Perisian streaming yang paling dominan dan disyorkan di seluruh dunia adalah Kodi. Bahagian terbaiknya adalah, iPad Kodi hanya beberapa langkah lagi. Terdapat beberapa tambahan Kodi terbaik yang menawarkan pengalaman streaming tanpa had kandungan media terkini. Ketahui lebih lanjut mengenai Kodi dari laman web kami kerana ia memberi anda semua yang perlu anda ketahui mengenai Kodi.

Berbicara mengenai dominasi dan cadangan, Apple telah menjadi nama dominan dalam industri alat mudah alih sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Apple Inc. telah mengembangkan pelbagai rangkaian produk mereka seperti telefon bimbit, Tablet, dan PC, yang sangat digalakkan. Walau bagaimanapun, jika kita berfikir tentang menggunakan iPad Apple untuk Kodi; yang akan menggabungkan peranti terbaik dengan perisian streaming terbaik, hasilnya akan menjadi hebat.

Tidak dinafikan bahawa kualiti, fungsi dan pengalaman pengguna yang diberikan oleh Apple tiada tandingannya. Ikuti panduan ini dengan teliti untuk melihat cara menggunakan Kodi pada iPad.

Apa itu iPad?

IPad adalah rangkaian PC Tablet yang dikembangkan oleh Apple Inc. sama seperti pengeluar peranti mudah alih yang lain. Namun, perbezaan utama adalah sistem operasinya kerana ketika iPad berjalan di iOS sementara peranti lain berjalan di Windows dan Android. Sama seperti PC tablet lain, iPad dapat digunakan untuk mengirim Email, menonton filem dan video, bermain permainan video dan melayari web.

Apple Inc. melancarkan iPad pertama tepat 8 tahun yang lalu pada bulan April 2010 dan sejak itu 8 generasi iPad telah diperkenalkan tahun demi tahun. Setiap generasi baru mempunyai beberapa perubahan di antara muka pengguna, perbaikan bug perisian, fungsi baru diperkenalkan dan beberapa perubahan dengan reka bentuknya juga dibuat. Semua peningkatan sistem dan fungsi adalah peningkatan yang merangkumi pemproses dan ciri baru seperti pengimbas bio-metrik, peningkatan kamera dan id sentuh.

Setakat ini, lebih daripada 250 juta unit iPad telah terjual di seluruh dunia. Sepanjang generasi ini, iPad dibahagikan kepada dua siri, iPad Pro dan iPad Mini. Satu siri iPad bernama iPad Air juga dirilis yang lebih ramping dalam reka bentuk dan memiliki beberapa peningkatan dalam sistem dan fungsinya. Sejak dilancarkan, dua generasi iPad Pro dan empat generasi iPad mini telah diperkenalkan di pasaran.

Bolehkah Saya Memasang Kodi pada iPad ?

Ya! Anda boleh memasang Kodi di iPad tetapi tidak tanpa aplikasi pihak ketiga kerana Kodi tidak tersedia di App store. Oleh itu, anda perlu menggunakan aplikasi TweakBox atau aplikasi Cydia semasa memasang iPad Kodi. Kodi versi 16 tidak berfungsi dengan baik dengan iPad, tetapi Kodi Krypton versi 17 berfungsi dengan baik di hampir setiap iPad.

Apple iPad untuk Kodi adalah pilihan yang bagus kerana apabila anda menggabungkan tablet terbaik di dunia dan perisian streaming terbaik, hasilnya pasti luar biasa. Sebelumnya kami telah memberikan panduan untuk mengatur kodi di Apple TV, yang sejauh ini adalah kaedah terbaik untuk mengesampingkan Kodi di Apple TV.

Bolehkah saya Menyiapkan Kodi pada Jail Broken iPad ?

Ya, Kodi boleh dipasang pada iPad yang rosak kerana Kodi tidak tersedia secara rasmi di app store dan oleh itu kita harus menggunakan aplikasi pihak ketiga untuk memasangnya.

Apa yang anda perlukan sebelum Memasang Kodi pada iPad

1) Kod X

xcode untuk kodi di ipad

Xcode adalah pakej IDE yang dikembangkan oleh Apple Inc. untuk mengembangkan aplikasi untuk Mac dan iOS. Ini membantu pengguna untuk memasang atau mengembangkan platform yang diinginkan untuk dijalankan pada iOS dan Mac.

2) Cydia Impactor

cara memasang kodi pada ipad dengan cydia impactor

Cydia Impactor pada iPad adalah penggunaan alat pemasang untuk memasang fail IPA pada iPhone dan iPad. Ia membantu pengguna memasang aplikasi dan perisian luaran pada platform iOS. Cydia Impactor memerlukan integrasi Mac semasa memasang Kodi kerana ini adalah kaedah Jailbreak.

Muat turun Fail Cydia Impactor.

3) Fail deb Kodi

bolehkah saya memasang kodi pada ipad

fail deb adalah fail pakej perisian yang dibangunkan di platform UNIX atau platform iOS. Fail deb Kodi adalah fail debian yang boleh dipasang pada iPad yang pecah Jail.

Muat turun Fail Kodi Deb.

4) Penandatangan Aplikasi iOS

Bolehkah saya Menyiapkan Kodi pada Jail Broken iPad?

Penanda Aplikasi iOS membantu pengguna mengubah suai fail mereka ke dalam fail format IPA yang disokong iPad untuk mempersiapkannya untuk pemasangan.

5) Aplikasi Tweakbox

Apa yang anda perlukan sebelum Memasang Kodi pada iPad

Ini adalah alat pemasang aplikasi pihak ketiga yang banyak digunakan untuk memasang aplikasi tidak rasmi pada peranti iOS. Ia mempunyai lebih dari 2000 aplikasi di perpustakaannya dengan pelbagai aplikasi yang terbahagi kepada pelbagai kategori. Aplikasi Tweak Box digunakan untuk memasang Kodi pada iPad tanpa kaedah Jailbreak, kerana tidak memerlukan integrasi Mac dan dapat dilakukan secara langsung pada perangkat.

Muat turun Fail Aplikasi Tweakbox.

4 Cara Manual untuk Menyiapkan Kodi pada iPad

Berikut adalah cara memasang Kodi pada iPad Menggunakan kaedah Jailbreak:

 1. Impactor Cydia
 2. Penandatangan Aplikasi iOS

Namun, berikut adalah cara anda boleh memasang tanpa Jailbreaking atau menggunakan komputer:

 1. Aplikasi kotak Tweak
 2. Kod X

Cara Menyiapkan Kodi pada iPad Menggunakan Kaedah Jailbreak

Cara Menyiapkan Kodi pada iPad Menggunakan Kaedah Jailbreak

Seperti disebutkan di atas, terdapat dua kaedah memasang Kodi pada iPad. Ikuti langkah-langkah ini untuk memasang Kodi menggunakan kaedah Jailbreak:

1) Cydia Impactor

Sebelum anda memasang Kodi, muat turun fail Kodi.IPA dan Cydia Impactor.

 1. Sambungkan anda iPad untuk awak Mac. (Pastikan anda keluar dari iTunes).
 2. Lancarkan Cydia Impak.
 3. Buka IPA fail masuk Impactor Cydia dengan menyeret dan menjatuhkannya.
 4. Pilih iPad dari senarai.
 5. Klik pada Mulakan.
 6. Masukkan anda ID Apple apabila permintaan itu meminta.
 7. Sekarang dibuka Tetapan > Pergi ke Profil & Pengurusan Peranti.
 8. Teruskan dengan memilih yang anda masukkan ID Apple > Klik pada Amanah dan Teruskan.

Itu sahaja, sekarang anda boleh menggunakan Kodi dengan mudah.

2) Xcode

 1. Sambungkan anda Mac dan iPad
 2. Lancarkan Kod X
 3. Mulakan yang baru Kod X projek > Pilih Permohonan Paparan Tunggal > Klik Seterusnya.
 4. Masukkan nama produk sebagai Kodi.
 5. Masukkan butiran selebihnya > Pilih Sejagat > Klik Seterusnya. (Sekiranya ada kesalahan, masukkan ID Apple untuk membetulkan.)
 6. Buka Penandatangan Aplikasi iOS
 7. Buka fail Kodi yang dimuat turun.
 8. Pilih profil yang anda gunakan sebelum ini > Klik Mulakan.
 9. Kepala ke Kod X kediaman > Pilih Peranti dari menu di bahagian atas.
 10. Pilih anda iPad > Klik +
 11. Semak imbas dan buka .ipa fail dibuat lebih awal.
 12. Sekarang cabut plag anda iPad > Pergi ke menu utamanya dan buka Kodi.
 13. Buka Tetapan > Peranti Pengurusan > Aplikasi Pembangun > Klik Amanah.

2 Kaedah Terbaik untuk Memasang Kodi pada iPad Tanpa Jail Breaking / Tanpa Komputer

1) Aplikasi Tweakbox

 1. Buka iPad > Buka Safari penyemak imbas > Taipkan URL ini “https://www.tweakboxapp.com/Dan buka.
 2. Muat turun Aplikasi > Klik Benarkan.
 3. Klik Pasang.
 4. Buka aplikasi.
 5. Klik pada Aplikasi.
 6. Klik pada Aplikasi Tweakbox.
 7. Tatal turun untuk mencari Kodi dan klik padanya.
 8. Setelah pemasangan selesai, Pergi ke Tetapan.
 9. Buka Profil & Pengurusan Peranti.
 10. Klik pada pilihan di bawah Bahagian Aplikasi Perusahaan
 11. Klik Amanah > Klik Amanah

Muat turun Kodi pada iPad

Kodi tidak boleh dimuat turun secara langsung di iPad kerana ia tidak disokong secara rasmi oleh Apple dan Aplikasi rasminya tidak tersedia di App store. Walaupun begitu, fail Debian boleh dimuat turun dari laman web rasmi Kodi, yang boleh dimuat turun oleh pengguna. Namun, ia hanya boleh dipasang di iPad melalui klien pemasangan aplikasi pihak ketiga.

Cara memasang Exodus dan Covenant Addon pada Apple iPad

Keluaran dan Perjanjian dapat dipasang di iPad Kodi sama seperti cara mereka dipasang di Windows Kodi. Prosedur pemasangan Keluaran di Kodi dan Perjanjian di Kodi adalah serupa, setelah Kodi dipasang.

Alat Kawalan Jauh Terbaik untuk Kodi pada Apple iPad

Alat Kawalan Jauh Terbaik untuk Kodi pada Apple iPad

Berikut adalah beberapa remote Kodi yang tersedia di App store yang boleh dimuat turun oleh pengguna untuk menggunakan Kodi di iPad:

 1. Alat kawalan jauh Kodi rasmi oleh JoetheFox
 2. Buruj XBMC
 3. Komander XBMC Percuma
 4. WebUI Sendiri XBMC

Cara Main Perpustakaan iTunes di Kodi

Pertama, anda harus menyambungkan pemacu anda dengan iTunes ke Kodi, kerana perlu dipetakan. Sekiranya tidak dipetakan, ikuti langkah berikut:

 1. Pergi ke Tetapan dari menu utama Kodi > Buka Fail Pengurus > Klik dua kali pada Tambah Sumber > Semak imbas > Pilih Pemacu iTunes.
 2. Konfigurasikan folder iTunes pada peranti anda.
 3. Klik okey > Klik Selesai > Beri nama kepadanya.

Di sana anda mempunyai Perpustakaan iTunes anda yang dikonfigurasi pada Kodi anda dan sekarang ia siap dimainkan.

Peranti Alternatif iPad Untuk Kodi

 1. Kodi pada Windows
 2. Kodi pada Raspberry Pi 
 3. Kodi di Firestick
 4. Kodi pada Roku
 5. Kodi dihidupkan Apple TV
 6. Kodi di Xbox One
 7. Kodi di Nvidia Shield

Perkataan Akhir

Kodi walaupun telah mendapat reputasi yang hebat di seluruh dunia, ia telah dikritik oleh banyak orang. Keseluruhan kritikan yang diterimanya adalah disebabkan oleh masalah pelanggaran cetak rompak yang telah dikaitkan dengan pengaya. Alat tambah Kodi pihak ketiga dianggap tidak sah kerana mereka merampas aliran, yang cetak rompak, dan memaparkan bahan hak cipta percuma.

Begitu juga, seolah-olah Apple Inc sangat menentang Kodi kerana tidak ada aplikasi Kodi rasmi yang tersedia di App store. Oleh itu, pengguna yang ingin menggunakan Kodi harus mengikuti prosedur Jailbreak dan prosedur memasang Kodi pada iPad tidak diperlukan jailbreak. Kami telah menjelaskan secara keseluruhan cara memasang dan cara menggunakan Kodi pada prosedur iPad secara menyeluruh. Pastikan anda memeriksa semuanya sebelum memasang Kodi.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me