Selalu ada dua sisi gambar; cerita yang jelek dan indah, dan dua sisi; kebenaran dan kebohongan. Setiap pihak mempunyai nilai yang tidak dapat diabaikan di mana pun.

Selalu ada beberapa trend yang masuk dan membuat gembar-gembur dan kemudian tiba masanya mereka menggigit debu. Perbincangan yang paling popular di kalangan penstriman dan pemerhati luar biasa sekarang ialah Kodi dan alat tambah pihak ketiga.

Sekiranya kita melihatnya, ia juga mempunyai dua sisi; sisi pengguna add-on dan yang lain dari pembangun add-on Kodi.

Pemaju Kodi

Perspektif pengguna dapat dilihat dengan mudah oleh ulasan yang disiarkan oleh mereka di platform yang berbeza seperti Reddit, Quora, Twitter, Facebook dan lain-lain. Walau bagaimanapun, tidak ada yang mengetahui sisi pembangun cerita ini. Bagaimana perasaan mereka tentang tambahan mereka sendiri, mengenai reaksi pihak berkuasa dan banyak aspek lain.

Oleh itu, kami memutuskan untuk mengetahui bahagian cerita pemaju. Sehubungan itu, kami meminta salah satu pembangun add-on Kodi pihak ketiga yang paling popular Nick yang dikenali sebagai MullaFabz di kalangan komuniti Kodi. MullaFabz telah mengembangkan add-on Rising Tides Kodi yang menakjubkan; popular untuk aliran Sukan.

Perjalanan itu

Setiap pemaju mempunyai perjalanan, jalan panjang yang dilaluinya. Mengetahui rintangan yang dihadapi oleh pemaju adalah penting untuk mempunyai gambaran yang jelas tentang bagaimana rasanya berada di kasut mereka. Seorang pemaju harus mengekalkan standard trend pasaran yang selalu berubah, kerana persekitaran industri ini sangat dinamik.

Di samping itu, pembangun harus mengingati pilihan dan keperluan pengguna semasa membuat pengembangan. Yang terpenting, pembangun mesti sentiasa bersedia untuk memalsukan sebarang masalah yang timbul, sama ada undang-undang atau teknikal.

Kami memulakan perbualan ini dengan bertanya kepadanya mengenai perjalanannya sebagai pembangun Kodi hingga sekarang dan dia mempunyai jawapan yang sangat sederhana dan sederhana untuk mengatakan bahawa dia sama seperti semua orang, bertahan dan belajar dari hari ke hari. Dia juga menambahkan bahwa dia mengembangkan dirinya menjadi lebih baik, ini mungkin merupakan petunjuk bahawa sesuatu yang lebih baik sedang dalam proses.

Menurut Mullafabz, tiga perkara yang seharusnya dimiliki oleh siapa saja yang mulai dalam industri ini adalah “Perangai besar, Sabar dan keterbukaan untuk berubah”. Sudah jelas bahawa menjadi dev add-on pihak ketiga. tidak begitu menggembirakan kerana anda mengembangkan sesuatu yang menakjubkan dan tidak mendapat apa-apa sebagai ganti, sebaliknya dihalang oleh pihak berkuasa. Oleh itu, perangai dan kesabaran adalah jawapan yang berkaitan dengan sifat industri.

Rutinnya

bersatu untuk kodi

Kami bertanya kepadanya mengenai rutinnya dan apa yang biasanya dia lakukan sepanjang minggu itu dan dia memberitahu kami bahawa dia menghabiskan waktunya untuk mengemas kini repositori, alat tambahnya dan berinteraksi dengan pengikutnya. Dia juga menambahkan dalam menjawab pertanyaan bahawa apa yang membuatnya terus melalui masa-masa sulit adalah maklum balas positif dan penghargaan yang dia terima atas usaha yang dilakukan oleh dia dan pemaju industri lain.

Tindak Balas

Selama beberapa bulan terakhir, addon Kodi terbaik pihak ketiga dan pembangunnya berada di bawah radar penutupan pihak berkuasa. Setiap hari repositori atau add-on diturunkan, dan reaksi oleh pihak berkuasa ini telah menyusahkan pengguna, kerana mereka harus memasang repositori atau add-on baru dari semasa ke semasa.

Anda tidak boleh menyalahkan pihak berwajib untuk ini kerana tambahan ini tidak mematuhi peraturan kandungan digital. Tetapi sebaliknya, sejumlah pampasan sebagai ganti kerja keras pemaju akan disambut secara terbuka oleh masyarakat.

Semasa membincangkan senario industri dan masa depannya, kami bertanya kepadanya bagaimana perasaannya mengenai reaksi pihak berkuasa. Mengenai ini, dia menjawab dengan putus asa bahawa tindak balas ini tidak wajar. Para pemaju berusaha keras tanpa mengharapkan balasan apa-apa.

Manakala, dia kelihatan sangat optimis tentang masa depan pengaya Kodi pihak ketiga dan menyatakan,

“Walaupun dengan serangan balik, mereka akan tetap ada walau apa pun yang terjadi”.

Namun, dia kelihatan agak tidak yakin tentang masa depan Kodi sendiri, mengatakan bahawa masa depannya masih belum diketahui tetapi tidak akan menghapuskan yang mudah.

Pada Nota yang Lebih Ringan

Kita semua telah membaca seribu ulasan dan cadangan di pelbagai platform. Kita semua telah melihat orang memuji tambahan dan repositori tertentu tetapi mempunyai pandangan pemaju adalah wajar diambil. Oleh itu, kami bertanya kepada MullaFabz mengenai add-on dan repositori Kodi pihak ketiga kegemarannya, yang mana dia menjawab bahawa tidak ada add-on tertentu yang dapat dia ceritakan tetapi repo yang dia suka adalah Repo TVADDONSAG.

Tidak hairanlah, TVADDONSAG pernah menjadi repositori pihak ketiga terbesar tanpa keraguan. Ia mempunyai tambahan terbaik untuk semua perkara, baik sukan, filem, rancangan TV atau IPTV tetapi penutupannya mewujudkan kekosongan besar dalam industri yang cuba diisi oleh banyak repositori lain.

Walau bagaimanapun, TVADDONSAG bangkit semula beberapa bulan yang lalu, dengan kekuatan yang sama dan dengan kualiti yang sama seperti yang selalu ditawarkannya. Harus diberikan Nick bahawa pilihannya bagus dan mengapa tidak menjadi hebat, bagaimanapun, dia adalah pemaju! Dia tahu banyak perkara lebih baik daripada pengguna.

Mesej untuk Pengguna

Pada akhirnya, kami bertanya kepadanya adakah dia mempunyai mesej untuk pengguna Kodi dan dia berkata,

“Jangan hilang kepercayaan pada Kodi. Ia dijalankan dan disokong oleh masyarakat ”.

Dia juga menambahkan bahawa semua pengguna harus bersatu dan menyampaikan yang pantas. Oleh kerana pengguna dan pihak berkuasa tidak tahu berapa banyak yang diperlukan untuk mengembangkan add-on.

Perkataan Akhir

Wawancara ini benar-benar memberikan gambaran hebat mengenai kehidupan pemaju. Oleh itu, kami telah memutuskan untuk memberikan lebih banyak pandangan seperti ini kepada pengguna agar mereka dapat menghargai apa yang dilakukan oleh pembangun untuk mereka. Kami akan mengadakan lebih banyak wawancara pada masa akan datang dan membawanya kepada pengguna untuk membantu masyarakat.

Tujuan utamanya adalah untuk menyatukan kedua-dua pembangun dan pengguna bersama-sama dan melengkapkan gambar. Kami merancang untuk menyediakan platform untuk memperkasakan komuniti Kodi. Supaya pengguna dapat menghargai dan menyokong pemaju add-on pihak ketiga, kerana itulah yang mereka perlukan. Mereka adalah garis hidup Kodi dan tanpa mereka, tidak akan ada pesta!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me