Mengapa Pengguna Kodi Perlu Bimbang Tentang Peraturan Berkecuali Bersih

Kemas kini: Berkurangnya Netraliti! Saya ulangi, Netraliti Bersih turun!


FCC melakukan apa yang kita semua takutkan, mereka mencabut Netralitas Bersih pada pengguna Kodi, dan kita tahu itu memilukan. Spekulasi mengenai hal itu semakin meningkat dan semua guru dalam talian telah mula memberikan pendapat mereka di forum yang berbeza. Zaman internet percuma, pengagihan lebar jalur yang sama dan akses tanpa had sudah berakhir. Di mata ISP, pengguna tidak lagi setaraf. Ini adalah jurang sosial dalam talian, per se.

Walaupun terdapat kemarahan yang dilihat dalam talian terhadap keputusan ini, tidak ada yang membayangkan bahawa ia akan berlaku. Ini telah mempengaruhi banyak komuniti dalam talian dan pengguna kodi. Mangsa utama keseluruhan kegagalan ini adalah perniagaan dalam talian kecil dan kodi streaming geeks. Satu perkara yang kita tahu adalah bahawa ia adalah tamparan serius bagi pengguna Kodi. Streaming bandwidth, privasi dan keselamatan pengguna Kodi berada dalam bahaya. ISP sekarang akan meningkatkan lebar jalur untuk pelanggan pilihan, sementara yang lain menderita.

Pengguna Kodi harus menggunakan VPN untuk Kodi, kerana bukan lagi pilihan, melainkan suatu keperluan. Kerana ia akan menyembunyikan lokasi anda dan membolehkan anda mengakses aliran Kodi dengan lebar jalur yang lebih baik. Anda juga akan dapat mengakses aliran terhad.

Trend Kodi Netraliti Bersih pada tahun 2017

netraliti bersih kodi

Menghapuskan Netraliti Bersih akan mempengaruhi pengguna Kodi secara langsung kerana mereka harus membayar untuk streaming dalam talian. Penstriman dalam talian yang cepat dan percuma akan keluar dari persamaan dan privasi pengguna akan dipertaruhkan. ISP akan dapat menyekat akses pengguna Kodi tanpa alasan sama sekali atau mengenakan bayaran berlebihan kerana melanggan laman web kandungan tertentu. Yang terburuk yang boleh berlaku ialah pengguna Kodi mungkin disekat daripada memasuki aliran.

Pengundian untuk menamatkan netraliti bersih akan berlangsung pada 14 Disember 2017 di kalangan anggota FCC. Kemarahan terhadapnya telah tersebar di seluruh dunia dan semua netizen telah menentangnya. Namun, protes itu tidak berjaya mengubah pendirian jawatankuasa dalam melaksanakan rancangan ini.

Tidak kira seberapa banyak anda menganalisisnya, kami hanya dapat menyenaraikan beberapa hasil rancangan ini. Intensiti sebenar ramalannya belum dapat dianalisis. Satu perkara yang kita tahu adalah bahawa ia tidak hanya akan mempengaruhi pengguna tetapi juga organisasi kecil atau yang baru muncul.

Sekiranya Pai bergerak menentang netraliti bersih maka akan ada empat cara internet akan berubah:

Pelan Data Percuma

Penyedia jalur lebar akan membolehkan pengguna mengakses kandungan tertentu tanpa menghitungnya dengan had data. Sebagai contoh, pengguna Verizon dibenarkan untuk mengalirkan beberapa permainan NFL dengan caj data.

Walaupun rancangan data percuma nampaknya merupakan idea yang popular di kalangan pengguna berpendapatan rendah kerana mereka akan dapat melihat lebih banyak kandungan percuma, tetapi ketika mantan Ketua FCC Tom Wheeler memberikan hujah, ini akan menyukarkan pencipta kandungan yang lebih kecil untuk mendapatkan perhatian.

Sebaliknya, pengguna Kodi adalah pengguna kandungan percuma yang mungkin perlu menghadapi sekatan dalam melihat setiap kandungan yang ada di Kodi. Syarikat internet seperti Netflix dan HBO akan membayar sejumlah besar wang untuk kelajuan internet yang lebih pantas, sementara pengguna Kodi harus melakukan streaming dengan kelajuan internet yang lebih rendah.

Jalur Cepat Internet

Syarikat jalur lebar akan mempunyai kekuatan untuk memberikan kelajuan internet yang lebih cepat kepada syarikat yang membayar jumlah yang lebih tinggi sementara itu akan melambatkan kelajuan internet untuk syarikat yang tidak mampu.

Ia dikenali sebagai keutamaan berbayar di mana gergasi penstriman video seperti Netflix harus membayar banyak untuk memastikan kelajuan muat turun yang kuat.

Peningkatan Cabaran untuk Syarikat Kecil

Meninggalkan netraliti bersih akan menggemari syarikat dominan seperti Google, Verizon, dan Comcast. Akibatnya, beratus-ratus pelabur dan pemula telah menulis surat kepada Pai dan menasihatinya mengenai kerosakan yang akan diajukan oleh proposalnya kepada industri.

Surat itu membahas masalah bahawa tanpa peraturan netraliti bersih, penyedia internet akan memiliki kekuatan untuk memilih pemenang dan yang kalah dalam industri ini. ISP akan lebih memilih pengguna yang dapat membayar kandungan berbayar atau pengguna premiumnya. Kodi menawarkan add-on pihak ketiga yang akan terus mendapat perhatian ISP. Hasilnya akan menyebabkan penggunaan kandungan terhad oleh pengguna Kodi.

Peraturan Baru untuk Syarikat Telekomunikasi

Syarikat jalur lebar tidak lagi dikendalikan oleh FCC tetapi akan dikendalikan oleh FTC Suruhanjaya Perdagangan Persekutuan yang tidak mempunyai keyakinan untuk mengatur syarikat telekomunikasi.

Pengkritik telah menyebut bahawa FTC tidak memiliki kewenangan yang diinginkan untuk membuat perubahan dalam peraturan, juga tidak memiliki kemampuan untuk menangani sejumlah besar data.

Bolehkah VPN Mengalami Berkecuali Net pada Kodi?

Sudah jelas bahawa setiap pengguna Kodi sekarang sangat marah dengan senario perkembangan ini. Setiap pengguna prihatin tentang cara memotong netraliti bersih.

Kami selalu mengesyorkan menggunakan perkhidmatan Kodi VPN untuk melindungi privasi anda semasa streaming dalam talian. Namun, dalam hal mencabut penggunaan VPN netralitas bukan sekadar rekomendasi, akan menjadi kebutuhan.

Orang ramai prihatin; bolehkah VPN mengatasi netraliti bersih? Ya ia boleh. Penggunaan VPN berkecuali akan menyembunyikan IP anda dan oleh itu ISP anda tidak dapat menyekat anda lagi. Dengan cara ini memulihkan netraliti bersih VPN akan menjadi penyelamat terakhir anda.

Tiada kebocoran DNS dan pembalakan tidak akan melindungi privasi pengguna dari ISP anda dan membolehkan pengguna Kodi melakukan streaming dengan mudah.

Penyedia VPNPriceOfferWebsite
PureVPN $ 10.95 $ 2.91Setiap Bulan

Tawaran Istimewa: Diskaun 73%

Lawati Laman web
Baca Ulasan
Surfshark $ 11.91 $ 1.99Setiap Bulan

Tawaran Istimewa: Potongan 83%

Lawati Laman web
Baca Ulasan
CyberGhost $ 12.99 $ 2.75Setiap Bulan

Diskaun 83%

Lawati Laman web
Baca Ulasan
ExpressVPN $ 12.95 $ 8.32Setiap Bulan

Diskaun 35%

Lawati Laman web
Baca Ulasan

Cara Mengabaikan Berkecuali Bersih Menggunakan TOR

TOR adalah rangkaian peer-to-peer yang memberikan anda anonim dari pelayan web. Menggunakan TOR akan membantu anda, jika anda masih memikirkan apakah VPN dapat mengatasi netralitas bersih, maka cubalah TOR. Ia dapat membantu pengguna Kodi dengan menyediakan sambungan terowong p2p.

Namun, TOR mempunyai beberapa kelemahan yang mungkin berisiko bagi pengguna.

VPN Berkecuali Tor atau Bersih?

TOR mempunyai kelebihan memberikan anonim lebih baik daripada netraliti netral VPN kerana menghubungkan melalui rangkaian terowong bersambung selari. Walau bagaimanapun, VPN menyediakan pelayan geo yang berbeza dan menghubungkan secara langsung. Oleh itu, kebocoran DNS berada pada tahap terendah. VPN mempunyai kelebihan berbanding TOR kerana bilangan pelayan yang dimilikinya dan ciri enkripsi.

Walaupun begitu, jika anda ingin menutup semua celah, maka gunakan TOR dengan VPN adalah pilihan terbaik. Penyulitan yang lebih baik, tanpa nama IP, sebilangan besar pelayan dan perlindungan privasi; semuanya akan dilindungi.

Pendapat / Ulasan Pengguna Reddit Netralitas Kodi Net

Seluruh kesengsaraan ini telah memicu perbincangan hebat di seluruh dunia dan Reddit telah menjadi perbincangan hangat. Ada orang yang menyokong dan menentang kemunduran ini. Salah seorang pengguna berkongsi pendapatnya mengenai situasi ini:

berkecuali bersih

Pengguna lain berkongsi sudut pandang yang sangat sah:

reddit netraliti bersih

Namun, pengguna ini percaya bahawa implikasi Netraliti Bersih yang diramalkan oleh semua orang tidak betul dan mereka tidak ada kaitan dengan Netralitas Bersih.

tinjauan reddit berkecuali net

Implikasinya belum terungkap dan sehingga saat itu, kita semua telah menyilangkan jari kita!

Pemikiran Akhir

Buat masa ini, FCC masih belum mengemukakan proposal menentang netraliti bersih yang akan menjadikan masalah ini secara rasmi untuk dibahaskan. Tetapi di sebalik spekulasi ini, tidak ada yang tahu apa yang akan terjadi apabila FCC mencadangkan langkah menentang netraliti bersih.

Pengguna Kodi sebenarnya akan menggunakan radar setelah peraturan netralitas bersih ditinggalkan oleh FCC. Satu-satunya harapan mereka adalah kehadiran syarikat internet besar di pihak mereka yang juga terancam oleh peraturan baru yang akan diberlakukan.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map