VPN Percuma Terbaik untuk FireStick yang Benar-benar Berfungsi pada 2020

percuma-vpn-firestick-kodi


Penstriman dalam talian menjadi menyeronokkan dan selesa dengan peranti Amazon FireStick dan FireTV. Mereka membolehkan anda menonton apa sahaja yang anda suka melalui banyak saluran dan aplikasi yang terdapat di perpustakaan mereka. Tidak seperti pesaingnya, FireStick berfungsi lebih pantas dan mempunyai antara muka yang mudah digunakan.

Selain itu, anda boleh memasang Kodi di FireStick, yang merupakan pemain media dalam talian terbaik yang ada sekarang. Kodi mempunyai tambahan yang hebat yang membolehkan pengguna menonton filem, rancangan TV, sukan langsung, dan yang lainnya. Menggabungkan Kodi dan FireStick pasti akan meningkatkan pengalaman penstriman dalam talian anda dan memberi anda lebih banyak akses ke kandungan.

Namun, masalahnya ialah kandungan yang terdapat di FireStick dan di beberapa addon Kodi dibatasi di banyak tempat di dunia. Pihak berkuasa perlesenan dan pengedar kandungan mengenakan sekatan ini, yang dikecam oleh pemerhati pesta. Sekatan ini dapat dilewati dengan menggunakan VPN untuk Kodi di FireStick.

VPN memberikan anonimiti sepenuhnya kepada pengguna melalui web dan membolehkan mereka mengakses apa sahaja yang mereka inginkan. Bukan hanya itu, tetapi juga melindungi mereka dari mata-mata dan membantu melewati pendikit ISP.

Ciri-ciri Penting dari VPN percuma terbaik untuk FireStick

Semasa memilih VPN untuk FireStick, pengguna mempunyai dua pilihan; VPN percuma atau VPN premium. Adalah kenyataan bahawa penyedia VPN premium seperti PureVPN dan SurfShark mempunyai ciri-ciri luar biasa untuk streamer dalam talian. Tetapi penyedia VPN percuma selalu dipersoalkan mengenai protokol dan ciri keselamatan mereka.

Saya tidak mengesyorkan pengguna memilih VPN percuma kerana defisit kepercayaan yang wujud dalam industri berbanding prestasi mereka. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa VPN percuma untuk FireStick Kodi yang boleh dipercayai dan boleh digunakan untuk streaming.

VPN percuma yang boleh dipercayai untuk Kodi di FireStick harus mempunyai ciri-ciri berikut:

 1. Aplikasi FireStick yang berdedikasi
 2. Tidak memerlukan Pendaftaran atau langganan
 3. Menyokong sistem operasi utama
 4. Harus mempunyai ciri keselamatan teratas
 5. Dasar Tanpa Log yang Ketat

Saya telah membincangkan 5 VPN percuma terbaik yang disyorkan untuk FireStick Kodi 2020 di bawah, pastikan anda menyemaknya:

5 VPN Percuma Terbaik untuk FireStick

1. Sembunyikan.me

hide.me-firestick

Penyedia VPN yang berpusat di Malaysia ini mempunyai banyak ciri luar biasa seperti penyulitan selamat dan rangkaian 1400+ pelayan di seluruh dunia. Hide.me menawarkan pakej perkhidmatan percuma dan premium, dan masing-masing rancangan mempunyai penawaran ciri.

Pelayannya selamat, dan mereka menyediakan lebar jalur yang baik, membolehkan pengguna melakukan streaming tanpa menghadapi masalah buffering. Ia mempunyai dasar larangan log yang ketat, yang bermaksud bahawa ia tidak menyimpan sebarang catatan aktiviti pengguna. Pelanggan desktop, dan aplikasinya berbanding sistem operasi lain, mempunyai antara muka yang sangat kemas dan mudah digunakan.

Semua ciri yang dinyatakan di atas adalah sebab saya menyenaraikannya terlebih dahulu dalam senarai cadangan saya. Anda boleh memuat turun dan mula menggunakan Hide.me di FireStick dengan mudah, tanpa perlu mendaftar atau melanggan perkhidmatan tersebut.

2. Lintas Angin

windscribe-firestick

Windscribe adalah penyedia VPN percuma yang hebat yang telah lama berada di industri ini dan telah mendapat reputasi yang sangat baik. Ia menghubungkan ke pelayan yang selamat dari lokasi yang anda inginkan dengan satu klik. Ia mempunyai pelayan di lebih daripada 50 negara di seluruh dunia.

Windscribe mempunyai antara muka yang mudah, dan dapat dipasang dan digunakan dalam beberapa minit, kerana tidak mempunyai prosedur pemasangan yang rumit. Ia mempunyai pakej premium, tetapi anda boleh menggunakannya secara percuma; satu-satunya perbezaan ialah lebar jalur pakej terhad kepada 10 GB sebulan.

Tuntutannya sebagai VPN pantas adalah sah kerana saya sendiri pernah mengalaminya bahawa ia menyambung ke pelayan dengan serta-merta. Ia mempunyai polisi tanpa log yang ketat, dan tidak membocorkan IP atau DNS. Pengguna dapat menikmati Windscribe di beberapa sistem operasi seperti Windows, Android, iPhone, Linux, dan Firestick. Windscribe mempunyai sambungan krom dan Firefox juga.

3. Atom VPN

ATOM-FIRESTICK

AtomVPN adalah perkhidmatan VPN percuma yang tersedia untuk platform seperti Android dan Firestick. Tidak memerlukan proses pendaftaran atau pendaftaran, cukup pasang aplikasi dan lindungi rangkaian anda dengan satu klik.

AtomVPN mempunyai pelayan dari seluruh dunia, dan ini membolehkan pengguna memintas laman web yang dilarang secara geo dan laman web yang disekat oleh ISP.

Aplikasi ini mempunyai antara muka yang mudah, dan cukup mesra pengguna. Ini adalah salah satu penyedia VPN percuma terpantas yang ada. Ia dilancarkan pada tahun 2015, dan sejak itu telah menyajikan makanan percuma dari seluruh dunia.

4. VPN Percuma Opera

Ini adalah salah satu perkhidmatan seumpamanya yang disatukan dalam penyemak imbas dan tidak mempunyai aplikasi yang berasingan. Penyemak imbas Opera mempunyai VPN yang disertakan di dalamnya, dan ia percuma. Jangan risau memikirkan cara memasang Opera VPN di FireStick; cukup pasang penyemak imbas Opera dan sambungkan ke pelayan VPN dari senarai untuk melayari web dengan selamat.

Opera VPN untuk FireStick menyulitkan lalu lintas, menyekat ISP dan pihak berkuasa daripada mengintip anda. Penyemak imbas Opera boleh dipasang di Firestick melalui gedung aplikasi Amazon dengan sangat cepat dan menggunakan VPN untuk streaming di Firestick melalui penyemak imbas.

5. X-VPN

xvpn-firestick

X-VPN adalah satu lagi VPN percuma untuk FireStick Kodi, yang mengaku menawarkan perkhidmatan yang selamat dan pantas. Berdasarkan fakta bahawa ia adalah VPN percuma, kita boleh mengatakan bahawa tuntutan ini agak tepat. Setelah menjalankan beberapa ujian penyedia VPN ini, saya berpuas hati dengan prestasinya.

Ia mempunyai rangkaian 8000+ pelayan yang besar di 50+ lokasi, dan serasi dengan semua sistem operasi utama seperti Windows, Mac, iOS, Android, FireOS, dan Linux.

X-VPN juga menawarkan rancangan premium untuk pengguna yang ingin menikmati ciri tambahan dan perkhidmatan tanpa had.

3 Sebab Tidak Memilih VPN Percuma untuk FireStick

Saya tidak mengesyorkan orang menggunakan VPN percuma dan dari semasa ke semasa saya telah menulis mengenainya. Bukan saya iri hati mereka; hanya fakta bahawa mereka tidak boleh dipercayai sejauh mana VPN premium. Mereka mempunyai protokol penyulitan yang lemah dan ciri terhad yang menjadikan privasi dan perlindungan anda rentan.

1. Tidak selamat dan rentan

Saya tidak akan membiarkan sesiapa pun membahayakan keselamatan dan privasi saya, jadi mengapa anda?

Penyedia VPN Percuma ini tidak mempunyai protokol keselamatan mewah seperti yang dibayar. VPN percuma mempunyai kebocoran DNS dan protokol lemah, yang dapat dengan mudah membocorkan data, identiti anda kepada pihak berkuasa. VPN ini menyimpan log, yang merupakan ancaman terbesar terhadap kebebasan dalam talian anda.

Lebih-lebih lagi, penyedia VPN Percuma telah mengalami banyak kontroversi seperti data pengguna yang direkodkan dan kemudian menjualnya kepada pihak berkuasa dan organisasi. Ini adalah sesuatu yang melanggar kepercayaan pengguna, dan saya tidak akan memilih penyedia perkhidmatan seperti itu.

2. Rangkaian Pelayan Kecil

Sebab lain mengapa saya tidak mengesyorkan VPN percuma ini seperti hide.me atau Hideman adalah bilangan pelayan yang mereka ada. Bagi saya, mempunyai lebih banyak pelindung selalu menjadi nilai tambah, dan itulah yang saya suruh orang mencari semasa memilih VPN apa pun.

VPN percuma ini hanya ada 20 hingga 30 pelayan di seluruh dunia; pelayan VPN berbayar lain mempunyai lebih daripada 1000 pelayan berbanding mereka. Itulah salah satu daripada banyak sebab mereka memerlukan langganan.

3. Kelajuan Rendah

Bagi streaming, jika anda adalah orang yang boleh berkompromi dengan kelajuan streaming, jadilah tetamu saya dan cuba salah satu VPN percuma yang disebutkan di bawah untuk Amazon Fire TV Stick.

Anda tidak akan mendapat pengalaman luar biasa yang anda mahukan kerana pelayan VPN Fire TV percuma tidak mempunyai pelayan berkelajuan yang baik.

Kesimpulannya

Amazon FireStick sarat dengan banyak ciri dan aplikasi yang menjadikannya popular di kalangan streamer. Untuk menikmati semua ciri-cirinya, gunakan VPN. VPN untuk Kodi di FireStick adalah perkara yang berguna untuk tetap selamat dan menggunakan wap tanpa had.

Memiliki VPN percuma secara keseluruhan bukanlah perkara yang buruk, tetapi masih berisiko. Ia lebih seperti membawa pistol pelet ke arah perang daripada senapang mesin. VPN premium mempunyai ciri keselamatan dan pembatalan yang sangat sukar, sebab itulah banyak pengguna memilihnya.

Penyedia VPN yang saya nyatakan dalam panduan ini juga menawarkan pakej premium, sebab itulah keselamatan mereka boleh dipercayai. Pakej percuma mereka mempunyai lebar jalur dan ciri yang terhad tetapi walaupun demikian, ia lebih baik daripada VPN percuma lain untuk Kodi di FireStick.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map