Cara Menyiapkan LibreELEC OpenVPN di TV Kodi / Raspberry Pi / Amazon Fire

Mencari cara untuk memasang LibreELEC VPN atau maklumat mengenainya atau bertanya-tanya mengapa anda memerlukan VPN untuk Kodi?


Anda telah sampai di tempat yang betul! Berjalan-jalan melalui panduan kami dan pelajari semua perkara penting yang perlu anda ketahui mengenai VPN terbaik untuk Kodi yang boleh anda gunakan dengan LibreELEC.

Menjadi garpu Kodi, LibreELEC digunakan untuk semua peranti termasuk Raspberry Pi dan Amazon Fire TV Stick di mana anda boleh memasang LibreELEC VPN dengan mudah untuk melindungi peranti anda dari ancaman luaran. LibreELEC OpenVPN juga akan menyembunyikan alamat IP anda dan akan membolehkan anda melayari internet dengan bebas.

Penyedia VPN LibreELEC Terbaik tahun 2020

Setelah membuat kajian yang mendalam, kami telah memilih VPN terbaik untuk LibreELEC. Analisis kami berdasarkan polisi log, penyulitan data berganda, bilangan pelayan dan faktor lain. Dan yang paling penting ialah setiap VPN terbaik untuk streaming dapat disambungkan ke LibreELEC.

Penyedia VPNPriceOfferWebsite
PureVPN $ 10.95 $ 2.91Setiap Bulan

Tawaran Istimewa: Diskaun 73%

Lawati Laman web
Baca Ulasan
Surfshark $ 11.91 $ 1.99Setiap Bulan

Tawaran Istimewa: Potongan 83%

Lawati Laman web
Baca Ulasan
CyberGhost $ 12.99 $ 2.75Setiap Bulan

Diskaun 83%

Lawati Laman web
Baca Ulasan
ExpressVPN $ 12.95 $ 8.32Setiap Bulan

Diskaun 35%

Lawati Laman web
Baca Ulasan

Cara Penyediaan LibreELEC VPN pada Raspberry Pi dalam 5 Langkah

 1. Sambungkan ke Peranti LibreELEC melalui SSH

Pada langkah pertama, kita perlu mengkonfigurasi fail untuk VPN ke peranti LibreELEC anda dan untuk itu kita perlu memuat turun fail konfigurasi. Terdapat dua cara dalam melakukan ini. Anda boleh memuat turun fail dan kemudian gunakan peranti USB untuk menyalin fail ke peranti, sementara ada juga langkah mudah untuk memuat turun fail ke peranti anda secara langsung melalui bantuan Secure Shell (SSH). 

Untuk memuat turun fail ke peranti anda secara langsung melalui SSH, anda mungkin perlu Buka Kodi > Pergi ke Tetapan > Pilih Maklumat sistem > dan klik pada Rangkaian

Tuliskan alamat IP anda untuk peranti LibreELEC anda di suatu tempat dan masukkan SSH ke peranti tersebut dengan menggunakan klien SSH. Kami mengesyorkan PuTTY.

Libreelec openvpn

Pasang PuTTY ke peranti anda dan masukkan alamat IP ke dalam medan yang tertera ‘Host Host’ dan kemudian klik Open.

Sekarang, anda akan diminta memasukkan log masuk dan kata laluan. Anda boleh menggunakan kelayakan seperti berikut:

Nama pengguna: akar

Kata Laluan: libreelec

 1. Memuat turun Fail

Sekarang muat turun dua fail ke direktori anda dengan mengklik pautan di bawah:

Untuk Tambah Pengurus VPN Perkhidmatan klik Di Sini

Untuk fail Konfigurasi MPN OpenVPN klik Di Sini

 1. Menyunting Fail Konfigurasi LibreELEC OpenVPN

Mendapat ke Penyimpanan / MPNVPN.ovpn

Sekarang anda dapat melihat kandungan fail konfigurasi seperti di bawah:

1pelanggan
2SERVERNAME jauh
3remote-cert-eku ‘Pengesahan Pelayan Web TLS’
4tun tun
5proto udp
6pelabuhan 1194
7resolv-retry tak terhingga
8bangsawan
9penundaan laluan 2
10bisu-ulang-amaran

Sekarang anda harus mengganti perkataan ‘SERVERNAME’ dengan nama pelayan yang anda cuba sambungkan iaitu GBR.mypn.co

Anda boleh merujuk senarai lengkap nama pelayan di sini.

 1. Pemasangan Tambah Pengurus VPN

Sekarang buka Kodi > Klik Tambah > Ikon Pemasang Pakej > Pasang dari fail zip > Sekarang cari fail VPN-Manager-2.4.0.zip yang anda muat turun pada langkah kedua.

 1. Menyambung ke VPN LibreELEC

Setelah alat tambah dipasang, kotak akan muncul yang akan membaca Tetapan- Pengurus VPN untuk OpenVPN.

persediaan openvpn libreelec

Pilih penyedia VPN Libreelec anda dari senarai dan masukkan nama pengguna dan kata laluan, dan klik YA untuk meneruskan.

Kini mendapat pilihan Pasang dari fail zip > Navigasi fail konfigurasi dari peranti anda, iaitu MPNVPN.ovpn

Sekiranya ia meminta anda mengemas kini fail .ovpn, klik Ya dan teruskan. Tetapi jika ia meminta anda menamakan semula fail, klik TIDAK.

Sekarang klik pada tab Sambungan VPN > Sambungan VPN Pertama > Pilih profil MPNVPN. Sambungan akan bermula secara automatik apabila anda menyambung ke peranti pada masa akan datang.

Anda akan melihat skrin berikut setelah pengesahan sambungan selesai. Pilih OK dan kembali ke Skrin Utama. Sekarang anda akan dapat mengakses kandungan media dari peranti anda.

libreelec vpn raspberry pi

Bagaimana untuk memasang LibreELEC VPN di Amazon Fire TV dalam 7 Langkah

Untuk memasang LibreELEC VPN di Amazon Fire TV, anda perlu mempunyai penghala. Tanpa penghala anda tidak dapat memasang pada peranti FireTV. Ikuti langkah berikut:

 1. Buka penyemak imbas web > Taipkan alamat gerbang ke penghala anda (mis. 192.168.XX.XX).
 2. Sekarang pergi ke Tetapan atau Tetapan Lanjutan > Klik pada WAN.Librelec VPN di Amazon Fire TV
 3. Pilih PPTP dalam Jenis Sambungan WAN.
 4. Dalam Tetapan DNS WAN di bawah, tanyakan kepada pembekal anda untuk tetapan SmartDNS.tetapan lanjutan libreelec vpn
 5. Masukkan Nama Pengguna dan Kata Laluan anda dari pembekal anda.persediaan libreelec vpn amazon fire tv
 6. Sekarang tatal ke bawah ke pilihan ‘Keperluan Khas dari ISP’ dan masukkan alamat pelayan untuk mana-mana negara beserta namanya.tetapan tv api libreelec amazon
 7. Klik Terapkan setelah anda selesai dan Nikmati!

Cara Memasang VPN di LibreELEC

Anda boleh memasang VPN di Kodi di LibreELEC dengan mengikuti langkah mudah ini:

 1. Buka Kodi > Klik pada tetapan (ikon gear) > Pilih Tetapan sistem
 2. Klik pada Alat tambah pilihan dan hidupkan Sumber yang tidak diketahui > Kembali ke menu tetapan
 3. Buka Pengurus Fail > Klik dua kali pada Tambah Sumber pilihan > Klik di mana tertera <Tiada> dan taipkan ini URL https://github.com/Zomboided/repository.zomboided.plugins/releases/tag/1.0.0 > Klik okey > Namakan sumber media ini sebagai Zomboid dan klik okey > Klik okey sekali lagi untuk menutup kotak dialog.
 4. Kembali ke menu utama dan klik pada Alat tambah tab
 5. Klik pada ikon kotak dari sudut kiri atas > Klik Pasang dari fail zip pilihan > Tatal ke bawah senarai dan pilih Zomboid > Pilih zomboided.plugins.zip > Tunggu pemberitahuan.
 6. Sekarang klik pada Pasang dari repositori > Buka Repositori Tambahan Zomboid > Pergi ke folder Perkhidmatan > Pilih Pengurus VPN untuk OpenVPN > Klik Pasang > Tunggu pemberitahuan.
 7. Mesej akan muncul untuk menyiapkan penyedia VPN > Klik OK dan pilih penyedia VPN yang anda mahukan > Log masuk ke perkhidmatan menggunakan bukti kelayakan yang anda daftarkan.

Persediaan VPN LibreELEC tidak sekeras yang disangka. Menggunakan OS berasaskan Linux memang rumit tetapi tidak terlalu banyak seperti yang anda lihat. Kini anda boleh memilih mana-mana alat tambah dan aliran Kodi terbaik yang anda mahukan tanpa sekatan.

Untuk Mengemas Perkara

LibreELEC menggunakan tagline ‘Cukup OS untuk Kodi’ dan merupakan garpu Kodi dengan mana anda boleh menggunakan perkhidmatan OpenVPN untuk berhubung dengan internet dari mana saja di seluruh dunia. LibreELEC mungkin merupakan sistem operasi yang kompleks atau terhad kerana tidak mempunyai ciri-ciri teratas tetapi sangat sesuai untuk pengguna Kodi.

Sistem operasi yang dirancang hanya untuk menjalankan pemain streaming media seperti Kodi. Salah satu perkara terbaik yang saya suka mengenai LibreELEC adalah bahawa ia tidak memerlukan beberapa spesifikasi mewah untuk dijalankan. Anda boleh memiliki peranti mudah seperti Raspberry Pi dan anda masih boleh menikmati Kodi tanpa kerumitan.

Salah satu kelemahan besar yang saya perhatikan ialah anda tidak dapat memasang VPN di LibreELEC tanpa mempunyai Kodi. Selain daripada itu, saya secara peribadi akan mengesyorkan semua pemotong tali untuk mencuba Kodi dengan LibreELEC VPN, kerana ini adalah sesuatu yang luar biasa untuk dimiliki.

Dalam panduan ini saya telah memberikan proses terperinci mengenai cara menyiapkan LibreELEC VPN di Raspberry Pi, Amazon FireTV, dan Kodi. Jadi, ikuti langkah-langkah yang dinyatakan di atas dan nikmati.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map