Kemas kini: Repositori Blamo telah ditutup dan addon tidak tersedia di repositori lain. Oleh itu, anda mungkin ingin melihat alternatif Uranus.

Uranus Kodi add-on adalah garpu tambahan Elysium Kodi yang terkenal. Alat tambah ini mempunyai hampir semua ciri Elysium yang sama seperti Filem, rancangan TV, dan penstriman TV Langsung. Ia telah mendapat reputasi yang hebat di antara semua alat tambah Kodi lain yang popular. Selain itu, kualiti aliran yang disediakan oleh alat tambah ini sangat hebat yang merangkumi SD dan HD keduanya.

Anda boleh mengikuti panduan kami untuk melihat cara memasang add-on Uranus Kodi pada peranti anda. Walau bagaimanapun, streaming melalui add-on seperti itu selalu berisiko jadi pastikan anda menggunakan perkhidmatan Kodi VPN yang boleh dipercayai untuk melindungi privasi dalam talian anda.

Cara Memasang Uranus Kodi pada Krypton Versi 17.6 atau Lebih Tinggi

 1. Buka Kodi > Klik pada Ikon Gear > Buka Pengurus Fail > Nklik dua kali pada Tambah Sumber pilihan dari lajur sebelah kiri.cara memasang uranus kodi
 2. Tetingkap baru muncul, klik pada kawasan yang dinyatakan dan taip http://repo.mrblamo.xyz/ > Klik pada Okey > Beri nama untuk sumber ini sebagai Repo Blamo > Klik okey > Klik okey sekali lagi untuk menutup kotak dialog.cara memasang uranus kodi pada krypton versi 17.6 atau lebih rendah
 3. Kembali ke Skrin utama > Klik pada Alat tambah tab > Tetingkap baru akan dibuka.cara memasang uranus kodi pada jarvis versi 16 atau lebih tinggi
 4. Klik Ikon Kotak hadir di sudut kiri atas > Klik pada Pasang dari Fail Zip pilihan.cara memasang uranus kodi di firestick
 5. Sekarang tatal dan pilih Repo Blamo dari senarai > Pilih repositori.griffin-0.0.6.zip > Pemberitahuan akan muncul yang menyatakan ‘Add-on enabled’.muat turun uranus kodi
 6. Selepas pemberitahuan muncul, klik pada Pasang dari Repositori pilihan > Buka Repositori Griffinuranus kodi addon
 7. Pergi ke Alat tambah Video folder dan pilih Uranus dari senarai > Klik pasang dan tunggu sehingga alat tambah dimuat turun dan dipasang > Pemberitahuan akan muncul setelah pemasangan selesai.

repositori uranus kodi

Cara Memasang Uranus Kodi pada Jarvis Versi 16 atau lebih rendah

 1. Buka Kodi Jarvis V16.
 2. Klik pada Sistem > Klik pada Pengurus Fail.
 3. Klik dua kali Tambah Sumber > Klik ‘Tiada ‘ > masuk ke URL http://repo.mrblamo.xyz/ > Klik Selesai.
 4. Namakan sumber media ini sebagai Repo Blamo > Klik Selesai > Klik okey.
 5. Kembali ke Rumah Kodi > Klik pada Sistem > Klik pada Alat tambah.
 6. Pilih Pasang dari Fail Zip > Buka Repo Blamo > Klik pada repository.griffin-0.0.6 > Tunggu pemberitahuan.
 7. Sekarang pilih Pasang dari Repositori > Buka Repo Griffin.
 8. Pergi ke Alat tambah Video.
 9. Klik pada Uranus > Pukul Pasang > Tunggu pemberitahuan.

Cara Memasang Uranus Kodi pada Fire Stick

 1. Buka Kodi di Fire Stick. Sekiranya anda belum memasang Kodi pada Fire Stick maka pasang terlebih dahulu.
 2. Pergi ke Pilihan Pembangun > Hidupkan Penyahpepijatan dan Aplikasi ADB dari Sumber Tidak Diketahui.
 3. Selepas itu, ikuti langkah-langkah yang dijelaskan di atas untuk memasang Uranus pada pemasangan Kodi Krypton, prosedur dari sudut ini dan seterusnya adalah sama seperti Kodi Krypton.

Muat turun Uranus Kodi

 1. Muat turun fail Zip pada peranti anda.
 2. Buka Kodi > Klik Ikon Gear > Pergi ke Pengurus Fail > Klik dua kali Tambah Sumber
 3. Kembali ke Skrin Utama > Klik Tambah.
 4. Klik Ikon Kotak > Klik Pasang Dari Fail Zip.
 5. Semak imbas sistem dan buka fail zip yang dimuat turun > Tunggu pemberitahuan.
 6. Klik Pasang dari Repositori > Pilih Griffin Repo.
 7. Klik Tambah Video > Klik Uranus > Klik pada Pasang > Tunggu pemberitahuan.

Kesalahan Uranus Kodi / Tidak Berfungsi / Masalah

Periksa Ralat Log

Semasa cuba memasang add-on, anda mungkin menghadapi ralat ini. Kesalahan ini muncul sekiranya terdapat beberapa fail yang hilang di repositori add-on dari mana anda cuba memasang add-on. Sebab lain di sebalik ralat ini ialah menyimpan data cache atau back-end.

Menetapkan

Anda boleh membetulkan ralat ini dengan terlebih dahulu membersihkan cache di Kodi. Sekiranya pembersihan cache membantu maka repositori baik-baik saja. Jika tidak, cuba gunakan repositori yang berbeza dan boleh dipercayai untuk memasang add-on. Repositori tambahan yang telah kami sebutkan di blog kami dicuba dan diuji.

Tidak Dapat Menyambung ke Repositori

Kesalahan ini mungkin muncul semasa anda berada di langkah di mana anda cuba memasang dari repositori. Kesalahan ini muncul semasa repositori yang anda gunakan sedang dikemas kini.

Menetapkan

Tunggu repositori dikemas kini atau pilih repositori lain untuk memperbaiki ralat ini.

Ulasan Uranus Kodi

Biasanya, ulasan muncul apabila terdapat beberapa masalah dengan pengaya tersebut. Namun, belum ada masalah yang dilaporkan berkaitan dengan pengaya ini. Oleh itu, kami tidak menyebut sebarang ulasan kerana hanya memuji tambahan itu nampaknya berat sebelah.

Perkataan Akhir

Uranus Kodi adalah tambahan Kodi yang luar biasa yang telah menggantikan Elysium dengan cukup baik. Alat tambah mempunyai beberapa ciri hebat seperti akaun Trakt selain daripada Filem dan rancangan TV. Pengaya ini dinilai antara pengaya yang paling popular kerana alat tambahnya adalah garpu, dulu sangat popular dalam komuniti Kodi. Dalam panduan ini, kami membincangkan cara memasang Uranus Kodi.