 2018 telah berakhir dengan Norway sebagai pemenang pingat emas terbanyak, sementara acara Sukan Olimpik Musim Sejuk seterusnya menanti anda dapat menonton live streaming FIFA secara dalam talian dan juga menyaksikan upacara pembukaan FIFA.


Sukan Olimpik Musim Sejuk bermula pada 9 Februari 2018 dan gembar-gembur sudah mula ditayangkan. Atlet terbaik dari hampir setiap negara di dunia akan berkumpul di PyeongChang, Korea Selatan untuk bersaing antara satu sama lain. Mata semua atlet akan diberi perhatian pada pingat emas tersebut, yang mana mereka akan berlatih dengan bersungguh-sungguh. Saksikan Sukan Olimpik Musim Sejuk 2018 di Kodi secara dalam talian secara percuma di mana sahaja anda berada kerana anda tidak boleh melewatkan pertandingan sengit dan mengasyikkan selama 16 hari ini.

Sukan Olimpik Musim Sejuk 2018 Kodi Tambahan

Kami telah menyenaraikan beberapa Kod Olimpik Musim Sejuk 2018 yang terbaik untuk anda:

 1. iPlayer WWW
 2. SportsNet Sekarang
 3. Kotak Zattoo
 4. Sukan yang digambarkan
 5. Sportube

Notis penting! Sekiranya anda melakukan streaming Sukan Olimpik Musim Sejuk 2018 dengan sebarang tambahan tanpa menyambungkan VPN, maka berhati-hatilah! Anda menjejaskan privasi dan keselamatan anda. Di sinilah a VPN Kodi melindungi identiti anda & membuat anda selamat dari pemberitahuan pelanggaran hak cipta dan DMCA semasa menyekat sekatan kandungan terhad geo.

 CTA

Sukan Olimpik Musim Sejuk 2018 Kodi Tambahan Tidak Rasmi

Berikut adalah beberapa tambahan tidak rasmi (pihak ketiga) juga untuk kemudahan anda:

 1. Enjin aliran
 2. Campuran Langsung
 3. SukanMania
 4. Gelung
 5. Tambah Boom

Sekiranya anda mencari lebih banyak alat tambah, maka panduan kodi addons terbaik ini!

Repositori Kodi Olimpik Musim Sejuk 2018

Dari semua alat tambah ini, kami telah memilih The Boom Repository kerana alirannya yang berkualiti dan kelajuan yang cepat. Repositori ini boleh dipercayai dan berfungsi dengan baik, tidak seperti beberapa repositori lain yang terus turun. Boom repository adalah salah satu repositori kodi terbaik.

Cara Menonton Sukan Olimpik Musim Sejuk 2018 di Kodi Krypton Versi 17.6 atau yang lebih rendah

Anda boleh Menonton Sukan Olimpik Musim Sejuk 2018 secara Online di Kodi Krypton dengan mengikuti langkah-langkah berikut:

 1. Lancarkan Kodi permohonan > Klik Ikon Gear (Ikon Tetapan) hadir di baris kiri atas.Cara Menonton Sukan Olimpik Musim Sejuk 2018 di Kodi Live Online Percuma
 2. Apabila tetingkap dibuka, Buka Pengurus Fail > Dari lajur kiri, klik dua kali pada Tambah Sumber > kehendaknya akan membuka tetingkap baru.Cara menonton Sukan Olimpik Musim Sejuk 2018 di Kodi krypton versi 17.6 atau lebih rendah
 3. Klik pada bar alamat yang bertuliskan ‘Tiada ‘ > Kemudian masukkan ini URL http://burrtv.tech/boom/repo/ > Klik okey > Sekarang namakan sumber media ini ‘Repo Boom ’> Klik Okey > Periksa kedua-dua URL dan Nama dan kemudian klik Okey sekali lagi.cara menonton sukan olimpik musim sejuk 2018 di kodi jarvis versi 16 atau lebih tinggi
 4. Kembali ke Kodi menu utama > Klik pada Alat tambah bahagian dari menu > Klik Ikon berbentuk kotak pratetap di sudut kiri atas.olimpik musim sejuk 2018 kodi addon
 5. Klik pada Pasang dari Fail Zip > Buka Repositori Boom > Klik pada repositori.boom-1.5.zip > Tunggu pemberitahuan.repositori kodi musim sejuk 2018
 6. Sekarang klik pada Pasang dari Repositori dan Buka ‘Boom! Repositori” > Buka Video Tambahons > Sekarang anda akan mempunyai tiga pilihan, pilih ‘TEMPAHAN!”> Klik Pasang dan tunggu sehingga add-on dipasang.cara menonton olimpik musim sejuk 2018 di kodi firestick
 7. Untuk mengakses add-on ini, pergi ke Alat tambah bahagian > Klik Video Tambahons > Pilih Boom dari senarai dan strim acara sukan kegemaran anda tanpa gangguan.

cara menambah olimpik musim sejuk 2018 kodi addon

Cara Menonton Sukan Olimpik Musim Sejuk 2018 di Kodi Jarvis Versi 16 atau Lebih Tinggi

Anda boleh Menonton Sukan Olimpik Musim Sejuk 2018 secara Online di Kodi Krypton dengan mengikuti langkah-langkah berikut:

 1. Buka Kodi.
 2. Klik Sistem.
 3. Klik pada Pengurus Fail.
 4. Klik dua kali pada Tambah Sumber.
 5. Klik ‘Tiada ‘ > Taipkan ini URL http://burrtv.tech/boom/repo/ > Klik Selesai.
 6. Namakan sumber media ini ‘Repo Boom ’> Klik Selesai > Klik Okey.
 7. Kembali ke menu utama > Klik pada Sistem > Klik Alat tambah.
 8. Klik Pasang dari Fail Zip > Klik pada Repositori Boom > Klik pada repositori.boom-1.5.zip > Tunggu pemberitahuan.
 9. Pilih Pasang dari Repositori > Buka Boom! Repositori > Klik Video Tambahons > Pilih ‘TEMPAHAN!”> Pukul Pasang > tunggu pemberitahuan.

Petua Pro: Jika anda menghadapi Pembatasan Geo dalam streaming langsung, gunakan a VPN untuk Membebaskan Addons untuk streaming tanpa kerumitan.

CTA

Cara Menonton Sukan Olimpik Musim Sejuk 2018 di Fire Stick

PyeongChang, Sukan Olimpik Musim Sejuk Korea Selatan juga dapat disiarkan di Fire Stick. Yang perlu anda lakukan ialah memasang Kodi terlebih dahulu dan kemudian add-on The Boom. Pasang Kodi di Fire Stick menggunakan panduan kami.

Setelah Kodi dipasang, Buka Pilihan Pembangun > Hidupkan Penyahpepijatan dan Aplikasi ADB dari Sumber Tidak Diketahui.

Sekarang Buka Kodi dan ikuti langkah-langkah yang disebutkan di atas untuk memasang alat tambah ini di Kodi Krypton. Prosedurnya sama.

Penyiar / Saluran Rasmi Sukan Olimpik Musim Sejuk 2018

Penyiar televisyen rasmi untuk UK, Amerika Syarikat, Kanada, Eropah dan Australia adalah:

 1. Kanada: CBC / Radio-Canada Bell Media Rogers Media
 2. Eropah: Discovery Communications Eurosport
 3. UK: BBC Eurosport
 4. Amerika Syarikat: NBCUniversal

Walau bagaimanapun, berikut adalah beberapa penyiar dalam talian Sukan Olimpik Musim Sejuk 2018:

 1. BBC iPlayer (UK)
 2. Saluran 7 (Australia)
 3. CBC (Kanada)
 4. ARD (Jerman)
 5. ZDF (Jerman)
 6. RTVE (Sepanyol)
 7. Sukan Bintang (India)
 8. Sukan NBC (Amerika Syarikat)
 9. Sukan BeIN (Timur Tengah)
 10. Sukan Sky (New Zealand)

Catatan: Sekiranya anda berada di luar UK, Amerika Syarikat, Kanada, Eropah dan Australia untuk Menyiarkan Saluran yang disebutkan di atas, Gunakan a VPN untuk Mengabaikan sekatan Geo & Strim dengan pelayan streaming khusus

Permainan yang Perlu Dicari dalam Sukan Olimpik Musim Sejuk 2018

Sukan Olimpik Musim Sejuk pasti akan dipenuhi dengan banyak acara sukan dan persaingan yang mendebarkan. Semasa kita bercakap mengenai Olimpik Musim Sejuk, bagaimana kita dapat melupakan dua permainan Olimpik Musim Sejuk yang paling menggembirakan, Hoki Ais dan Ski Alpine? Walau bagaimanapun, empat permainan baru juga telah ditambahkan ke Olimpik Musim Sejuk tahun ini:

 1. Berganda beregu campuran
 2. Permulaan massa luncur laju
 3. Acara berpasukan ski negara Alpine
 4. Snowboard udara besar

Inilah sebab lain mengapa Olimpik Musim Sejuk tahun ini menjadi istimewa.

Di mana akan diadakan Sukan Musim Sejuk Masa Depan?

Sukan Olimpik Musim Sejuk seterusnya akan diadakan pada tahun 2022 di China. Ia akan menjadi acara Olimpik ketiga yang akan diadakan di Asia Timur selepas Sukan Olimpik Musim Sejuk Pyeongchang 2018 dan Olimpik Musim Panas Tokyo 2020.

Jadual Sukan Olimpik Musim Sejuk 2018

Teruja dengan Sukan Olimpik Musim Sejuk? Klik di sini untuk melihat jadualnya.

Pastikan anda tidak terlepas satu permainan, teruskan dikemas kini dan Tonton Sukan Olimpik Musim Sejuk 2018 secara langsung dalam talian di Kodi.

Perkataan Akhir

Permainan musim sejuk ada di sini dan tahun ini lebih besar dari sebelumnya. Perkara terbaik mengenai permainan musim sejuk tahun ini ialah jumlah permainan telah meningkat dan anda semua tahu maksudnya; semakin banyak permainan, semakin menyeronokkan!

Streaming Olimpik XXIII di Kodi adalah sesuatu yang akan menggembirakan semua peminat sukan streaming. Itulah sebabnya kami memberikan pandangan terperinci untuk anda semua. Kami berharap sekarang aliran langsung Olimpik di XBMC tidak akan menjadi masalah bagi pengguna mana pun. Walaupun ada masalah yang timbul, beritahu kami dalam komen dan kami akan menghubungi anda. Kami telah memberikan panduan untuk anda bagaimana menonton Sukan Olimpik Musim Sejuk 2018 di Kodi.

Walaupun begitu, jika anda berencana untuk menggunakan tambahan tidak rasmi, gunakan perkhidmatan Kodi VPN yang baik untuk melindungi privasi anda dan mengakses aliran terhad geo. Bijak, selamat!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map