Magic Dragon Kodi 17.6 – Cara Memasang di Krypton, Jarvis 16 Menggunakan Supermacy Repo

Magic Dragon Kodi addon mengambil alih beberapa nama yang paling popular di pasaran seperti Pyramid Kodi addon dan Dogs Bollocks. Tambahan ini pernah mendominasi addon Kodi untuk hiburan hiburan dalam komuniti. Magic Dragon adalah pilihan utama untuk menonton Filem, Sukan, rancangan TV dan banyak lagi dalam kualiti HD.


Ikuti panduan kami untuk melihat cara memasang Magic Dragon di Kodi. Dan jika anda menghadapi masalah penyanggaan atau ingin melakukan streaming berkualiti tinggi dengan Magic Dragon maka menggunakan Real Debrid di Kodi adalah penyelesaian utama.

Repositori Magic Dragon Kodi Addon

Magic Dragon boleh dimuat turun dari Supremacy Repository. Tambahan ini tidak terdapat di repositori lain.

Cara Memasang Magic Dragon pada Kodi Krypton Versi 17.6 atau yang lebih rendah

 1. Buka Kodi perisian pada peranti anda > Klik pada Tetapan (Ikon Gear) kelihatan di sudut kiri atas skrin > Tetingkap baru akan dibuka, Klik pada Pengurus Fail dari menu yang kelihatan.cara memasang naga sihir pada kodi
 2. Sekarang klik dua kali pada Tambah Sumber pilihan membentuk lajur kiri. cara memasang naga ajaib pada kodi krypton versi 17.6 atau lebih rendah
 3. Klik dan masukkan ini URL di bar alamat kotak dialog: http://supremacy.org.uk/zip/repo/ > Klik Okey > Sumber nama sebagai Ketuanan > Klik okey > Periksa semula URL dan nama > Klik okey.cara memasang naga ajaib pada kodi jarvis versi 16 atau lebih tinggi
 4. Sekarang kembali ke Menu Utama Kodi > Pergi ke Alat tambah menu > Klik Ikon Kotak.download kodi naga sihir
 5. Klik pada Pasang dari Fail Zip pilihan.naga sihir tidak berfungsi masalah kesalahan
 6. Pilih Ketuanan > Klik Repositori.supremacy-2.3.zip > Tunggu pemberitahuan. repositori naga sihir
 7. Sekarang klik Pasang dari Repositori > Tatal dan buka Ketuanan > Klik pada alat tambah video > Pilih Naga Sihir > Klik Pasang.

naga sihir

Cara Memasang Naga Sihir pada Kodi Jarvis Versi 16 atau Lebih Tinggi

 1. Buka Kodi Jarvis V16.
 2. Klik Sistem > Buka Pengurus Fail.
 3. Klik dua kali Tambah Sumber.
 4. Klik <Tiada> dan taip URL http://supremacy.org.uk/zip/repo/ > Klik Selesai > Namakan sumber ini sebagai Ketuanan > Klik Selesai > Klik okey.
 5. Kembali kepada Menu Utama Kodi > Klik Sistem > Klik Alat tambah.
 6. Klik pada Pasang dari Fail Zip pilihan > Buka Ketuanan > Klik Repositori.supremacy-2.3.zip. Tunggu pemberitahuan muncul.
 7. Sekarang klik pada Pasang dari Repositori > Pergi ke Ketuanan.
 8. Pergi ke Alat tambah Video.
 9. Klik pada Naga Sihir > Pukul Pasang > Tunggu pemberitahuan.

Muat turun Magic Dragon Kodi

 1. Muat turun fail zip > Menu Utama Kodi > Klik Alat tambah > Klik Ikon Kotak.
 2. Klik Pasang dari Fail Zip > Semak imbas sistem untuk fail zip yang dimuat turun > Pilih Repositori.supremacy-2.3.zip > Tunggu pemberitahuan muncul.
 3. Klik Pasang dari Repositori > Klik Ketuanan > Buka alat tambah video folder > Klik pada Naga Sihir > Klik Pasang > tunggu pemberitahuan muncul.

Naga Sihir Tidak Berfungsi / Kesalahan / Pembaikan pada Kodi

Gagal Memasang Ketergantungan

Kesalahan ketergantungan timbul semasa pemasangan add-on kerana pautan sumber yang rosak dan repositori usang

Menetapkan

Periksa sama ada repositori yang anda cuba gunakan boleh diakses dan disiarkan secara langsung. Sekiranya repositori tidak dapat diakses maka pilih repositori alternatif.

Periksa Ralat Log

Kesalahan ini muncul kadang-kadang semasa memasang add-on dan kadang-kadang semasa mengakses aliran add-on. Sebab di sebalik ralat ini ialah kehilangan fail di repositori atau cache yang bertimbun.

Menetapkan

Untuk menyelesaikan ralat ini, kosongkan cache Kodi anda dan cuba pasang add-on ini dari repositori yang dipercayai. Anda harus selalu memilih repositori yang boleh dipercayai untuk memasang add-on.

Ulasan Dragon Dragon

Tambahan Magic Dragon Kodi telah membuat beberapa peminat sejak kebelakangan ini kerana pengguna yang telah menguji tambahan ini telah berkongsi beberapa ulasan di media sosial mengenai pengaya ini. Lihatlah tweet ini oleh pengguna:

ulasan naga sihir

Salah satu pengguna sedikit menyindir tentangnya:

Saya suka cara mereka memikirkan sihir dalam siri ini dan bagaimana naga itu dirasakan. #theancientmagusbride #mahoutsukainoyome

– Ribut (@kodi_meaker) 23 Julai 2016

Perkataan Akhir

Magic Dragon adalah tambahan yang luar biasa untuk tujuan hiburan kerana ia mempunyai beberapa aliran berkualiti tinggi untuk filem, rancangan TV, acara sukan dan kandungan Kanak-kanak. Di antara semua tambahan baru yang akan datang, hanya sebilangan kecil yang boleh dipercayai dan berpotensi untuk melangkah lebih jauh dan memperoleh reputasi.

Magic Dragon Kodi addon mempunyai banyak potensi untuk menjadi salah satu add-on teratas untuk streaming hiburan. Pengguna yang telah mencubanya sudah mengesyorkannya kepada orang lain.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map