Kemas kini: Echo Wizard tidak lagi tersedia kerana tuntutan hak cipta. Ini menyebabkan kejatuhan banyak penyihir kodi terbaik, alat tambah Kodi popular, repositori kodi terbaik termasuk Echo Wizard. Sejak Piala Dunia FIFA 2018 tiba, disarankan untuk memasang alat tambah sukan untuk mengalirkan piala dunia FIFA secara dalam talian.

Tidakkah anda semua tertanya-tanya memasang binaan berasingan, dan tema sedikit memakan masa dan sibuk pada masa yang sama? Bagaimana jika anda boleh mendapatkan semua alat tambah dan gema yang popular dalam satu proses pemasangan? Di sini, dalam panduan ini, kami menyediakan proses langkah demi langkah terperinci mengenai cara memasang Echo Wizard di Kodi. Jadi baca terus!

Apa itu Echo Wizard?

Echo Wizard menyajikan koleksi build, tema, dan add-on gema di mana anda boleh mendapatkan add-on Kodi terbaik untuk menonton filem, rancangan TV, sukan langsung, dan saluran hiburan lain. Alat ini juga mempunyai pelbagai jenis alat penyelenggaraan yang menjadikan Kodi anda dalam keadaan terbaik, mencegah streaming video yang perlahan.

Berikut adalah panduan pemasangan Echo Wizard:

Cara Memasang Echo Wizard pada Kodi Krypton Versi 17.6

 1. Lancarkan Kodi dari sistem anda > Klik pada Tetapan ikon (diletakkan di bahagian atas skrin anda) > Pilih Pengurus Fail.Cara Memasang Echo Wizard pada Kodi Krypton Versi 17
 2. Klik dua kali Tambah Sumber > Kotak akan muncul di mana anda perlu mengklik ‘Tiada’ > Taipkan URL http://echocoder.com/repo/ > Sekarang klik okey > Taipkan Nama untuk sumber media ‘Penyihir Gema’ > Klik okey.fail zip echo wizard
 3. Sekarang anda perlu kembali ke Skrin Utama Kodi dengan memukul ‘Ruang Belakang’ tekan kekunci anda berkali-kali > Klik pada Alat tambah > Sekarang klik pada Pemasang Pakej ikon di sudut kiri atas.ahli sihir echo
 4. Klik pada Pasang dari Fail Zip > Cari dan klik Ahli Sihir Gema > repository.echo-1.0.4.zip > Tunggu repositori dipasang.persediaan penyihir echo pada kodi
 5. Sekarang klik pada Pasang dari Repositori > Pergi ke Repositori Gema > Tambah Program > Ahli Sihir Gema > Klik Pasang.tetapan kodi eco wizard
 6. Sekarang tunggu alat tambah Echo Wizard dipasang.
 7. Dari Menu Utama Kodi > Pergi ke Alat tambah > Tambah Program > Ahli Sihir Gema > Nikmati semua alat yang terdapat dalam Echo Wizard.

ahli sihir echo pada kodi

Cara Memasang Echo Wizard pada Kodi Jarvis Versi 16 ke bawah

 1. Lancarkan Kodi > Pergi ke Sistem > Pengurus Fail > Klik dua kali Tambah Sumber.
 2. Kotak akan muncul klik ‘Tiada’ > Taip URL http://echocoder.com/repo/ > Klik OK > Taipkan Nama ‘Echo Wizard’ > Klik OK.
 3. Dari Skrin Utama Kodi, pergi ke Sistem > Alat tambah > Pasang dari Fail Zip > Ahli Sihir Gema > repository.echo-1.0.4.zip.
 4. Pergi ke Pasang dari Repositori > Repositori Gema > Tambah Program > Ahli Sihir Gema > Pasang.
 5. Skrin Utama Kodi > Alat tambah > Tambah Program > Ahli Sihir Gema > Nikmati!

Muat turun Echo Wizard

Untuk memuat turun repositori Echo Wizard secara langsung ke Kodi, anda perlu mengklik Di Sini dan ikuti langkah-langkah cara memasang wizard echo yang diserlahkan di bawah:

 1. Muat turun Echo Repository ke dalam sistem anda.Muat turun Echo Wizard
 2. Buka Kodi > Klik pada Tambah > Ikon Pemasang Pakej > Pasang dari Fail Zip > Navigasi fail yang anda muat turun di sistem anda.
 3. Pilih Pasang dari Repositori > Repositori Gema > Tambah Program > Ahli Sihir Gema > Pasang > Nikmati!

Cara Memasang Echo Wizard Kodi pada Fire Stick

 1. Pasang Kodi pada Fire Stick.
 2. Buka Kodi di Fire Stick
 3. Pergi ke Pilihan Pembangun > Hidupkan Penyahpepijatan dan Aplikasi ADB dari Sumber Tidak Diketahui.
 4. Selebihnya prosedur untuk pemasangan iklan tepat seperti yang telah dijelaskan sebelumnya untuk memasang iklan ini di Kodi Krypton.

Echo Wizard / Echo Coder Repository Tidak Berfungsi / Kesalahan / Masalah

Strim Tidak Terdapat

Semasa cuba mengakses kandungan apa pun setelah pemasangan, kesalahan mungkin muncul dengan menyatakan “Tidak Ada Aliran Tersedia”. Pengguna tambahan video biasanya menghadapi ralat ini. Salah satu sebab di sebalik kesalahan ini ialah cache add-on yang mungkin penuh atau add-on perlu dikemas kini sehingga dapat merebut beberapa penyedia.

Menetapkan

Untuk menyelesaikan masalah ini, kemas kini repositori add-on anda terlebih dahulu atau cuba pasang semula add-on dari repositori yang dikemas kini. Anda juga boleh mencuba membersihkan cache anda; ini juga dapat mengatasi ralat.

Gagal Memasang Ketergantungan

Ini adalah ralat yang sangat jarang berlaku dan ia berlaku hanya jika terdapat beberapa fail yang hilang di repositori atau jika repositori telah menjadi usang atau telah ditutup.

Menetapkan

Sebelum memasang sebarang add-on, periksa terlebih dahulu apakah sumber repositori add-on aktif. Kedua, pastikan repositori yang anda gunakan mempunyai versi tambahan yang dikemas kini.

Echo Wizard Kodi Tidak Berfungsi

Echo Wizard sebelum ini tersedia di TDB Repo. Tetapi kerana telah membuat repositori sendiri, ia telah beralih ke Echo Wizard Repository. Echo Wizard akan terus berfungsi sehingga kemas kini baru dikeluarkan oleh Echo Wizard. Setelah dilepaskan, wizard akan berhenti bekerja di repositori sebelumnya. Oleh itu, banyak pengguna Kodi mengadu ‘Echo Wizard Not Working’.

Menetapkan

Untuk menjadikan Echo Wizard berfungsi dengan lancar, anda perlu menyahpasang TDB Repository dan Echo Wizard. Kemudian anda perlu memasang semula Echo Wizard dari Echo Repository seperti langkah-langkah yang telah kami nyatakan dalam panduan ini. Anda akan dapat menyelesaikan masalahnya.

Alternatif Penyihir Echo

Oleh kerana menutup repositori dan penyihir popular kerana pelanggaran hak cipta, ada kemungkinan Eiz Wizard juga mungkin berada di bawah pemeriksaan penegak hukum. Ini dapat mengelakkan Echo Wizard berfungsi dengan baik.

Oleh itu, kami telah menyenaraikan 3 pengganti Echo Wizard yang berpotensi memimpin komuniti Kodi setelah penurunannya:

 1. Ahli Sihir Ares
 2. Wizard Pembinaan Tertinggi
 3. Ahli Sihir Wookie

Untuk Mengemas Perkara

Echo Wizard memberikan anda semua binaan, tema, dan alat tambah echo terkini dengan satu bahagian pemasangan. Kemudian, anda boleh menonton filem, rancangan TV, dan sukan, dan semuanya ada, tanpa gangguan. Dalam panduan ini, kami memberikan perincian mengenai cara memasang Echo Wizard di Kodi. Kami juga menyenaraikan alternatif untuk Echo Wizard, sekiranya Echo Wizard jatuh ke bawah penguatkuasaan undang-undang.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me