Adakah anda masih tertanya-tanya adakah anda dapat menonton YouTube di FireStick??

Tidak! Hari-hari itu sudah lama berlalu.

Sejak Google dan Amazon terlibat dalam persaingan, perkara menjadi sangat sukar bagi penyiar dalam talian. Akibat perseteruan ini, google mengeluarkan aplikasi YouTube dari kedai aplikasi firestick Amazon, yang benar-benar telah melukai sentimen pengguna.

Makluman: Jangan gunakan aplikasi tanpa menggunakan vpn untuk firestick.

Bolehkah Saya Menonton YouTube di FireStick?

Google dan Amazon secara berhadapan ditakdirkan berlaku dan tahun lalu, persaingan menjadi sengit ketika Google mula mengeluarkan aplikasinya dari kedai Amazon seperti aplikasi YouTube itu sendiri.

Penolakan Amazon untuk menjual produk Google dan memaparkan Amazon Prime Video sebagai aplikasi Chromecast nampaknya menjadi alasan sebenar di sebalik pergaduhan antara tiran industri ini.

Amazon pasti menembusi pasaran seperti belati tajam dan ini merosakkan kewujudan dan pendapatan Google. Pangsa pasar Amazon mula meningkat sementara pengguna Google mula menurun.

Kebimbangan ini mendorong Google untuk mengambil beberapa langkah besar dan itulah sebabnya mengapa Google mula menentang strategi Amazon. Google membuat beberapa penambahbaikan terhadap tindakan Belanja untuk menggegarkan kedai dalam talian Amazon. Kedua, ia memperbaik peta, yang membolehkan pembangun permainan dan aplikasi meningkatkan fitur aplikasinya dengan mengintegrasikan peta Google.

Di atas semua itu, tamparan utama adalah membuang aplikasi yang dimiliki oleh Google dari kedai Amazon dan saya memanggil langkah ini sebagai pukulan besar kerana ia mengejutkan pengguna Amazon yang lebih suka YouTube untuk menonton video tanpa jailbreak.

Soalan Lazim untuk YouTube di Fire TV

Berikut adalah beberapa soalan yang sering diajukan oleh pengguna FireStick dan FireTV:

Peranti apa yang boleh anda menonton TV YouTube

TV YouTube boleh ditonton di Komputer, peranti mudah alih, Tablet dan TV Pintar. Berikut adalah pecahan khusus semua peranti di mana TV YouTube dapat diakses:

 1. Chromecast
 2. iPhone dan iPad
 3. Telefon Pintar (Android Mobiles) dan Tablet
 4. TV Android
 5. AirPlay untuk Apple TV
 6. Xbox
 7. TV Pintar Samsung
 8. TV Pintar LG
 9. Roku

Bolehkah saya menghantar ke FireStick

Ya, anda boleh membuang YouTube dengan mudah di FireStick sekatan yang dilaksanakan oleh Google. Namun, mentransmisikan YouTube di FireStick tidak lagi, seperti dulu kerana ketika Google mengeluarkan YouTube dari kedai Amazon, penyemak imbas Sutera diperkenalkan sebagai alat alternatif untuk membuang YouTube di FireStick.

Perkara terbaik ialah menghantar YouTube di FireStick dari mana-mana peranti iPhone atau Android kini menjadi lebih mudah.

Mengapa google membuang aplikasi YouTube dari kedai aplikasi Amazon

Google mengeluarkan aplikasi YouTube dari kedai aplikasi Amazon kerana Amazon menolak tawarannya untuk menyajikan Amazon Prime Video sebagai aplikasi Chromecast. Amazon juga enggan memperluas penjualan Produk Google, yang mendorong lebih banyak permusuhan ini.

Sebagai langkah pembalasan, Google membuang aplikasi streaming videonya dari gedung aplikasi Amazon, menyebabkan ribuan pengguna tidak diawasi.

Model perniagaan Amazon tidak berfungsi seperti yang Google mahukan, mungkin itulah sebabnya kedua-dua syarikat gergasi industri ini tidak dapat menemui jalan persamaan. Amazon melancarkan aplikasi Apple TV dengan berpegang pada model perniagaannya bahawa ia hanya akan menjual kuantiti terhad. Amazon tidak memberikan kelebihan khas kepada sesiapa pun.

Cara Memasang TV YouTube di Amazon FireStick

 1. Pasangkan peranti FireStick ke TV anda.
 2. Pergi ke menu ‘Tetapan’.
 3. Klik pada ‘Peranti’.youtube di firestick dan tv api
 4. Klik pada ‘Pilihan Pembangun’.cara memasang youtube di firestick
 5. Hidupkan ‘Aplikasi dari Sumber Tidak Dikenal’.cara menonton youtube di tv api
 6. Sekarang Muat turun aplikasi “Pengunduh” dengan pergi ke menu carian dan mencari “Pengunduh”. Setelah memuat turun aplikasi, pasangkannya.cara mendapatkan youtube di amazon firestick
 7. Sekiranya anda mempunyai versi aplikasi YouTube yang terpasang di FireStick anda pada peranti anda, maka Nyahpasang.
 8. Buka aplikasi Downloader dan taipkan alamat URL ini: https://smartyoutubetv.github.io di bar alamat > Klik Pergi.youtube on firestick tidak berfungsi kerana masalah
 9. Setelah aplikasi dimuat turun, pergi ke Muat turun dan buka pautan muat turunnya > Klik ‘Versi stabil’ > Tunggu sehingga fail dimuat turun.youtube pintar github io
 10. Setelah muat turun selesai, klik Pasang > Apabila sistem meminta izin untuk memasang aplikasi, klik Pasang.tv youtube pintar di firestick
 11. Setelah Pemasangan selesai, klik Buka.youtube di muat turun firestick
 12. Di sana anda memuat turun aplikasi YouTube di FireStick atau FireTV anda (Mana-mana peranti yang anda gunakan).

Apa yang perlu dilakukan Setelah saya memasang YouTube TV Fire Stick

Setelah memasang aplikasi YouTube di FireStick, anda perlu mengkonfigurasinya untuk fungsi yang lebih baik. Ikuti langkah-langkah ini untuk mengkonfigurasi aplikasi YouTube di FireStick dengan cepat:

Buka aplikasi YouTube. Anda akan melihat 4 pilihan berbeza:

 1. 720p
 2. 1080p
 3. 4K: MiTV dan Lain-lain
 4. 4K: Versi Alt

Dari pilihan yang ada, pilih 720p.

versi youtube 4k di firestick

 1. Sekarang anda perlu memasang Perkhidmatan Projek Crosswalk. Sekiranya anda belum memasang perkhidmatan ini, anda mungkin akan melihat ralat ini:perkhidmatan projek crosswalk tidak dijumpai
 2. Klik Dapatkan Persimpangan Jalan > Klik Pasang.xwalkcorelibrary
 3. Setelah aplikasi dipasang, klik Selesai.
 4. Kini anda boleh menggunakan aplikasi YouTube dengan mudah pada peranti FireStick dan FireTV anda.

Cara Terbaik / Paling Mudah untuk Menonton TV YouTube di FireStick

Sekiranya saya seorang naysayer maka saya akan mengesyorkan anda melangkau YouTube TV dan hanya melayari YouTube dalam talian dan menonton video.

Tetapi mengapa menjadi pesimis apabila terdapat peretasan di poket anda!

Sekiranya prosedur pemasangan yang dinyatakan di atas nampaknya rumit untuk anda, maka anda boleh mencuba kaedah terbaik dan termudah untuk menonton YouTube di FireStick, iaitu melalui Mozilla Firefox dan dengan VPN di Firestick.

Itu betul!

Mozilla baru-baru ini melancarkan versi Firefox yang dikemas kini di FireStick, yang mempunyai kemampuan untuk memberikan kemudahan kepada pengguna FireStick dalam mengakses TV YouTube. Versi Mozilla Firefox ini boleh dimuat turun dan dipasang terus dari kedai aplikasi Amazon tanpa masalah.

Dalam versi Mozilla Firefox ini, terdapat penanda buku khusus yang membolehkan pengguna pergi ke YouTube dengan hanya mengkliknya. Ciri ini benar-benar meringankan kehidupan pengguna Amazon FireStick dan pencinta YouTube.

Bukankah ini semudah itu?

Kesimpulannya

Dalam persaingan seperti itu, pengguna akhir perkhidmatan menghadapi kerugian. Tidak ada perubahan atau penyelesaian yang akan diminta sekiranya kedua-dua raksasa ini tidak akan bertentangan antara satu sama lain. Kini pengguna harus bergantung pada memuat turun fail APK untuk pemasangan YouTube TV.

Google akan menyangka bahawa keluar dari TV YouTube dari kedai aplikasi akan mengecilkan pengguna Amazon tetapi satu perkara yang Google lupa adalah bahawa pemerhati dan pita dalam talian selalu mencari peretasan untuk semua perkara seperti kodi di firestick.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me