Jailbreak Firestick: Penyelesaian Kerja 100% Untuk Peranti FireStick pada tahun 2020

FireStick adalah peranti penstriman yang paling disukai di seluruh dunia dan sangat jelas, kerana kualiti penstriman yang disediakannya. Namun, harga yang harus dibayar pengguna cukup berat dan itulah sebabnya mengapa banyak pengguna memilih pilihan untuk Jailbreak FireStick atau hanya mendapatkan VPN percuma untuk firestick Kodi. Jangan terlepas panduan tambahan kodi utama kami.


Apa maksudnya dengan Jailbreak a FireStick?

Amazon FireStick adalah peranti hiburan yang hebat yang telah merevolusikan industri penstriman dalam talian dalam sekelip mata. Sejak FireStick keluar, sebilangan besar orang yang biasa menonton televisyen, beralih ke sana dan mengapa tidak? Mampu menayangkan semua rancangan dan filem kegemaran anda melalui satu peranti dan dengan satu klik adalah sesuatu yang diinginkan oleh semua orang.

sepanduk amazon-firestick

Namun, satu perkara yang mengecewakan mengenai FireStick ialah pengguna harus membayar caj langganan untuk perkhidmatan yang ditawarkan oleh FireStick. Langganan ini berharga sangat tinggi apabila terkumpul dan ini adalah sesuatu yang menurunkan nilai FireStick.

Inilah sebabnya mengapa pengguna cenderung Jailbreak pada peranti FireStick mereka. Jail melanggar FireStick bermaksud memasang perisian streaming media percuma. Pelanggaran penjara tidaklah haram dan dapat dilakukan dengan mudah dalam beberapa minit. Biasanya pengguna FireStick melakukan jailbreak pada peranti FireStick mereka untuk memasang Kodi yang merupakan perisian streaming media sumber terbuka teratas.

Kodi tidak diprapasang dan tidak boleh dipasang secara langsung di FireStick, oleh itu aplikasi pihak ketiga diperlukan untuk memasang Kodi di FireStick. Prosedur pemasangan lengkap Kodi di FireStick akan dibincangkan kemudian dalam panduan ini.

Cara Jailbreak Firestick 2020?

Terdapat dua cara penjara memecahkan FireStick:

1. Melalui Penjelajah Fail ES

 1. Boot FireStick anda > Pergi ke Amazon App Store >Klik carian dan taipkan “ES File Explorer” > klik pada ES File Explorer dari hasil carian.
 2. Klik muat turun > Aplikasi akan dimuat turun dan dipasang pada peranti anda.
 3. Setelah pemasangan, klik “Buka” dan aplikasi ES File Explorer akan siap digunakan.

2. Melalui Aplikasi Downloader

 1. Jalankan anda FireStick peranti > Pergi ke Tetapan
 2. Klik pada Peranti > Klik pada Pilihan Pembangun.
 3. Klik pada AktifkanAplikasi dari Sumber Tidak Diketahui” > Klik “Hidupkan”.
 4. Klik dan “Belok pada ADB Menyahpepijat ” > Sekarang “Dayakan Sumber Tidak Dikenal”.
 5. Sekarang kembali ke utama Tetapan
 6. Klik pada Pilihan > Sekarang lumpuhkan ID Iklan.
 7. Kembali ke FireStick Skrin utama.
 8. Klik pada bar Cari dan cari Pemuat turun .
 9. Klik pada “Pemuat turun”Dari hasil carian.
 10. Sekarang klik pada Muat turun ikon dan memuat turun akan bermula.
 11. Aplikasi akan dipasang secara automatik setelah muat turun selesai.
 12. Buka aplikasi selepas pemasangan.

Jailbreak FireStick Dengan Komputer

FireStick dan PC keduanya mempunyai port HDMI wanita yang bermaksud bahawa pengguna tidak dapat melakukan jailbreak di FireStick melalui komputer atau komputer riba.

Saluran Jailbreak Firestick dan Aplikasi Jailbreak Firestick

Saluran Jailbreak Firestick

Perkara terbaik mengenai FireStick adalah bahawa ia menawarkan pelbagai saluran dan aplikasi terbaik dari seluruh dunia dan semuanya hanya dengan satu klik. Berikut adalah senarai beberapa aplikasi dan saluran firestick terbaik berkenaan dengan genre dan wilayahnya:

Saluran Kabel Terdapat di FireStick

Berita ABCHuluSains Popular
NetflixDisney JuniorWillow
TV SlingCBSVideo Alkitab
CengkerikFilem Di Mana SajaGerakan Harian
Gulung rangupWSJ LiveQFQ.Tv
HBO SEKARANGPADA&T U-ayatYahoo
Tonton ESPNBerita CBSTelevisyen Pameran Kereta
Tonton HGTVSaluran PenemuanYoutube
Akses Semua CBSRangkaian WWETV Pertahanan
Tonton Rangkaian MakananBETULOm Nom Toons
Berita BBCSukan CBS

Aplikasi Cuaca Terbaik di FireStick

 1. Ramalan, Radar & Aplikasi Makluman

Saluran dan Aplikasi Sukan di FireStick

 1. SET IPTV TV
 2. Mobdro
 3. Tonton ESPN

Aplikasi Muzik di FireStick

 1. Berkedut
 2. Spotify

Anda boleh menggunakan semua aplikasi ini mengikut keperluan anda; sebahagiannya adalah aplikasi berbayar sementara yang lain adalah aplikasi dan saluran percuma.

Jailbreak FireStick Haram atau Tidak Sah?

Jailbreak hanyalah nama yang diberikan kepada prosedur mengubah suai peranti FireStick, yang sah. Tidak ada implikasi hukum bagi pengguna untuk mengikuti peranti FireStick yang melanggar penjara kerana sifat penyesuaian yang dapat dilakukan tidak bertentangan dengan panduan privasi.

Namun, perisian atau aplikasi yang anda pasang dan gunakan untuk streaming setelah melaksanakan jailbreak mungkin berada di bawah undang-undang pelanggaran privasi. Jailbreak adalah prosedur yang biasanya dilakukan oleh peminat streaming dan pengguna FireStick kerana mereka ingin mengakses dan mengalirkan kandungan percuma yang tidak dapat dilakukan dengan FireStick yang dikonfigurasi oleh kilang.

Sekiranya perisian yang anda gunakan setelah melakukan jailbreak pada peranti FireStick anda, meraih aliran percuma dan terlibat dalam cetak rompak, maka penggunaan aplikasi tersebut adalah haram. Perisian yang paling biasa di mana pengguna melakukan jailbreak adalah Kodi dan yang sah, yang merupakan perisian sumber terbuka dan kemudian pengguna memasang add-on Kodi percuma (add-on Kodi pihak ketiga), yang terlibat dalam Piracy. Oleh itu, penggunaan perisian tersebut dianggap tidak sah tetapi mempunyai FireStick jailbreak tidak menyalahi undang-undang.

Jailbreak FireStick Kodi

Seperti disebutkan sebelumnya, perisian yang paling sering digunakan di jailbreak FireStick adalah Kodi kerana menyediakan akses ke kandungan terbaik dan berkualiti tinggi melalui alat tambahnya dan ia percuma. Kodi tidak dapat dipasang secara langsung di FireStick itulah sebabnya pengguna melakukan kaedah Jailbreak. Setelah anda memasang Kodi di Firestick, anda dapat menyekat alirannya dengan VPN percuma untuk tongkat Kodi Fire.

Terdapat lebih daripada 20 juta pengguna Kodi di seluruh dunia dan anda boleh bayangkan sendiri bahawa daripada 20 juta ini terdapat sejumlah besar pengguna FireStick juga. Orang memilih untuk menggunakan Kodi di FireStick kerana kemudahan dan keseronokan dalam mengukus yang disediakan oleh peranti FireStick. Siapa yang tidak mahu streaming filem berkualiti tinggi Kodi percuma di TV pintar HD-nya dengan hanya memasangkan peranti padanya.

Untuk memasang Kodi pada peranti FireStick anda atau untuk mendapatkan pertolongan dalam apa jua keadaan yang berkaitan dengan Kodi di FireStick, cukup lihat panduan “Cara memasang Kodi di FireStick”. Ia mempunyai pengetahuan yang menyeluruh mengenai semua kesalahan dan pembetulan.

Jailbreak FireStick Terrarium

jailbreak firestick terrarium tv

Terrarium TV adalah aplikasi revolusioner, yang mengubah wajah tanpa kos streaming di seluruh dunia pada peranti Android. Itu adalah salinan Popcorn Time dengan cara tetapi ia berjalan jauh lebih baik daripada itu sehingga hilang suatu ketika dahulu tanpa sebab.

Terrarium TV mendapat pulangan yang lebih baik dan Terrarium TV masih ada dalam talian dan dapat dipasang dengan mudah pada peranti yang berbeza seperti Android, iOS, FireStick, Windows PC dan lain-lain. Terrarium TV menawarkan kepada pengguna semua yang mereka mahukan dan ia percuma.

Namun, Terrarium TV berada di bawah radar undang-undang kerana dipercayai terlibat dalam kegiatan cetak rompak dan pelanggaran hak cipta. Oleh itu, menggunakan Terrarium TV boleh membahayakan situasi undang-undang anda dan membuat anda berada dalam masalah.

Ikuti langkah-langkah ini untuk memasang Terrarium TV di FireStick

 1. Buka anda FireStick > Klik pada Tetapan > Klik Sistem > Pergi ke Pilihan Pembangun > Dayakan aplikasi dari sumber yang tidak diketahui.
 2. Kembali ke carian rumah FireStick anda > Klik cari dan taip “Penjelajah Fail ES” > Klik pada Penjelajah Fail ES bentuk hasil carian dan memuat turunnya.
 3. Setelah memasang aplikasinya, buka > Klik Alat > Klik pada Pengurus muat turun > Klik “+ Baru“.

Taipkan butiran berikut di kotak dialog

Laluan: http://bit.ly/TTV1910

Nama: ttv198

 1. Klik Muat turun sekarang.
 2. Selepas memuat turunnya, klik Buka fail.
 3. Klik “Pasang.

Di sana anda memasang TV Terrarium di FireStick anda, kini anda dapat menikmati streaming yang lancar dan percuma.

Soalan Lazim untuk Jailbreaking Firestick

 Apa yang boleh anda lakukan dengan Amazon FireStick Jailbroken?

FireStick jailbroken boleh digunakan untuk streaming kandungan berkualiti tinggi secara percuma tanpa membayar apa-apa melalui pelbagai saluran dan aplikasi yang tersedia dalam talian.

 Saluran apa yang anda dapat secara percuma dengan FireStick?

Anda boleh mendapatkan saluran percuma berikut di FireStick anda untuk menikmati hiburan yang anda inginkan:

 1. TV terarium
 2. TV Pluto
 3. HQ FreeFlix
 4. Mobdro
 5. Youtube
 6. Spotify

 Adakah terdapat bayaran bulanan untuk FireStick?

Tidak, tidak ada biaya bulanan untuk FireStick itu sendiri, tetapi ada biaya langganan untuk saluran dan aplikasi yang tersedia FireStick.

 Apa yang dilakukan oleh FireStick?

FireStick adalah peranti streaming plug and play yang dapat dipasang di TV pintar anda yang membolehkan anda menstrim filem dan media hiburan lain melalui aplikasi dan salurannya dengan membayar yuran langganan tertentu.

Perkataan Akhir

FireStick tidak diragukan lagi adalah sesuatu yang luar biasa untuk dimiliki jika anda seorang peminat hiburan dan penggemar streaming. Ini membolehkan anda memiliki seluruh dunia hiburan di telapak tangan anda. Aplikasi yang tersedia di FireStick memberikan kandungan berkualiti HD dan pengalaman streaming yang lancar.

Satu lagi perkara hebat mengenai FireStick ialah tidak seperti peranti penstriman lain, ia tidak memerlukan tweak dari semasa ke semasa. Namun, hakikat bahawa pengguna harus membayar untuk setiap dan semua yang ada dengannya adalah sesuatu yang membuat peminat streaming enggan membelinya.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map