Kodi Perisian Teater Rumah Sumber Terbuka Terunggul

Pernahkah anda terfikir bahawa anda akan dapat menstrimkan pelbagai jenis kandungan melalui satu pemain streaming? Tidak, betul! Tidak ada yang menyangka dan itulah yang telah dilakukan oleh Kodi!


Ini telah menetapkan standard yang hebat, yang tidak mudah untuk bersaing. Kodi dan alat tambahnya membolehkan pengguna menstrim filem, rancangan TV, Kartun, Sukan, Berita dan banyak jenis kandungan langsung lain melalui satu platform.

Setelah memperoleh reputasi yang hebat, Kodi terkenal di seluruh dunia dan geek streaming yang benar pasti akan menggunakan Kodi sekali dalam hidupnya.

Apa itu Kodi?

Kodi adalah aplikasi streaming media sumber terbuka yang dibangunkan oleh XBMC foundation, 14 tahun yang lalu. Kodi membenarkan para penonton yang luar biasa dan orang-orang yang suka mengagak menonton filem kegemaran mereka, rancangan TV, TV Langsung, Berita, acara sukan Langsung, Muzik, Kartun dan banyak lagi. Kodi mendapat populariti kerana ketersediaan kandungan serba boleh melalui alat tambahnya.

Banyak perkhidmatan penstriman dalam talian yang tersedia boleh digunakan untuk streaming pelbagai kandungan tetapi batasannya adalah sebab orang tidak memilihnya. Perkhidmatan streaming seperti Hulu dan Amazon adalah syarikat gergasi tetapi Kodi menjadi aplikasi perisian telah mengambil alih mereka dalam perlumbaan streaming dalam talian dan liputan khalayak kerana kemampuan penyesuaian dan kepelbagaiannya.

apakah perisian kodi

Kepelbagaian Kodi tidak hanya berkaitan dengan kandungannya tetapi juga dengan platform dan peranti yang dapat digunakan dengannya. Kodi boleh dipasang di hampir setiap peranti dan hampir setiap sistem operasi. Laman web rasmi perisian XBMC adalah Kodi.tv

Hebat, betul?

Bilakah kali terakhir anda menyaksikan satu aplikasi streaming yang boleh digunakan pada pelbagai sistem operasi dan aplikasi seperti Windows, Android, Linux, iOS, Fire TV, Xbox, Roku, Raspberry Pi dan di TV pintar?

Inilah kelebihan daya saing sebenar yang dimiliki Kodi berbanding yang lain.apa itu perisian kodi gif

Kodi mempunyai ratusan add-on yang membolehkan pengguna menonton kandungan kegemaran mereka dalam kualiti HD dengan satu klik. Perkara terbaik mengenai Kodi ialah add-on Kodi yang tersedia adalah add-on khusus untuk setiap kategori yang memudahkan pengguna untuk memilih add-on yang sesuai dengan keperluan mereka.

Terdapat pengaya Kodi khusus untuk wilayah yang berbeza yang menyediakan aliran untuk wilayah tertentu, mempelbagaikan Kodi menggunakan khalayak. Kepelbagaian XBMC ini adalah mengapa ia mendapat reputasi yang sangat baik di kalangan orang.

Apa yang Boleh Anda Streaming / Tonton di Kodi?

Di Kodi, Anda boleh menstrim atau menonton hampir semua yang boleh anda tonton di TV kabel atau satelit anda. Ini memiliki berbagai macam add-on, masing-masing menyediakan pelbagai saluran dan aliran untuk dipilih.

Kodi memberikan penggunanya akses ke saluran langsung dari pelbagai wilayah, yang membolehkan mereka mengakses aliran kandungan yang tidak tersedia di TV mereka di wilayah mereka. Tidak seperti peranti penstriman dalam talian yang lain seperti Amazon FireStick dan Chromecast, XBMC tidak menghoskan aplikasi tetapi mempunyai alat tambah yang boleh digunakan untuk mengalirkan kandungan.pemasangan kodi xbmc

Terdapat dua jenis alat tambah:

 1. Tambahan rasmi

Alat tambah, yang dilesenkan oleh pengedar kandungan dan memerlukan yuran langganan kerana aliran yang mereka sediakan disiarkan dan dimiliki oleh mereka dan mereka tidak melibatkan cetak rompak. Alat tambah ini tersedia di repositori tambahan Kodi rasmi.

Anda tidak perlu mencarinya di mana sahaja di web hanya pergi ke bahagian Tambah dan di sana, buka penyemak imbas tambahan, pergi ke pilihan Pasang dari Repositori dan Repositori Tambah Kodi akan berada di sana di hadapan awak.

 1. Alat tambah tidak rasmi

Yayasan XBMC atau mana-mana syarikat bertauliah dan berlesen tidak mengembangkan Tambahan tidak rasmi, tetapi pembangun dan pengaturcara bebas mengembangkan kodi tambahan tidak rasmi ini.

Tertanya-tanya mengapa?

Kedengaran seperti cetak rompak!

Ya, itu memang ada di bawah bendera cetak rompak kerana ini adalah pelanggaran hak cipta dimuka. Namun, tidak perlu setiap add-on Kodi pihak ketiga mungkin terlibat dalam cetak rompak, kerana ada beberapa add-on yang menawarkan pautan streaming premium.

Sekarang anda pasti tertanya-tanya, mengapa ada yang menggunakan add-on pihak ketiga!

Sebabnya, alasannya agak mudah dan patut dipersetujui! Alat tambah ini bebas langganan dan menyediakan aliran berkualiti dari hampir setiap saluran dan untuk setiap kategori kandungan. Alasan ini disambut oleh banyak pemerhati dan streaming geeks kerana mereka mendapat akses ke semua yang mereka mahu lihat, oleh itu mereka memilih tambahan.

Setelah mengetahui bahawa kandungan pada add-on ini adalah percuma dan agak menyalahi undang-undang, anda mungkin berfikir sama ada ada jalan untuk menggunakan add-on ini atau tidak. Nah, ada cara yang selamat untuk menggunakan add-on ini dan itu adalah dengan menggunakan kepercayaan yang layak dan VPN terbaik untuk streaming Kodi yang memberikan keselamatan yang berkualiti kerana seharusnya tidak ada kompromi terhadap kebebasan digital.

Masalah kesahihan dan kebimbangan yang ditimbulkan terhadap Kodi kerana tambahan ini dihuraikan di bawah. Pastikan anda melaluinya dengan baik.

Muat turun Kodi

Kodi secara rasmi boleh didapati di platform yang berbeza; berikut senarai dengan pautan muat turun mereka:

PelantarPautan muat turun
TingkapMuat turun Kodi untuk Windows
OSX / iOS / MacOSMuat turun Kodi untuk OSX / iOS; Muat turun Kodi untuk MacOS
AndroidMuat turun Kodi untuk Android
LinuxMuat turun Kodi untuk Linux
Pai raspberiMuat turun Kodi untuk Raspberry Pi

Memasang Kodi dan alat tambahnya di platform ini sangat mudah dan sekiranya anda memerlukan bantuan, anda boleh merujuk kepada panduan pemasangan Kodi kami.

Walau bagaimanapun, Kodi boleh dipasang di beberapa platform lain juga. Ya, Tidak rasmi!

Berikut adalah platform tidak rasmi di mana Kodi boleh dipasang dan saya telah menghubungkan panduan pemasangan saya untuk platform tersebut untuk kemudahan anda:

 1. Amazon Fire TV / FireStick
 2. Roku
 3. Xbox
 4. TV Pintar Samsung
 5. Kodi pada Android
 6. Kodi pada Raspberry Pi

Memasang Kodi pada peranti ini agak rumit kerana itulah anda hanya boleh mengkliknya dan anda akan memasuki panduan pemasangan.

Adakah Kodi Sah?

Kodi sendiri sah dalam setiap aspek dan persoalan mengenai kesahihan Kodi harus diistilahkan sebagai Batal dan batal sekarang. Kerana terdapat banyak perdebatan mengenai hal itu dan banyak penjelasan telah diberikan oleh streaming geeks dan penyokong privasi dalam talian.

Punca dari semua masalah kesahan ini terhadap Kodi dibangkitkan kerana kegagalan yang dibuat oleh pihak ketiga ini. Kerana penglibatan mereka dalam kegiatan cetak rompak, tuduhan terhadap Kodi dibuat dan yayasan XBMC terpaksa menghadapi banyak reaksi atasnya.

Banyak wilayah mengenakan larangan ketat terhadap banyak aliran dan alat tambah dan ada di antaranya bahkan mulai memantau penjualan dan pembelian kotak Kodi.

Tetapi itu tidak berhenti di situ!

Pihak berkuasa juga mula memantau penggunaan perisian Kodi dan kotak Kodi di seluruh dunia dan keadaan mulai bertambah buruk bagi orang yang menjual kotak Kodi haram ketika badan pengawas dan pengeluar kandungan melompat ke dalam lubang ini.

Ingin mengetahui wilayah-wilayah utama yang membuat gerakan tegas terhadap Kodi dan Pembajakan; lihat senarai di bawah:

 1. Eropah
 2. USA
 3. UK
 4. Jerman
 5. Kanada
 6. Australia

 Adakah Kodi Undang-undang di Kanada?

Kodi sendiri sah di Kanada tetapi penjualan kotak Kodi yang dimuatkan sepenuhnya adalah haram! Perhatikan bahawa!

Beberapa syarikat di Kanada berpendapat bahawa menjual kotak Kodi Sepenuhnya Dimuat akan menyeronokkan dan menguntungkan tanpa sedikit pun firasat yang boleh menjadi salah. Kotak Kodi yang dimuat sepenuhnya hanyalah kotak Kodi yang mempunyai tambahan pihak ketiga atau kandungan streaming tidak rasmi yang dimuatkan di dalamnya. Menggunakan kotak Kodi adalah tidak sah kerana ini berada di bawah panji cetak rompak.

Peruncit dan penjual seperti ITVBOX.NET, My Electronics, Android Bros Inc., WatchNSaveNow Inc dan MTLFreeTV adalah nama yang popular di kalangan mereka yang menjual kotak Kodi yang dimuatkan sepenuhnya.

Peruncit dan penjual kotak Kodi yang dimuat penuh ini dihadapkan dengan tuntutan mahkamah dari pengeluar dan pemilik kandungan seperti Rogers Communications, Bell, Videotron dan beberapa yang lain.

Larangan yang dikenakan oleh Mahkamah Persekutuan masih berlaku dan tidak ada yang dibenarkan menjual, membeli atau menggunakan kotak Kodi yang dimuatkan sepenuhnya. Tahap penyesuaian yang dimiliki Kodi agak membimbangkan dan sukar dikawal oleh pihak berkuasa. Salah satu nama yang paling terkenal untuk menghadapi tindakan undang-undang adalah Pengaya TV, yang harus menutup domain rasminya kerana pemberitahuan persekutuan.

Walau bagaimanapun, kebiasaan lama sukar dilakukan dan itulah sebabnya dia kembali dalam industri dengan domain baru. Kita mesti melihat berapa lama masa itu bertahan.

Kodi bukan lagi bahagian pasaran khusus, melainkan topik yang diketengahkan dari segi penstriman dalam talian dan cetak rompak.

Tidak pasti sama ada ini menimbulkan masalah kepada yayasan XBMC atau apakah itu adalah rahmat untuk populariti Kodi.

 Adakah Kodi Legal di USA?

USA dianggap sebagai pasaran berpotensi terbesar untuk streamer dalam talian dan pemerhati luar biasa dan oleh itu Kodi telah sangat terkenal di rantau ini. Namun, pemerintah AS meminta tindakan tegas terhadap semua orang yang terlibat dalam penstriman haram dan cetak rompak dalam talian.

Malah Hollywood telah menentang penggunaan XBMC secara haram!adalah kodi sah di usais kodi sah di usa

Pihak berkuasa sangat berhati-hati dan mengikuti tindakan keras terhadap orang yang menjual kotak Kodi haram. Walaupun begitu, penggunaan perisian Kodi dan tambahan rasmi masih sah dan selamat digunakan.

Banyak pembangun add-on Kodi pihak ketiga telah menerima pemberitahuan dan amaran dari pihak berkuasa dan mereka telah menghentikan perkhidmatan mereka sebagai balasan.

Bahkan eBay dan Amazon telah melarang penjualan kotak Kodi tersebut di laman web mereka dan presiden AS telah meminta tindakan tegas terhadap penstriman haram. Malah platform sosial terbaik untuk menjual peranti ini; Facebook, telah menjelaskan bahawa menjual barang haram di Facebook sama sekali tidak dibenarkan.

 Adakah Kodi Undang-undang di Australia ?

Pihak berkuasa anti-cetak rompak telah aktif di Australia sejak beberapa tahun kebelakangan ini dan telah melakukan tindakan keras terhadap laman torrent dan platform penstriman haram. Baru-baru ini, mereka berusaha untuk meminimumkan penggunaan Bit torrent di wilayah mereka, namun mereka tidak berhasil seperti yang mereka harapkan. Mereka dapat meminimumkan dan jumlah keseluruhan 20% pengguna torrent pemula tetapi para geeks sama sekali tidak berkecil hati.

Sekarang mereka telah mulai memperbaiki rancangan tindakan mereka dan sekarang mengalihkan tumpuan mereka lebih banyak ke kotak Kodi yang penuh dengan yang tidak sah untuk dijual di seluruh dunia.

Jangan salah mengenainya, Kodi sendiri sah di Australia, kita hanya bercakap mengenai kotak Kodi yang dimuatkan sepenuhnya.

Baru-baru ini, The Alliance for Creativity and Entertainment dan rakan lain bekerjasama dalam operasi menentang perkhidmatan IPTV haram yang menyediakan aliran untuk filem dan rancangan TV tanpa hak cipta. Pihak berkuasa anti-cetak rompak juga telah mula menyasarkan pengedar kotak Kodi haram dan juga pengguna.

 Adakah Kodi Legal di UK ?

Sebilangan besar penonton menggunakan Kodi dan perkhidmatan penstriman dalam talian yang lain di UK. Ia memang merupakan kawasan yang sangat berpotensi dan menghasilkan wang untuk perkhidmatan tersebut. Namun, sejak kecenderungan cetak rompak dalam talian meningkat, pihak berkuasa mengawasi mereka dan undang-undang dan perundangan yang ketat telah dipertimbangkan.

Menurut penyelidikan yang dilakukan di wilayah ini, lebih dari 5 juta pengguna menggunakan Kodi di rumah mereka. Berdasarkan fakta ini, kita dapat mengukur jumlah pengguna yang mungkin terlibat dalam pelanggaran hak cipta dan cetak rompak.

UK telah menjadikan undang-undang anti-cetak rompaknya lebih ketat dan hukuman penjara dalam keadaan seperti itu telah ditingkatkan. Baru-baru ini, mahkamah Newcastle Crown telah menjatuhkan hukuman penjara empat setengah tahun kepada dua lelaki yang terlibat dalam penjualan kotak Kodi yang dimuatkan sepenuhnya.

Kedua-dua John Dodds dan Jason Richards telah mengakuinya dan menurut laporan yang masuk, keduanya telah menjual ratusan kotak Kodi haram untuk streaming liga perdana Inggeris. UK adalah wilayah yang menggila bola sepak dan liga utama mereka terkenal di seluruh dunia. Suspek ini ditangkap berikutan aduan yang diajukan oleh Liga Perdana.

Agensi kerajaan dan pihak berkuasa anti-cetak rompak di semua wilayah ini sangat aktif sekarang dalam mengawal cetak rompak dalam talian dan penularan haram. Pejabat Harta Intelek UK dan Mahkamah Keadilan Eropah sangat aktif dalam menghentikan operasi streaming haram.

Pengguna yang menggunakan Kodi dan alat tambah XBMC pihak ketiga perlu selamat dan itu hanya boleh berlaku dengan bantuan perkhidmatan VPN. Rangkaian yang dilindungi membolehkan pengguna melakukan streaming dan melayari web tanpa rasa takut untuk menghadapi masalah.

Cara Menggunakan Kodi?

Kodi mempunyai antara muka yang sangat sederhana dan teratur yang mudah digunakan dan difahami oleh semua orang. Memasang alat tambah agak mudah dan boleh dilakukan dalam beberapa minit. Sekiranya anda ingin memasang add-on rasmi, anda boleh melakukannya dengan pergi ke repositori add-on Kodi rasmi yang sudah diprapasang.

Anda boleh mengakses repositori ini dengan pergi ke menu Tambah dan mengklik ikon pemasang pakej. Ia akan membuka tetingkap baru di mana anda akan melihat “Pasang dari pilihan Repositori”, klik padanya dan anda akan melihat senarai semua repositori. Dari sini, anda boleh pergi ke repositori Kodi Add-ons dan memasang semua add-on rasmi yang ingin anda gunakan.

Setelah memasang add-on, anda boleh menikmati streaming dengan hanya pergi ke menu add-on. Menu Tambah mempunyai beberapa kategori seperti:

 • Alat tambah Video
 • Tambah Program
 • Alat tambah Muzik
 • Tambah gambar

Cukup pergi ke kategori yang dimiliki oleh Add-on anda dan anda akan mudah menemuinya di dalam senarai. Sebilangan besar alat tambah yang digunakan untuk streaming adalah dari kategori Video Tambah. Walau bagaimanapun, alat penyelenggaraan dan alat tambah masing-masing diletakkan dalam kategori Program Tambah.

Selain daripada ini, jika anda ingin memasang add-on Kodi pihak ketiga, maka anda perlu memuat turun repositori mereka. Anda boleh melakukannya dengan mengikuti dua kaedah:

Pasang Pengaya Kodi: Menambah Sumber Repositori

Untuk memasang sebarang add-on dengan menambahkan sumber repositori, ikuti langkah-langkah berikut:

 1. Buka Kodi pada peranti anda.
 2. Pergi ke menu tetapan dengan mengklik ikon roda gigi yang ada di bahagian atas menu sebelah kiri.
 3. Buka Pengurus Fail dari menu ini.
 4. Sekarang anda akan melihat pilihan Tambah Sumber, klik pada pilihan dari senarai sebelah kiri.
 5. Kotak dialog akan dibuka; anda akan melihat medan untuk URL sumber dan Nama. Taip URL repositori dan Klik OK.
 6. Kemudian berikan nama untuk sumber ini dan Klik OK.
 7. Periksa semula kedua-dua nilai yang dimasukkan dan Klik OK sekali lagi untuk menutup kotak dialog.
 8. Sekarang kembali ke skrin utama Kodi.
 9. Pergi ke menu Tambah dengan mengklik tab Tambah dari lajur sebelah kiri.
 10. Klik pada ikon pemasang Pakej (ikon berbentuk kotak) dari sudut kiri atas.
 11. Menu baru akan dibuka, klik “Pasang dari fail Zip ”
 12. Tatal ke bawah senarai dan pilih sumber dengan nama yang anda tambahkan sebelumnya. Folder akan dibuka dan ia akan mempunyai fail zip, klik di atasnya dan tunggu beberapa saat sehingga pemberitahuan muncul.
 13. Sekarang klik pada pilihan Pasang dari Repositori, tatal senarai, dan buka repositori yang telah anda muat turun untuk tambahan masing-masing.
 14. Pilih alat tambah yang anda mahukan dan klik Pasang.

Alat tambah akan dipasang dan pemberitahuan akan muncul. Kini anda boleh mengakses add-on dengan mudah dari menu Add-ons.

Beberapa Pengaya Kodi rasmi terbaik untuk dicuba:

 1. Plex
 2. Berwayar
 3. Pemain Eurosport
 4. ESPN 3
 5. BBC iPlayer

Selain daripada ini, jika anda mencari beberapa add-on pihak ketiga untuk streaming kandungan percuma, cubalah ini:

 1. Keluaran
 2. Perjanjian
 3. Plasenta
 4. Neptune Naik
 5. SukanDevil
 6. Sukan Joker
 7. Memulakan
 8. Kelahiran semula
 9. Kecergasan Nadi
 10. IPTV muktamad

Anda juga boleh memasang binaan Kodi, yang merupakan kaedah terbaik untuk mengelakkan kerumitan seperti memasang setiap add-on satu demi satu. Binaannya bersaiz besar dan mempunyai beberapa alat tambah Kodi yang telah dipasang sebelumnya. Pengguna dapat dengan mudah memilih mana-mana binaan yang mempunyai tambahan yang diinginkan dan kemudian mereka dapat dengan mudah memasang binaan tersebut dengan mengikuti prosedur yang sama seperti yang digambarkan di atas.

Binaan menjimatkan masa tetapi ia juga merangkumi banyak memori sistem. Saya secara peribadi tidak lebih suka membina Kodi kerana pengalaman saya dengan beberapa binaan Kodi tidak begitu hebat kerana mereka memperlahankan Kodi. Walau bagaimanapun, beberapa binaan berjalan dengan baik dan memberikan pengalaman streaming yang lancar.

Satu lagi perkara hebat yang boleh dicuba pengguna adalah kulit Kodi, untuk mengubah suai antara muka Kodi mereka. Kulit memberikan penampilan baru yang hebat pada papan pemuka Kodi dan membantu pengguna untuk menyesuaikan Kodi mereka seberapa banyak yang mereka mahukan, dengan cara yang mereka suka.

Pasang Alat Tambah Kodi: Kaedah Muat turun Langsung

Cara lain untuk memasang add-on adalah dengan memuat turun fail Zip repositorinya terus dari laman web sumber dan kemudian memasangnya. Ini adalah kaedah yang agak pendek dan para geeks menyebutnya sebagai Kaedah Muat turun Langsung. Berikut adalah prosedur memasang sebarang add-on dengan kaedah muat turun langsung:

 1. Muat turun fail Zip Repositori pada Peranti anda.
 2. Jalankan Kodi pada peranti anda dan pergi ke menu Tambah.
 3. Klik pada ikon pemasang Pakej dari sudut kiri atas skrin anda.
 4. Sekarang klik pada pilihan Pasang dari fail Zip.
 5. Semak imbas sistem dan buka fail zip yang dimuat turun. Repositori akan dipasang dan pemberitahuan akan muncul.
 6. Setelah pemberitahuan muncul, klik pada pilihan Pasang dari Repositori.
 7. Sekarang buka repositori yang anda muat turun dan pilih tambahan pilihan anda.
 8. Sekarang klik Pasang dan tunggu sehingga notifikasi yang diaktifkan Tambah muncul.

Di sana anda telah mengaktifkan add-on anda melalui kaedah Download Langsung. Sebilangan besar pengguna cenderung memasang alat tambah dengan menggunakan kaedah ini kerana pendek dan ringkas.

Ulasan Kodi Reddit dan Twitter

Kodi mempunyai peminat hebat yang mengikuti seluruh dunia. Walau bagaimanapun, ulasan mengenai Kodi agak bercampur-campur kerana ada orang yang gemar menggunakan Kodi dan sebaliknya, ada orang yang menentangnya. Lihatlah tweet dan utas Reddit ini untuk melihat bagaimana perasaan orang terhadap Kodi.

Lihat sisi positif terlebih dahulu

Komen dari komen perbincangan d4nm3d dari perbincangan "Apa yang baik untuk kodi?".

Komen dari perbincangan Ulasan Boogertwilliams dari perbincangan "Apa yang baik untuk kodi?".

Komen dari perbincangan komen sillycyco dari perbincangan "Apa yang baik untuk kodi?".

Mari maju ke beberapa pemikiran negatif mengenai Kodi.

Komen dari perbincangan Komen NedSc dari perbincangan "Setelah beberapa perbincangan ringkas, kami sekarang meminta di semua perbincangan kawasan Gray / Piracy Add-on berlaku di / r / Addons4Kodi".

Komen dari perbincangan 13378 komen dari perbincangan "Ramalan Kodi Pembajakan dan Addon untuk tahun 2018".

|| Haha Saya berada di episod di mana ia menjadi perkahwinan Keith dan jules tetapi saya tidak dapat menontonnya kerana ibu saya mempunyai peranti ini bernama Kodi, tidak sah jika mereka berhenti bekerja pada saya sepanjang episod 16 sehingga menyedihkan saya harus tunggu seminggu pada hari Isnin untuk mencuba mendapatkan kotak itu. xD

– Stι St Stι ᥣ ι ᥒ skι (@SpazWithABat) 19 Ogos 2018

Seseorang harus memberitahu pemuda ini bahawa Kodi benar-benar sah!

Berikut adalah pernyataan yang masuk akal, merangkum semua perkara dalam satu ayat:

Semua kotak Kodi adalah sah – itulah yang dimasukkan oleh seseorang di dalamnya mungkin tidak sah.

– simonmel (@ simonmel5) 14 Ogos 2018

Perkataan Akhir

Kodi adalah galaksi dengan sendirinya kerana ia membolehkan pengguna melampaui imaginasi. Plugin dan tambahannya menjadikannya kecantikan, membolehkan pengguna menikmati kandungan kegemaran mereka dari seluruh dunia dengan satu klik.

Kodi telah menetapkan tanda aras dalam industri penstriman dalam talian dan permainan media, yang tidak mudah dilampaui. Tidak kira seberapa banyak pesaing Kodi berusaha mengunggulinya, feedom yang diberikannya kepada streamer tidak akan dapat ditandingi.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map