Apa itu Kodi Skin?

Kodi Skin mengubah cara penampilan Kodi anda. Kulit Kodi memberikan penampilan dan nuansa baru kepada Kodi di mana anda boleh menukar warna, tema, kedudukan menu dan begitu pertama menggunakan Kulit Kodi baru. Ringkasnya, dengan menggunakan Kodi Skin, anda dapat memberikan percikan baru ke versi Kodi anda dengan warna berkilau dan sejumlah besar pilihan yang dapat disesuaikan.

Dalam panduan ini, kami memberi anda pengalaman mengenai pelbagai Kulit Kodi yang tersedia untuk setiap peranti anda.

Aeon Nox Adalah Kulit Kodi Terbaik Untuk Mac 2023 Sesuai Hasil Tinjauan KodiVPN

kulit kodi terbaik untuk februari 2023

Kulit Kodi Terbaik Untuk Mac 2023

Setiap tahun Kodi dipenuhi dengan Skins baru yang mengambil alih dunia Kodi. Beberapa Kodi Skins 2023 terbaik disenaraikan di bawah:

 1. Aeon Nox
 2. Artik Zephyr
 3. Titan
 4. Nova Kaca Hitam
 5. Pelucid
 6. Aeon MQ5
 7. Amber
 8. Baris Belakang (Muat turun Baris Belakang http://srp.nu/krypton/repositories/superrepo/)
 9. AppTV
 10. Xperience 1080

29 Skin Kodi Krypton Terbaik Versi 17 atau Lebih Tinggi

1. Aeon Nox

aeon nox adalah kulit kodi terbaik untuk krypton versi 17 atau lebih tinggi

Aeon Nox menduduki tempat teratas dalam Kodi Skins terbaik kami untuk tahun 2023. Sebab utama ialah pelbagai tetapan penyesuaian yang boleh anda lakukan, termasuk warna, tema kulit, dan juga fon. Mengubah rupa menu utama adalah yang menarik bagi kebanyakan pengguna Kodi di Kodi Skin. Ini mungkin Kulit terbaik untuk pengguna Kodi baru dan berpengalaman.

2. Nova Kaca Hitam

kulit nova kodi kaca hitam

Apabila anda melihat Kodi Skin Black Glass Nova, ia akan mengingatkan anda kepada Windows Vista kerana tingkap kaca. Anda akan mendapati bahawa terdapat dua mod yang tersedia iaitu mod Kaca Hitam di mana tema Kodi berubah menjadi kaca hitam. Mod kedua dipanggil mod Nova kaca hitam di mana jubin jauh lebih kecil.

3. Kotak

Kulit kotak kodi

Box Kodi Skin mempunyai pelbagai menu utama yang dapat disesuaikan, sub-menu, dan banyak widget yang berbeza untuk dipilih. Ini seterusnya mengubah aksen warna Kodi Skins yang menjadikan temanya lebih menarik. Kulit ini boleh digunakan pada banyak peranti kerana memberikan sokongan sentuhan juga. Ini adalah Kulit Kodi yang maju dan kemungkinan besar anda dapati dalam kategori ini.

4. Omni

kulit omni kodi

Dalam banyak kes, ciri sebenarnya untuk sebarang produk atau perkhidmatan tersembunyi di sebalik namanya. Begitu juga, ciri utama Kulit Kodi ini terletak pada menu yang terdapat di mana-mana. Namun, pada mulanya anda mungkin menemui persamaan yang berbeza dengan Mimic Kodi Skin. Namun, ia tidak mempunyai banyak pilihan tetapan yang disesuaikan untuk Mimic. Menu dan sub-menu utamanya dapat diakses dari setiap tetingkap yang merupakan ciri tambahan baru.

5. Pelucid

Kulit Kodi Pellucid

Pellucid adalah Kodi Skin yang sederhana namun elegan. Menu Rumah Kodi kulit ini mempunyai poster yang terletak di bahagian bawah skrin dan pudar dengan animasi. Bagi orang yang sering menggunakan Kodi untuk tujuan menonton IPTV secara langsung saluran Kodi mesti mencuba kulit ini kerana anda akan merasa paling menggembirakan. Pengguna Kodi Jarvis mesti menunggu kerana Pellucid hanya terdapat di Kodi Krypton.

6. Perpaduan

perpaduan-kodi-kulit

Unity Kodi kin agak serupa dengan kulit Confluence Kodi kecuali untuk media antaramuka. Ia mempunyai menu mendatar yang sangat sederhana tetapi tetap kelihatan hebat kerana poster filem muncul di skrin utama. Pengguna yang lebih gemar memiliki kulit yang sangat baik; yang ini sangat digalakkan untuk mereka. Kulit digunakan untuk meningkatkan antara muka Kodi umum dan kulit ini telah melangkah lebih jauh dalam memberikan kemudahan juga.

Kodi Leia Skins Versi 18 Beta Terbaik

7. Aeon MQ5

Aeon MQ5 adalah kulit kodi Leia terbaik untuk versi 18 beta

Hanya ada sedikit Kodi Skins yang sesuai dengan Kodi Leia dan Aeon MQ5 adalah salah satunya. Kodi Leia masih dalam versi Beta dan menjalani eksperimen yang berbeza, tetapi Aeon MQ5 adalah Kodi Skin sederhana yang akan berjalan dengan baik dengan versi baru atau terbaru. Ia mempunyai kuasa untuk mengubah setiap bahagian Kulit dan itulah sebabnya Kulit Kodi terperinci kerana anda dapat membuat banyak perubahan.

8. Grid

grid-kodi-kulit

Tidak banyak kulit Kodi yang berjalan di Kodi Leia Alpha 1 kerana ia adalah versi baru dan tidak banyak pembangunan yang dibuat untuknya. Walau bagaimanapun, kulit Grid Kodi adalah salah satu kulit Kodi terbaik untuk menggayakan antara muka Kodi Leia 18 dan meningkatkan penampilannya. Ia mempunyai antara muka pengguna yang sangat menarik dan berkelas yang menjadikan pengalaman Kodi jauh lebih menarik. Walaupun mempunyai sejumlah ciri, pembangun Grid telah berusaha dengan baik pada kualiti fungsinya daripada jumlah ciri-cirinya.

9. Rapier

Kulit kodi yang lebih rapi

Selalunya dikatakan bahawa Kulit Kodi ini selalunya merupakan versi kulit yang lengkap yang akan anda temui. Ciri yang menjadikannya lengkap adalah pilihan pilihan konfigurasi sukan yang tersebar di seluruh skrin anda, tetapi anda tidak akan menemui pilihan ini. Ini adalah antara Kodi Skin tertua yang tersedia dan sesuai dengan hampir semua versi Kodi.

10. Fokus semula

Fokus semula kulit kodi

Kulit Kodi ini sering menjadikan pilihan terbaik bagi pengguna Kodi yang menggunakan Kodi pada skrin sentuh atau pada telefon pintar mereka. Selain itu, ini memberi anda maklumat terkini mengenai rancangan TV dan filem yang anda tonton sekarang, dan berdasarkan kandungan media tersebut, ini akan memberi anda cadangan yang serupa.

11. Kemuliaan

Kulit kodi yang hebat

Eminence mempunyai antara muka pengguna yang mudah tetapi pada masa yang sama anda akan menemui banyak ikon kecil yang terletak di bahagian bawah skrin. Walaupun kulitnya tidak dapat disesuaikan seperti yang lain, tetapi secepat kilat. Ia juga berfungsi lebih halus daripada kulit lain dan disyorkan untuk pengguna yang memasukkan Kodi mereka dengan banyak tambahan kodi.

12. FTV

kulit ftv-kodi

Pernahkah anda membayangkan menggabungkan Kodi dan Amazon Fire TV, bukan? Ya, kemudian rasakan sentuhan antara muka pengguna Fire TV di Kodi Leia 18 sekarang dengan FTV Kodi Skin yang memberikan rupa dan nuansa Fire TV pada Kodi. The Skin boleh didapati di repositori tambahan Kodi rasmi dan oleh itu tidak diperlukan muat turun berlebihan.

Skins Kodi Jarvis Terbaik Versi 16 atau Ke Bawah

13. Kroma

chroma adalah kulit kodi terbaik untuk jarvis versi 16 ke bawah

Chroma Kodi Skin menyesuaikan warna temanya mengikut elemen yang terdapat di skrin. Sebilangan kulit Kodi menggunakan ketelusan yang sama di latar belakangnya, akibatnya beberapa elemen tidak kelihatan jelas. Oleh itu, Chroma menyesuaikan warna latar belakang dan juga menenangkan mata anda.

14. KOver

Kover kulit kodi

KOver Kodi Skin adalah kulit yang disesuaikan sepenuhnya yang membolehkan pengguna Kodi membuat kulit mereka sendiri sesuai dengan keinginan mereka. Ia mungkin tidak dianggap sebagai kulit pilihan bagi pengguna Kodi kerana banyak yang ingin menonton media menghindari kerumitan. Walau bagaimanapun, sangat wajar menggunakan Kodi Skin ini.

15. Meniru

Meniru kulit kodi

Mimic tersedia di hampir setiap peranti, yang lebih ringan dan cepat dalam streaming. Ini memiliki fitur tambahan yang memungkinkan Anda menyesuaikan beberapa warna dan mengedit beranda menggunakan seni penggemar. Di antara banyak ciri, Mimic Skin mempunyai sokongan terbina dalam untuk peranti skrin sentuh.

16. Eunique

Kulit kodi Eunique

Seperti namanya, Eunique memberikan pengalaman unik kepada pengguna Kodi termasuk warna terang dan kandungan media yang mudah diakses. Ia mempunyai hampir semua yang terdapat di Kodi Home yang menjadikannya antara muka pengguna yang mudah.

17. Ketelusan

Kulit kodi ketelusan

Transparency adalah kulit seni peminat, yang bermaksud ia dapat disesuaikan mengikut keinginan pengguna Kodi. Ia menyokong setiap ciri baru yang ditawarkan oleh Kodi Jarvis dan sangat mudah untuk disesuaikan. Pengguna Kodi Jarvis baru yang tidak biasa dengan Kodi Skins juga boleh menggunakan Transparency Kodi Skin.

Kulit Kodi Terbaik untuk Amazon Fire Stick / Fire TV

18. Artik Zephyr

Arctic Zephyr adalah kulit kodi terbaik untuk amazon firetv dan firestick

Arctic Zephyr adalah Kodi Skin untuk Fire Stick dan Fire TV yang terbaik kerana ia menawarkan banyak maklumat dalam skrin kecil. Ia mempunyai varian berbeza, varian lebih ringan dan gelap. Walaupun gagal menawarkan pilihan peranti sentuh, tetapi tidak pernah gagal untuk menghiburkan pengguna Firestick dengan pengubahsuaian dan penyesuaian terperinci.

19. Nebula

Kulit Nebula kodi

Nebula adalah Kodi Skin yang dibina terutamanya untuk Smart TV kerana mempunyai sokongan sentuhan. Pusat muzik inilah yang menjadikan Kulit ini menonjol kerana akan memberikan semua pilihan secara rawak dan disyorkan untuk citarasa muzik anda. Ia juga menawarkan pilihan yang dapat disesuaikan untuk peranti Firestick anda.

20. Xperience 1080

Xperience 1080 kodi kulit

Kulit Kodi ini direka untuk tontonan HD. Dari antara alat tambah Kodi terbaik yang telah anda pasang pada peranti Kodi anda, ia akan mengumpulkan semua pautan tontonan HD dan hadir kepada anda di Laman Utama Kodi anda. Ia juga kulit yang sangat ringan yang akan menjadikan semua alat tambah anda menjadi lebih ringan.

Kulit Kodi Terbaik untuk Peranti iOS / Mac

21. SiO2

Sio2 adalah kulit kodi terbaik untuk peranti ios / mac

Kodi Skin ini adalah replika antara muka Apple TV yang tepat dan inilah sebabnya ia paling sesuai untuk iOS. Lebih jauh lagi, ia menawarkan fungsi yang serupa kerana pembangunnya telah memastikan bahawa mesti ada beberapa jumlah klik antara kandungan yang ingin anda tonton. Tidak memerlukan masa untuk menonton kandungan kegemaran anda di Kodi. Mungkin tidak memiliki banyak penyesuaian yang ditawarkan, tetapi dibuat untuk memudahkan penggunaannya untuk pengguna Kodi.

22. AppTV

Kulit apptv kodi

AppTV adalah satu lagi Kodi Skin yang disyorkan untuk pengguna Apple yang telah dirancang secara khusus dengan mempertimbangkan penggunaan keperluan pengguna tertentu. Malah gaya ikon dan susun aturnya serupa dengan GUI Apple TV. Ciri yang memukau setiap pengguna Kodi adalah antara muka pantasnya. Lebih jauh ia dapat disesuaikan dengan keinginan pengguna Apple.

23. Ace

Kulit Ace kodi

Ace adalah Kodi Skin serba boleh yang juga sesuai untuk Apple iOS. Walaupun ia mungkin menyokong ciri yang dapat disesuaikan, tetapi ia pasti mengecewakan kerana ia tidak menyokong TV langsung. Walau bagaimanapun, ia adalah Kodi Skin yang kaya dan juga salah satu yang terpantas.

Kulit Kodi Terbaik untuk Peranti Android

Sebelum anda dapat menyiapkan Skin pada kodi anda, anda perlu menyiapkan kodi pada android. Dengan memasang Kodi pada android, anda akan mendapat banyak kandungan streaming dengan mudah dengan beberapa klik.

24. Pertembungan

Confluence adalah kulit kodi terbaik untuk peranti android

Confluence mungkin merupakan kulit lalai untuk Kodi tetapi ia pasti kulit Kodi yang disukai ketika datang ke peranti Android anda. Pertembungan adalah sebab mengapa ramai orang masih menyukai Kodi Jarvis dan itu kerana antara muka yang mudah tetapi berkesan.

25. Titan

Kulit Titan kodi

Titan Kodi Skin penuh dengan warna, namun sangat informatif. Dengan mempertimbangkan fail media, ia menyediakan lakaran terperinci kandungan streaming. Oleh itu, ia membolehkan anda memilih filem atau rancangan TV mengikut minat anda. Ia sangat sesuai untuk peranti Android kerana antara muka penggunanya yang mudah.

26. Titanium

Kulit titanium kodi

Titanium bukan Kodi Skin terbaru tetapi ia pasti berfungsi pada mana-mana peranti Android. Ia berfungsi untuk setiap add-on video, add-on program, dan add-on muzik. Ini memberi anda pengalaman hebat ketika menstrim video dan muzik.

Kulit Kodi Terbaik untuk Kotak Penstriman TV

27. Amber

Amber adalah kulit kodi terbaik untuk streaming kotak tv

Amber pastinya tidak berbeza dengan Estuary Kodi Krypton Skin, yang merupakan kulit lalai untuk Kodi Krypton. Walau bagaimanapun, semasa memasang Amber pada kotak Kodi anda, anda akan melihat kesan yang lebih ringan tidak lama lagi. Ciri lain yang benar-benar ingin jatuh cinta dengan Amber adalah antara muka dan pilihan warna yang menenangkan mata.

28. Fuse Neue Kulit

Fuse Neue kodi kulit

Fuse Neue Kodi Skin adalah untuk semua peminat filem, yang mempunyai kemampuan untuk menghadirkan fail media anda dengan cara yang elegan. Ini tidak akan memberi anda banyak pilihan yang dapat disesuaikan, tetapi masih jauh lebih baik daripada kulit lalai Estuary Kodi Krypton. Sangat digalakkan kerana kesederhanaannya.

29. Baris Belakang

Kulit Kodi belakang Row

Pada pandangan pertama, anda mungkin merasakan bahawa antara muka mirip dengan iOS dan OS X, tetapi ia pasti tersedia untuk semua kotak streaming. Pengguna Kotak Kodi terbaik mungkin mendapati Kulit ini unik kerana pengalamannya di pawagam rumah.

30. Maximinimalisme

maximinimalism-kodi-skin

Bagi pengguna Kodi yang ingin menyesuaikan antara muka pengguna mereka tetapi ingin menjadikannya mudah dan bebas dari masalah, kulit ini mesti dicuba untuk mereka. Maximinimalism adalah kulit yang sangat ringan dan halus yang memberikan papan pemuka yang sangat mudah digunakan kepada pengguna. Maximinimalism Kodi skin sangat disarankan oleh banyak pengguna Kodi dan kami mencadangkannya kepada semua pengguna kerana ia adalah pilihan yang baik.

Ulasan Reddit Skin Kodi Terbaik

kajian kulit kodi terbaik

Sebelum menggunakan Arctic Zephyr, MQ Kodi Skins terkenal di kalangan pengguna Kodi. Namun, setelah menggunakan Arctic Zephyr, mereka mendapat pengalaman indah yang membiarkan mereka tetap berpegang pada Kodi Skin tertentu. Ini menarik bagi banyak pengguna Kodi dan terbukti bahawa Arctic jauh lebih unggul daripada MQ Skins.

kajian reddit skin kodi terbaik

Titan Kodi Skin juga merupakan kulit yang disukai oleh banyak pengguna Kodi dan alasannya adalah antara muka gaya Netflix. Netflix mempunyai antara muka yang lancar di mana anda dapat melihat senarai filem dan rancangan TV di hadapan skrin anda.

Cara Mengubah Kulit Kodi

Untuk menukar Kodi Skins, anda perlu mengikuti langkah-langkah berikut:

 1. Buka Kodi > Pergi ke Tetapan (ikon berbentuk gear) > Klik pada Tetapan antara muka.
 2. Pada menu sebelah kiri, klik Kulit > Sekarang di sebelah kanan pilih Kulit pilihan di bawah Lihat dan rasa kategori.
 3. Kotak akan muncul dengan dua pilihan iaitu. Estouchy dan Muara. Ini adalah dua Kulit Kodi lalai. Untuk mendapatkan lebih banyak Kulit Kodi, klik Mendapatkan lebih banyak pilihan di sebelah kanan.
 4. Klik pada mana sahaja Kodi Skin yang anda suka dan ia akan berubah.

Apakah Perbezaan Antara Kulit dan Binaan?

Kodi Builds adalah koleksi tambahan, sementara kulit Kodi mengubah antara muka dan susun atur perisian Kodi. Pelbagai alat tambah dipasang secara automatik pada kotak Kodi anda semasa anda memasang Kodi Build.

Kodi Skins mengubah menu, kertas dinding Kodi, dan tema Kodi yang mustahil untuk dikenali jika perisian Kodi lama anda. Sekiranya anda ingin mengubah penampilan Kodi, anda lebih baik mendapatkan Kodi Skin. Walau bagaimanapun, jika anda mahukan repositori kodi terbaik baru, anda harus menjadikan Kodi Build sendiri.

Membungkus semuanya

Kodi Skin memberikan Kodi anda penampilan yang sama sekali baru dengan semua tema baru, warna-warna cerah dan penempatan menu yang menakjubkan. Ini menjadikan Kodi anda mudah diakses dengan membawa kandungan media anda di Kodi Home. Dalam panduan ini, kami menerangkan setiap Kodi Skin terbaik yang disenaraikan secara terperinci agar pengguna Kodi dapat menikmati pengalaman streaming terbaik.