vpn-untuk-firestick

Sebagai pengguna Fire TV Stick, anda mungkin menonton filem dan rancangan TV dari keselesaan sofa anda semasa anda berada di rumah.

Sekiranya anda mengalirkan kandungan percuma atau cuba mengakses Netflix AS, Hulu, atau perkhidmatan streaming lain, anda memerlukan VPN terbaik untuk FireStick.

FireStick VPN merahsiakan identiti dalam talian anda sementara ini membolehkan anda mengakses laman web dan aplikasi streaming dari seluruh dunia.

Dalam panduan ini, saya berjaya mengumpulkan senarai VPN terbaik untuk Fire TV, FireStick, dan Fire Cube yang mempunyai kelajuan pantas, aplikasi FireStick asli, dan tidak menyimpan sebarang log.

Juga, saya juga telah membincangkan cara memasang VPN di FireStick kemudian dalam panduan ini dan bagaimana anda dapat memeriksa sama ada VPN anda berfungsi di Amazon Fire TV Stick.

7 VPN Terbaik untuk FireStick

Kami menguji lebih dari 60+ penyedia VPN untuk memberikan senarai VPN teratas untuk FireStick ini. Kami memilih VPN ini berdasarkan kelajuan pantas, aplikasi FireStick asli, dan mudah disiapkan dan digunakan.

Berikut adalah senarai VPN teratas:

1. PureVPN

2. Surfshark

3. CyberGhost

4. ExpressVPN

5. NordVPN

6. IPVanish

7. VyprVPN

1. PureVPN

PureVPN-best-vpn-for-firestick

PureVPN adalah milik kami cadangan teratas sebagai VPN terbaik untuk FireStick. Ia berpusat di Hong Kong dan menawarkan 2,000+ pelayan dalam lebih 140 negara.

Pada aplikasi FireStick, jika anda menatal ke bawah, anda boleh menyambung ke aplikasi penstriman seperti Pemain Netflix, Hulu, ESPN +, ITV, dan yang lain untuk memulakan penstriman.

PureVPN mempunyai Kedudukan Amazon sebanyak 3.4 bintang dan semakin meningkat dari minggu ke minggu. Ia juga menawarkan Percubaan percuma 7 hari untuk pengguna FireStick juga.

Ia mengambil kurang dari 3 minit untuk dipasang aplikasinya di FireStick, yang akan saya bincangkan di bahagian ini. Selain itu, ia membawa anda kelajuan sambungan yang pantas dengan Penyulitan 256-bit.

Anda boleh menyambungkan PureVPN ke 10 peranti serentak. Contohnya, anda boleh menggunakan VPN ini di Fire TV, Roku, Android, iOS, Komputer, Nvidia Shield, dan banyak lagi pada masa yang sama.

PureVPN berharga $ 2.91 / bulan dengan Jaminan wang dikembalikan selama 31 hari.

Lawati Laman web Jaminan Wang dikembalikan31 hari

2. Surfshark

Surfshark-firestick-vpn

Surfshark tidak diragukan lagi perkhidmatan VPN paling berpatutan. Ini adalah satu-satunya VPN di samping ExpressVPN yang menawarkan ciri suis kill pada peranti FireStick.

Ia kini menawarkan 1,040 pelayan yang membantu anda menyahsekat perkhidmatan penstriman, sementara itu Penyulitan AES-256 bit berlaku untuk menyembunyikan alamat IP sebenar anda semasa anda mengalirkan kandungan percuma.

Ia mempunyai kesan yang mengagumkan Kedudukan 4.1 bintang di Kedai Amazon dan mengambil masa kurang dari 4 minit untuk dipasang.

Aplikasi ini akan memberitahu anda berapa banyak beban yang dimiliki oleh setiap pelayan sehingga anda dapat menyambungkan hanya pelayan yang mempunyai beban minimum untuk streaming yang lebih pantas.

Dengan satu akaun Surfshark, anda boleh sambungkan ke peranti tanpa had juga. Ia Ciri CleanWeb akan menjadikan peranti anda bebas dari sebarang perisian hasad, virus, atau percubaan pancingan data.

Apabila saya mengatakan ia berpatutan, saya betul-betul bermaksud. Surfshark hanya berharga $ 1.99 / bulan dengan harga Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Lawati Laman Web Jaminan Wang Dikembalikan 30 hari

3. CyberGhost

CyberGhost-best-vpn-firestick

CyberGhost cantik senang disediakan dan digunakan di Fire TV Stick. Ia telah berakhir 5,900 pelayan, yang merupakan rangkaian terbesar yang ditawarkan oleh mana-mana penyedia perkhidmatan VPN.

Ia mempunyai Kedudukan Amazon sebanyak 3.6 bintang, yang cukup baik, dan dengan satu akaun CyberGhost, anda boleh menyambung ke 7 peranti pada masa yang sama.

Penggunaan CyberGhost Penyulitan AES 256-bit itu mustahil untuk disahsulitkan. Trafik internet anda melalui terowong ini, dan lalu lintas internet anda tanpa nama.

Ia juga mempunyai Perlindungan kebocoran DNS dan IP, jadi lokasi dan aktiviti anda tidak pernah didedahkan. Anda boleh menstrim, melayari, dan memuat turun apa sahaja di FireStick dengan selamat.

Dengan satu klik, anda boleh menyambungnya pelayan yang optimum dan melindungi identiti dalam talian anda.

CyberGhost juga berpatutan, tersedia pada harga $ 2.75 / bulan dengan harga Jaminan wang dikembalikan 45 hari. Diperlukan lebih kurang 5 minit untuk memasang.

Lawati Laman Web Jaminan Wang dikembalikan 45 hari

4. ExpressVPN

ExpressVPN-FireTVStick

ExpressVPN benar-benar VPN terpantas untuk FireStick kerana adanya 3,000 pelayan berkelajuan tinggi yang terdapat di 94 negara.

ExpressVPN mempunyai Kedudukan 4.1 bintang di Amazon Store, yang jauh tertinggi antara VPN terbaik dalam senarai ini. Ia mempunyai yang terkuat Penyulitan 256-bit AES untuk memastikan peranti anda dilindungi daripada sebarang bahaya.

Bahagian terbaik adalah, ia menawarkan Percubaan percuma 7 hari untuk pengguna FireStick tanpa perlu menambahkan maklumat kad kredit anda. Tidak banyak VPN yang menawarkan percubaan percuma tanpa maklumat kad kredit.

Ia mempunyai Ciri Kill Switch yang juga kekurangan VPN pada TV Kebakaran. Ia bersambung secara automatik setiap kali anda bergabung semula dengan rangkaian Wi-Fi yang tidak dipercayai.

Anda boleh menghubungkan ExpressVPN ke 5 peranti berbeza pada masa yang sama dengan satu akaun. Ia agak mahal dengan harga $ 8.32 / bulan, tetapi bernilai setiap sen.

Lawati Laman Web Jaminan Wang Dikembalikan 30 hari

5. NordVPN

NordVPN-untuk-FireTV

NordVPN adalah VPN paling selamat kerana banyak ciri keselamatan yang ditawarkan oleh perkhidmatan ini. Ia mempunyai penyulitan VPN berganda yang menyulitkan lalu lintas anda bukan sekali, tetapi dua kali.

Ia mempunyai Kedudukan Amazon 4 bintang dan adalah aplikasi kedudukan # 3 dalam kategori keselamatan oleh Amazon Store.

Anda boleh menyambung ke NordVPN 5,600 pelayan dan boleh didapati di 60 negara. Dengan aplikasi FireStick, NordVPN menawarkan Pelayan P2P dan kabur.

Sekiranya anda berada di China atau negara lain di mana terdapat peraturan internet yang ketat, anda boleh menyambung ke pelayannya yang tidak jelas dan menstrimkan kandungan atau laman web yang anda sukai.

Dengan satu akaun NordVPN, anda boleh membuat 6 sambungan VPN secara serentak. NordVPN hanya berharga $ 3.49 / bulan dengan Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Lawati Laman Web Jaminan Wang Dikembalikan 30 hari

6. IPVanish

IPVanish-firestick-vpn

IPVanish adalah pilihan utama bagi pengguna FireStick kerana itu penyulitan yang kuat dan kuat. Anda boleh membuat sambungan internet anda selamat walaupun anda menyambungkan FireStick ke Wi-Fi awam percuma.

Ia mempunyai Kedudukan Amazon 4 bintang, yang sangat mengagumkan dan berada di kedudukan # 1 dalam kategori keselamatan oleh Amazon sendiri.

Tawaran IPVanish 1,300 pelayan seberang 75+ lokasi yang akan membantu anda menyahsekat Netflix, Hulu, iPlayer, dan aplikasi lain di Fire TV Stick.

Anda boleh menyambungkan IPVanish di 10 peranti serentak juga. Aplikasi IPVanish mudah digunakan dengan semua pilihan yang terdapat di sebelah kiri menu.

IPVanish tersedia dengan harga $ 3.25 / bulan dengan hanya satu Jaminan wang dikembalikan selama 7 hari. Ia mempunyai kelajuan pantas dengan log yang sama sekali tidak menjadikan sambungan anda peribadi.

Lawati Jaminan Wang dikembalikan dalam Laman 7 hari

7. VyprVPN

VyprVPN-Firestick

VyprVPN mempunyai antara muka yang sederhana dan yang mempunyai ciri kill switch. Sangat mudah dipasang dan mempunyai 700+ pelayan dalam 70+ negara. 

VyprVPN telah dinilai 3 bintang di Amazon Store, yang melebihi purata. Ini adalah salah satu dari beberapa VPN yang melakukan audit log secara terbuka.

Semasa saya menguji VyprVPN di FireStick, saya memerlukannya kurang dari 4 minit untuk dipasang. VPN ini juga menyokong streaming 4K dan tidak melambatkan kelajuan anda.

Ia beribu pejabat di Switzerland itu bukan bahagian dari negara mata 5, dan itu tidak menyimpan log sama ada. Dengan OpenVPNnya Penyulitan 256-bit, ia melindungi anda semasa streaming.

VyprVPN menghubungkan sehingga 5 pelbagai peranti secara serentak dan tersedia dengan harga $ 2.50 / bulan dengan Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Cara Memasang dan Menggunakan VPN di FireStick

Terdapat kaedah mudah untuk memasang VPN di Amazon Fire TV Stick yang dapat ditiru pada semua FireStick VPN yang telah saya senaraikan dalam panduan ini.

Saya akan mengambil contoh PureVPN mengenai cara memasang, menyiapkan, dan menggunakannya di Fire TV. Ikut langkah-langkah ini:

Langkah 1: Daftar dengan PureVPN

Langkah 2: Buka Laman Utama FireStick

langkah-2-cara-pemasangan-vpn-on-firestick

Langkah 3: Pada menu kiri atas, klik pada Cari bar

langkah-3-cara-pemasangan-vpn-on-firestick

Langkah 4: Sekarang taip PureVPN dan klik pada mana-mana hasil carian

langkah-4-cara-pemasangan-vpn-on-firestick

Langkah 5: Pilih aplikasi PureVPN

langkah-5-cara-pemasangan-vpn-on-firestick

Langkah 6: Sekarang tekan Dapatkan atau Muat turun

langkah-6-cara-pemasangan-vpn-on-firestick

Langkah 7: Pemasangan akan mengambil masa beberapa minit bergantung pada kelajuan internet anda

langkah-7-cara-pemasangan-vpn-on-firestick

Langkah 8: Setelah dipasang, klik Buka

langkah-8-cara-pemasangan-vpn-on-firestick

Langkah 9: Sekarang masukkan nama pengguna dan kata laluan atau klik pada percubaan percuma 7 hari

langkah-9-cara-pemasangan-vpn-on-firestick

Langkah 10: Sebaik sahaja anda masuk, anda akan melihat antara muka PureVPN FireStick

langkah-10-cara-pemasangan-vpn-on-firestick

Langkah 11: Awak boleh pilih pelayan dengan memilih mana-mana negara

langkah-11-cara-pemasangan-vpn-on-firestick

Langkah 12: Sekiranya anda mahu menyahsekat mana-mana perkhidmatan penstriman anda boleh memilih dari pilihan itu juga

langkah-12-cara-pemasangan-vpn-on-firestick

Langkah 13: Sebaik sahaja anda memilih pelayan atau perkhidmatan penstriman, ia akan meminta Permintaan Sambung, jadi klik okey

langkah-13-cara-pemasangan-vpn-on-firestick

Langkah 14: Ia akan mula menyambung ke aplikasi pelayan atau streaming

langkah-14-cara-pemasangan-vpn-on-firestick

Langkah 15: FireStick anda kini selamat setelah disambungkan

langkah-15-cara-pemasangan-vpn-on-firestick

Lawati Laman web Jaminan Wang dikembalikan31 hari

Mengapa Anda Memerlukan VPN untuk Fire TV Stick

Terdapat banyak sebab mengapa anda memerlukan VPN untuk peranti Amazon FireStick anda. Sebab-sebab ini boleh berbeza dari keutamaan tinggi hingga keutamaan rendah bergantung pada keperluan anda:

1. Elakkan Sekatan Geo

sekatan geoMenstrim aplikasi seperti Netflix AS, Hulu, HBO, ESPN +, Pemain BBC, dan banyak lagi yang terhad di satu negara dan tidak dapat diakses oleh orang lain.

Untuk melepaskan semua aplikasi ini dari lokasi semasa anda, anda perlu memiliki VPN.

Contohnya, jika anda ingin menonton Netflix Amerika yang mempunyai lebih banyak tajuk daripada rantau Netflix yang lain, anda perlu menyambung ke pelayan AS.

Perkara yang sama berlaku untuk BBC iPlayer, tetapi anda perlu menyambung ke pelayan UK.

2. Perlindungan dari ISP dan Penjejakan Kerajaan

kerajaan-dan-ISPPenyedia Perkhidmatan Internet anda, dan begitu juga pemerintah mengetahui apa yang anda streaming pada peranti Fire TV Stick anda.

Sekiranya anda menstrimkan kandungan percuma, seperti Filem dan Rancangan TV dengan bantuan aplikasi FireStick terbaik, lebih baik anda bersedia menghadapi akibatnya.

Atau anda boleh menggunakan VPN yang menjadikan aktiviti dalam talian anda tetap peribadi dan tidak dikenali.

VPN menyulitkan lalu lintas anda dan mengarahkan sambungan anda melalui pelayan yang selamat, melindungi identiti dan lokasi fizikal anda serta aktiviti internet anda.

3. Perlindungan daripada Penggodam

vpn-prevent-hackersWi-Fi rumah anda atau Wi-Fi awam boleh terdedah pada masa yang sama. Mana-mana orang yang mempunyai pengetahuan asas mengenai peretasan dapat meretas peranti anda dengan mudah dan mendapatkan maklumat peribadi.

Mari kita lihat dengan cara ini. Sekiranya anda pernah memasang aplikasi pihak ketiga atau aplikasi tidak rasmi, ia juga boleh menjejaskan data dalam talian anda.

Untuk mengelakkan hal itu terjadi, VPN membuat firewall antara peranti anda dan rangkaian yang mustahil bagi mana-mana penggodam mahir untuk menggodam peranti anda.

4. Akses Kodi Addons

Kodi-addons-untuk-firestickSeperti yang kita semua ketahui, Kodi telah menjadi aplikasi yang popular untuk semua pengguna FireStick. Ini kerana dapat mengalirkan kandungan percuma dengan bantuan tambahan Kodi.

Tetapi kerana percuma, aktiviti dalam talian anda dan begitu juga alamat IP sebenar anda terpapar sepenuhnya. VPN akan menggantikan alamat IP asal anda dengan mana-mana pelayannya dan akan menjadikan identiti anda tidak dikenali sepenuhnya.

Anda juga dapat menggunakan VPN terbaik untuk Kodi jika anda melakukan streaming dengan aplikasi Kodi.

Cara Memeriksa sama ada VPN Berfungsi di FireStick?

Kadang-kadang VPN mungkin terputus kerana masalah rangkaian atau mungkin pelayan tidak bertindak balas, lalu bagaimana anda memeriksa apakah VPN anda berfungsi?

Untuk memastikan bahawa VPN berfungsi di FireStick, ini adalah langkah-langkah yang perlu anda ikuti:

# 1 Pergi ke Tetapan pada Menu Utama

# 2 Klik pada TV Api Saya atau Peranti

# 3 Pilih Mengenai pilihan

# 4 Pada menu sebelah kanan, anda dapat melihat alamat IP semasa itu akan berbeza dengan alamat IP asal anda

Cara Mengemas kini Aplikasi VPN FireStick

Kemungkinan besar, VPN anda akan meminta anda bila ada kemas kini semasa anda membuka aplikasi. Sekiranya tidak meminta atau jika anda terlepas, ikuti langkah berikut:

# 1 Buka Rumah Firestick

# 2 Pergi ke Permohonan

# 3 Klik pada Urus Aplikasi yang Dipasang

# 4 Klik pada VPN yang ingin anda kemas kini

# 5 Sekiranya kemas kini tersedia, ‘Kemas kini’ ikon akan muncul

Soalan Lazim

Adakah saya perlu mendapatkan VPN yang berbeza untuk peranti lain?

Tidak. Anda hanya memerlukan satu VPN yang dapat berfungsi di semua peranti anda, sama ada telefon bimbit, komputer, Roku, atau TV Pintar anda. Anda tidak mahu membeli VPN yang berasingan untuk setiap peranti.

Apa VPN percuma terbaik untuk FireStick?

VPN percuma tidak selalu boleh dipercayai. Mereka akan menyimpan log dan menjual data anda kepada pengiklan atau pihak ketiga. VPN percuma teratas untuk FireStick adalah yang tidak menjejaskan data anda.

Perkataan Akhir

Amazon Fire TV Stick adalah peranti penstriman sempurna yang akan menukar mana-mana TV biasa menjadi TV Pintar.

Setelah anda menyambungkan FireStick ke port HDMI TV anda, anda boleh menstrim dan menyemak imbas apa sahaja, seperti yang anda lakukan di komputer atau telefon anda.

Oleh kerana lebih ramai orang daripada menonton filem dan Rancangan TV kerana penguncian, mengakses tajuk Netflix baru, menjadi wajib.

Untuk itu, anda memerlukan VPN terbaik untuk FireStick yang mempunyai pelayan di banyak negara dan juga cukup pantas untuk disiarkan tanpa masalah penimbunan.

Untuk kemudahan anda, saya juga telah membincangkan cara memasang VPN di FireStick anda setelah anda melanggan perkhidmatan tersebut.

VPN juga menyembunyikan aktiviti dalam talian anda semasa anda melakukan streaming. Katakan jika anda menstrimkan kandungan percuma, aktiviti anda akan tetap tanpa nama semasa melakukannya.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me