Kodi bukan hanya untuk streaming Filem dan Rancangan TV atau menonton komedi retro. Pengguna sangat menyukainya kerana addon kodi terbaiknya yang membolehkan pengguna melakukan streaming acara langsung kegemaran mereka, rancangan TV, dan program langsung lain.

Terdapat beberapa tambahan IPTV Kodi terbaik rasmi 2018 dan terdapat beberapa pemalam percuma IPTV yang dibangunkan oleh pembangun pihak ketiga juga. Walau bagaimanapun, banyak orang menghadapi masalah dalam memasang addon atau mengakses aliran mereka.

Sebab di sebalik ini adalah bahawa penambahan Kodi Live TV dilarang secara geo dan alirannya tidak dapat diakses di luar wilayah yang ditentukan tanpa sokongan VPN di Kodi.

Cara Memasang Platinum Smart IPTV Kodi di Leia dan Krypton

 1. Buka Kodi > klik pada ikon gear (tetapan).
 2. Pilih Pengurus Fail.
 3. Klik dua kali pada Tambah Sumber.
 4. Klik di mana tertera dan taip URL ini: ‘http://legionworldtv.com/wizard’ > klik OK.
 5. Beri nama kepada sumber media ini ‘Legion Repo’ dan klik Ok > Semak semula URL dan Nama dan klik Ok sekali lagi.
 6. Kembali ke skrin Utama > Klik menu Tambah.
 7. Klik pada ikon kotak.
 8. Pilih Pasang dari fail Zip > Pilih plugin.video.iptvplatinum.zip > tunggu pemberitahuan.

Cara Memasang Platinum Smart IPTV Kodi pada Jarvis versi 16 atau lebih tinggi

 1. Lancarkan Kodi.
 2. Klik Sistem > Buka Pengurus Fail > Klik dua kali pada Tambah Sumber.
 3. Klik <Tiada> dan taipkan ini URL: http://legionworldtv.com/wizard > Klik Selesai.
 4. Namakan sumber media ini Repo Legion > Klik Selesai > Klik okey.
 5. Kembali kepada Kodi skrin utama > Pergi ke Sistem > Klik pada Alat tambah menu > Pilih Pasang dari fail zip > Tunggu pemberitahuan.
 6. Pergi ke Repo Legion > Buka plugin.video.iptvplatinum.zip.
 7. A pemberitahuan mengenai pemasangan add-on akan muncul.

Muat turun Platinum Smart IPTV Kodi

 1. Muat turun  Fail zip > Pergi ke Alat tambah.
 2. Klik Ikon kotak.
 3. Klik Pasang dari fail Zip > Semak imbas sistem dan buka fail zip yang dimuat turun > tunggu pemberitahuan.

Senarai Saluran IPTV Pintar Platinum

Berikut adalah beberapa saluran yang dapat ditonton oleh pengguna di Platinum IPTV:

 1. NBC
 2. FOX
 3. Detroit ABC
 4. WMYD TV20
 5. FXX USA
 6. Lonjakan HD
 7. TRU TV HD
 8. TV liar
 9. Rangkaian Perikanan Dunia
 10. Velocity HD
 11. Betulkan TV
 12. Masa menonton wayang
 13. Omni 1
 14. Omni 2
 15. CNN HD

15 IPTV Kodi Tambahan Terbaik untuk 2020

 1. iTV
 2. Sylvr
 3. BGTime.TV
 4. Caj! TV Langsung
 5. Komet TV Langsung
 6. D8
 7. C31
 8. TV ECB
 9. Cerebro Prime
 10. Rangkaian Televisyen CW
 11. IPTV Darkzide
 12. TV ExPat
 13. Bonus.TV
 14. TV Boom Boom
 15. TV DFB

Tambahan IPTV Kodi Terbaik untuk Leia Versi 18

1) iTV

IPTV Kodi Tambahan yang terbaik

iTV adalah rangkaian TV yang berpusat di Inggeris yang membolehkan pengguna mengakses kandungan yang disiarkan secara dalam talian. Pengguna Kodi boleh melakukan live stream semua saluran British secara langsung melalui iTV IPTV Kodi add-on percuma.

2) Sylvr

Sylvr IPTV Kodi addon percuma

Berkenaan dengan kualiti dan fungsi aliran, Sylvr hebat, tangan ke bawah. Walaupun hanya menawarkan sebilangan saluran, Sylvr adalah tambahan yang mesti ada di perpustakaan Kodi anda. Akan lebih baik jika hanya ada beberapa jenis yang ditawarkan. Walaupun begitu, alat tambah berfungsi dengan baik dan antara muka sangat mesra pengguna.

3) BGTime.TV

BGTime bulgaria iptv addon percuma

BGTime.TV adalah perkhidmatan TV Bulgaria dalam talian yang membolehkan pengguna melanggan saluran Bulgaria kegemaran mereka. Pengguna boleh merakam, memainkan semula dan mengalirkan saluran yang diinginkan. BGTime.TV IPTV add-on adalah tambahan rasmi untuk pengguna Kodi, yang membolehkan mereka mengakses saluran dan acara TV Langsung dengan mendaftar secara dalam talian.

4) Caj! TV Langsung

Caj! Streaming senarai IPTV TV Kodi

Caj! adalah rangkaian siaran untuk streaming filem, rancangan TV, acara langsung dan saluran sukan. Ia popular kerana kandungan tindakan yang ditawarkannya kepada pengguna. Pengguna Kodi dapat memanfaatkan perkhidmatan ini dengan mudah pada aplikasi Kodi mereka dengan memasang Caj rasmi! Alat tambah TV langsung IPTV.

5) Komet TV Langsung

Addon senarai komet TV Live iptv

Komet adalah saluran TV yang menyiarkan kandungan genre Sci-fi seperti penemuan, konspirasi sejarah, inovasi, penemuan dan lain-lain. Pengguna Kodi dapat dengan mudah mengakses saluran ini di aplikasi Kodi mereka dengan memasang alat tambah Comet TV Live Kodi dari repositori Kodi rasmi..

Pengaya Kodi IPTV Terbaik untuk Krypton Versi 17.6

1) D8

Addon Kodi IPTV Terbaik untuk Krypton Versi 17.6

D8 adalah saluran TV Perancis dan pengguna dapat dengan mudah mengakses saluran TV Perancis ini dan menonton video melalui IPTV rasmi Kodi add-on yang terdapat di repositori tambahan Kodi rasmi.

2) C31

C31 komuniti iptv kodi senarai Addon

Saluran 31 adalah saluran TV berasaskan komuniti yang berpusatkan maklumat, pendidikan, sukan, dan hiburan. Ini adalah perkhidmatan penyiaran televisyen komuniti bukan untung yang berpusat di Australia.

Kandungannya disiarkan dari Gunung Dandenong, meliputi beberapa bintang yang tidak dikenali, dan jangkar dari dalam Victoria. Hampir 90 program ditayangkan setiap minggu dan dihasilkan di dalam negara.

3) TV ECB

ECB Cricket IPTV kodi m3u addon

Ini adalah IPTV Kodi m3u yang berpusat di UK yang menyediakan siaran langsung dari laman web rasmi lembaga kriket England dan Wales.

4) Cerebro Prime

Cerebro Prime IPTV Kodi m3u addon

Cerebro Prime adalah tambahan IPTV Kodi m3u yang luar biasa untuk streaming acara sukan dan hiburan di Kodi. Ia juga menyediakan aliran untuk Filem dan kandungan berkaitan sains.

5) Rangkaian Televisyen CW

Rangkaian Televisyen CW iptv kodi berbayar

Rangkaian Televisyen CW adalah rangkaian penyiaran Amerika yang menayangkan beberapa rancangan paling popular seperti Flash, Jane the Virgin, iZombie, Jessica Jones, The Vampire Diaries dll. Operasinya dikendalikan oleh The CW Network, LLC, dan ibu pejabatnya berada di Burbank, California. Pengguna Kodi dapat dengan mudah menonton semua rancangan yang terdapat di Rangkaian Televisyen CW dengan memasang alat tambah berbayar IPTV Kodi terbaik ini.

Tambahan IPTV Kodi Terbaik untuk Jarvis Versi 16

1) IPTV Darkzide

Addon Kodi IPTV Terbaik untuk Jarvis Versi 16

Satu perkara yang mungkin muncul di fikiran anda setelah membaca namanya ialah kandungan seram IPTV Kodi berbayar. Namun, tidak! Pada hakikatnya, ini adalah salah satu add-on IPTV terbaik untuk saluran streaming dari wilayah seperti Norway, Denmark, dan Sweden. Ia mempunyai aliran kualiti yang hebat tetapi anda mungkin menghadapi masalah dengan bahasanya.

2) TV ExPat

Expat TV UK Iptv kodi addon berbayar

ExPat TV adalah tambahan IPTV Kodi berbayar yang hebat untuk streaming kandungan yang hanya terhad kepada geografi di UK sahaja. Pengguna boleh memasang add-on IPTV Langsung ini dan menstrim filem kegemaran mereka, rancangan TV dll dari saluran seperti BBC iPlayer.

3) Bonus.TV

bonus.tv russian iptv kodi muat turun

Bonus.TV adalah perkhidmatan penyiaran Rusia yang membolehkan pengguna menstrim saluran Rusia, Ukraine, dan beberapa saluran antarabangsa kegemaran mereka juga. Pengguna dapat menonton filem, rancangan TV dan mendengar muzik kegemaran mereka dengan mudah dengan memasang add-on Bonus.Tv Kodi.

4) TV Boom Boom

Muat turun Boom Boom iptv kodi

Boom Boom TV Kodi add-on benar-benar melakukan Boom up Live TV add-on kerana dimuat dengan sekitar 1000 saluran TV Langsung untuk dipilih dan saluran ini berasal dari sekitar kawasan yang berbeza seperti UK, AS, Sepanyol dll. -on telah menggegarkan komuniti dan menjadi salah satu alat tambah IPTV Kodi percuma terbaik dalam masa yang singkat.

5) TV DFB

TV DFB jerman percuma

DFB adalah laman web rasmi untuk pasukan Bola Sepak Nasional Jerman yang menyediakan semua laporan dan aliran dalaman yang berkaitan dengan perlawanan dan berita lain. Pengguna boleh memasang add-on IPTV Jerman terbaik ini untuk streaming video dan berita yang berkaitan dengan Pasukan Bola Sepak Jerman.

Ralat / Masalah Isu IPTV Pintar Platinum

Periksa Ralat Log

Kesalahan jenis ini berlaku semasa pemasangan repositori atau add-on kerana fail yang hilang di repositori atau data cache yang berlebihan.

Menetapkan

Terdapat dua langkah untuk memperbaiki ralat ini kerana alasannya tidak dapat dipastikan. Pertama, kosongkan cache sistem dan add-on anda dan cuba pasang dan buka add-on. Sekiranya tidak membantu, cuba pasang semula add-on dari repositori yang boleh dipercayai dan dikemas kini.

Gagal Memasang Ketergantungan

Kesalahan ketergantungan berlaku jika pengguna mencuba memasang add-on dari repositori / sumber usang atau jika sumber hosting dimatikan.

Menetapkan

Untuk menyelesaikan ralat ini, selalu pastikan sebelum memasang add-on bahawa repositori yang anda gunakan untuk memasang add-on terkini dan berfungsi dengan baik.

Ulasan Platinum Smart IPTV Kodi

Dilihat dari pujian bahawa IPTV Platinum mendapat tempat di seluruh dunia, ia boleh disebut sebagai add-on IPTV yang paling disukai yang kini ada dalam permainan. Kami telah membariskan beberapa tweet pengguna yang memuji pengaya ini:

@ platinumiptv2 mencintai saluran saya masih berkawan. 6bulan dan masih menyukainya!

– ADAM -aka- BIGZ (@bigz_cov) 31 Mac 2018

Iptv m8 yang sangat baik, bernilai wang yang baru dibayar selama 1 tahun jadi gembira

– Gary Turner (@ GARYrfc1872) 5 Mac 2018

@ platinumiptv2 Terima kasih, bekerja dengan cemerlang, begitu banyak pilihan sepertinya saya tidak akan berpindah dari tv selama beberapa bulan ??

– Bob (Animal) ™ (@Bob_Animal) 13 Januari 2018

Pengguna juga memuji pemaju tambahan atas sokongannya dalam menyelesaikan pertanyaan mereka:

Mendapat persediaan ini minggu lalu dan terkesan setakat ini. Dia juga sangat responsif terhadap mesej.

– Andrew Thomas (@twmscfc) 31 Mac 2018

Perkataan Akhir

Alat tambah IPTV Kodi yang telah kami sebutkan di blog ini semuanya berfungsi dan sesuai dengan keperluan dan pilihan anda. Ini semua adalah add-on percuma IPTV yang paling popular yang terdapat di rak sekarang dan anda tidak boleh kehilangan satu pun, jadi pasang dan mulakan streaming langsung sekarang. Walaupun begitu, pastikan anda menggunakan perkhidmatan Kodi VPN semasa mencuba tambahan Kodi tidak rasmi untuk melindungi privasi dalam talian anda.

Lawati panduan “Cara memasang VPN di Kodi” kami untuk mengetahui lebih lanjut mengenainya. Anda juga boleh memilih perkhidmatan Kodi VPN percuma jika anda tidak bersedia membayarnya. Namun, sangat disarankan agar anda menggunakan perkhidmatan VPN berbayar kerana perbezaan ciri. Mudah-mudahan sekarang anda sudah faham mengapa anda memerlukan VPN untuk Kodi dengan tambahan ini.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me