Kodi di Nvidia Shield TV the Ultimate Streaming Player: Panduan 4 Langkah Mudah

Kodi menjadi aplikasi video streaming terbaik dan Nvidia menjadi platform streaming dan permainan yang canggih dapat digabungkan bersama untuk mengalami sesuatu yang tidak dapat ditawarkan oleh orang lain. Kodi adalah sesuatu yang boleh dipasang di mana-mana platform untuk mengatasi pengalaman penstriman kontemporari dan pernyataan ini dapat dilihat secara praktikal semasa anda memasang Kodi di Nvidia Shield.


Ikuti panduan ini dan lihat bagaimana anda boleh memasang Kodi dan menikmati penstriman kandungan kegemaran anda di Nvidia Shield dengan beberapa tambahan kodi terbaik.

Apa itu Nvidia Shield TV?

Nvidia Shield adalah salah satu pemain media berasaskan android yang paling popular dan boleh dipercayai yang terdapat di rak. Nvidia telah menjadi pengeluar GPU yang sangat terkenal di seluruh dunia dan terkenal kerana itu. Walau bagaimanapun, datang dengan Nvidia Shield adalah perkara hebat yang mereka lakukan kerana membawa banyak persaingan dalam industri konsol media streaming. Fakta bahawa Nvidia adalah pengeluar GPU terbesar telah membantunya menjadi peneraju streaming video berkualiti tinggi pelantar. Nvidia Shield menawarkan streaming kualiti 4K dan pengalaman permainan Geforce.

Cara memasang Kodi di Nvidia Shield TV?

Oleh kerana Nvidia Shield adalah platform android, oleh itu Google Play Store boleh digunakan untuk memasang Kodi dengan mudah. Namun, ada beberapa wilayah di mana Google Play Store tidak dapat diakses kerana larangan geo.

 1. Boot Nvidia Shield anda > Pergi ke Google Play Store
 2. Klik carian dan taip Kodi > Dari hasil yang muncul, Klik pada Kodi yang dikembangkan oleh XBMC.
 3. Klik Pasang dan Kodi akan dimuat turun dan dipasang di Nvidia Shield anda.
 4. Buka aplikasi Kodi setelah dipasang.

Sekarang pasang alat tambah Kodi terbaik untuk menikmati pengalaman penstriman terbaik.

Nvidia Shield Ciri-ciri Terbaik Untuk Kodi

Nvidia Shield mempunyai beberapa perkara di atas untuk streaming di Kodi, seperti:

 1. Nikmati penstriman video berkualiti HD dan 4K.
 2. Antara muka yang mudah digunakan dengan ciri kawalan jauh.
 3. Penstriman berkelajuan pantas dan kebolehcapaian maju.

Cara Mengemas kini Kodi ke Kodi Krypton v17.6 di Nvidia Shield TV?

Satu-satunya cara untuk mengemas kini Kodi adalah dengan memasangnya semula dengan memuat turun versi Kodi yang dikemas kini pada perisai Nvidia. Walau bagaimanapun, Kodi tersedia di Google Play Store, anda boleh memperbaruinya dengan mengikuti langkah-langkah berikut:

 1. Buka Play Store di Nvidia Shield andasediakan kodi di tv perisai nvidia
 2. Pergi ke aplikasi sayasediakan kodi menggunakan play store di perisai nvidia
 3. Klik pada KodiPerisai Nvidia untuk kodi
 4. Klik Kemas kini (Pilihan kemas kini akan tersedia hanya jika ada kemas kini yang tersedia.)

Cara memasang Kodi Jarvis v16 di Nvidia Shield TV ?

Kemas kini Kodi Jarvis versi 16 anda dengan mengikuti langkah-langkah berikut:

 1. Muat turun APK fail Kodi Jarvis versi 16 di Nvidia anda
 2. Buka fail zip yang dimuat turun dan pasang Sekiranya diminta, klik ganti yang ada aplikasi.

Cara Memasang addon Kodi di Nvidia Shield TV ?

Prosedur pemasangan anda untuk memasang sebarang add-on Kodi pada Nvidia Shield akan sama seperti pada PC dan FireStick. Atribut dan antara muka Kodi tetap sama di setiap platform dan oleh itu kaedah pemasangannya juga sama.

Addon Kodi terbaik untuk Nvidia Shield TV

Alat tambah Kodi terbaik untuk Nvidia Shield yang disyorkan untuk anda ialah:

 1. USTVSekarang
 2. BBC iPlayer
 3. Perjanjian
 4. Plasenta
 5. Uranus
 6. Neptune Naik
 7. Nemesis
 8. TV cCloud
 9. Planet MMA
 10. TV Maverick

Nvidia Shield TV Alternatif Untuk Kodi

 • Alternatif Firestick untuk Nvidia Shield For Kodi

Dibangunkan oleh Amazon, Fire Stick adalah peranti penstriman video yang luar biasa untuk semua peminat streaming yang suka membawa pemain streaming mereka bersama mereka. Fire Stick adalah pilihan yang bagus untuk menggunakan Kodi kerana menyediakan aliran kualiti HD dan antara muka yang sangat mesra pengguna.

 • Alternatif Windows untuk Nvidia Shield For Kodi

Sesungguhnya Windows adalah pilihan utama pengguna untuk mencuba sebarang perisian, terutamanya ketika melakukan streaming. Sebabnya adalah ruang untuk penyesuaian dan aksesibilitas yang ditawarkannya. Windows adalah platform asas untuk hampir setiap platform dan dalam kes Kodi, itu memang pilihan yang tepat.

 • Sistem Operasi Ubuntu Untuk Kodi

Ubuntu boleh digunakan untuk Kodi dan Kodi berfungsi dengan baik tetapi prosedur pemasangan Kodi untuk Ubuntu agak rumit berbanding dengan platform lain.

 • Raspberry Pi Alternatif untuk Nvidia Shield Untuk Kodi

Raspberry Pi sebenarnya adalah papan komputer kecil yang dapat diubah mengikut keperluan permainan dan mengukus. Inilah yang menjadikannya sangat bagus untuk menggunakan Kodi, kerana Kodi boleh dipasang di atasnya dan memberikan pengalaman streaming yang hebat.

 • Alternatif Apple TV untuk Nvidia Shield For Kodi

Apabila anda mendengar perkataan Apple TV, perkara pertama yang mungkin anda fikirkan hanyalah TV Pintar lain yang dibangunkan oleh Apple. Apple TV adalah peranti streaming digital yang direka dan dikembangkan oleh Apple. Ini adalah alternatif hebat Nvidia Shield untuk memilih untuk menggunakan Kodi, kerana ciri-ciri streaming yang disediakan oleh Apple TV sangat mengagumkan.

 •  iPad sebagai Alternatif untuk Nvidia Shield di Kodi

Sekiranya anda menjalani streaming pada peranti tablet dan mencari platform streaming alternatif Nvidia Shield yang berpotensi, maka anda harus mencuba Kodi di iPad. Prosedur pemasangan Kodi pada iPad adalah rumit jika dibandingkan dengan platform lain seperti Widows dan Android. Walau bagaimanapun, Kodi di iPad benar-benar sesuatu yang luar biasa untuk dimiliki, kerana aksesori iPad sangat bagus.

Perkataan Akhir

Kodi adalah dunia keajaiban dan apabila digabungkan dengan platform spektakuler seperti Nvidia Shield, bayangkan pengalaman memukau yang dapat anda miliki. NVIDIA Shield adalah perkara hebat yang dikembangkan oleh Nvidia dan telah berjaya memenangi hati pengguna di seluruh dunia. Cubalah Kodi di Nvidia Shield untuk keperluan streaming dan permainan anda. Tidak banyak platform yang tersedia sekarang yang dapat memberikan streaming kualiti 4K.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map