Afdah-Kodi-addon

Tambahan Afdah Kodi membolehkan pengguna menstrim filem kegemaran mereka dengan memotong pautan melalui aliran Afdah.TV pada Kodi dalam kualiti HD. Perkara terbaik ialah anda dapat membuka Afdah pada Kodi dengan menggunakan VPN Kodi dan menggunakannya seberapa banyak yang anda mahukan.

Apa itu Afdah.TV ?

Afdah.TV adalah perkhidmatan penstriman dalam talian global yang sangat disukai oleh para pemerhati, kerana mereka dapat menonton Filem HD di Afdah.

Aplikasi filem percuma Afdah dilancarkan beberapa tahun yang lalu tetapi kerana masalah cetak rompak laman web filem Afdah; Aplikasi filem percuma Afdah.TV dan Afdah dikenakan hukuman dan oleh itu aplikasi Afdah TV dan laman web Afdah Movie disekat.

Namun, Afdah.TV bangkit semula dan menukar domainnya menjadi Afdah.to dan sekali lagi pengguna mempunyai akses ke aplikasi filem percuma Afdah.

Mengapa dan Di Mana Aplikasi TV Afdah Disekat?

Afdah.TV disekat terutamanya di UK kerana banyak pengguna menerima notis ketika mereka cuba mengakses laman web. Berikut adalah tangkapan skrin dari akaun media sosial Afdah rasmi, yang mempersoalkan sama ada laman web Afdah Movies disekat di UK atau tidak:

Mengapa dan Di mana Aplikasi TV Afdah Disekat?

Cara Buka Sekatan Aplikasi Afdah ?

Sekiranya anda ingin Afdah dibebaskan maka anda memerlukan perkhidmatan VPN yang baik untuk memintas sekatan geo yang tersirat di atasnya. ISP UK telah menyekat akses ke Afdah dan terdapat banyak pelayan proksi yang tersedia dalam talian yang akan membantu anda mengakses aplikasi TV Afdah tetapi selalu ada risiko menggunakan pelayan dalam talian seperti itu kerana kebocoran DNS tunggal boleh menyebabkan anda menghadapi masalah serius.

Repositori Afdah Kodi

Afdah Kodi sebelum ini terdapat di repositori Mucky Ducks tetapi repositori Mucky Duck tidak lagi berfungsi. Namun, ia kini boleh didapati di repositori Kodi Israel. Kami telah menyediakan prosedur pemasangan lengkap Afdah Kodi dalam panduan ini dan anda boleh merujuknya untuk menikmati filem HD pada tambahan Afdah Kodi dan mempunyai pengalaman hebat dari aplikasi TV Afdah pada Kodi anda.

Cara Memasang Afdah pada versi Kodi Leia dan Krypton

 1. Lancarkan Kodi pada peranti anda > Klik pada Tetapan ikon.cara memasang afdah pada kodi
 2. Klik pada Pengurus Fail > Klik dua kali Tambah Sumber.cara memasang afdah pada kodi krypton versi 17.6 atau lebih rendah
 3. Klik ‘Tiada’ dan taip http://lazykodi.com/ > Klik okey.cara menambah afdah pada kodi firestick
 4. Beri nama URL ini: ‘Kodi Malas’ dan Klik okey > Klik okey sekali lagi dan kotak dialog akan ditutup.afdah.tv addon pada kodi jarvis
 5. Kembali kepada Menu Utama Kodi > Klik Alat tambah > Klik Ikon kotak.persediaan afdah pada kodi
 6. Klik pada Pasang dari Fail Zip pilihan.afdah addon tidak berfungsi
 7. Sekarang pilih Kodi Malas pilihan yang ada.muat turun afdah kodi addon
 8. Klik pada REPOSITORI > Klik pada ANDROIDABA > Buka repositori > Pilih repositori.kodil-104.zip.repositori afdah
 9. Sekarang Klik pada pilihan Pasang dari Repositori.afdah.to untuk filem percuma dalam talian
 10. Buka repositori Kodil > Pergi ke Tambah Video > Pilih Afdah > Klik Pasang

pasang repositori malas afdah 2023

Cara Memasang Afdah pada Kodi Jarvis v16 dan yang lebih tinggi

 1. Muat turun Fail Zip repositori Kodil.
 2. Buka Kodi Jarvis V16.
 3. Klik pada Pasang dari Fail Zip > Semak imbas di sistem dan buka fail yang dimuat turun > Tunggu pemberitahuan.
 4. Sekarang klik pada Pasang dari Repositori > Buka Repositori Kodil.
 5. Buka Alat tambah Video.
 6. Klik pada Afdah > Klik Pasang > Tunggu pemberitahuan.

Cara menyiapkan Afdah di Fire Stick ?

 1. Buka Kodi pada Tongkat Api. Sekiranya anda belum memasang Kodi pada Fire Stick maka pasang terlebih dahulu.
 2. Pergi ke Pilihan Pembangun > Hidupkan Penyahpepijatan dan Aplikasi ADB dari Sumber Tidak Diketahui.

Sekarang ikuti kaedah pemasangan yang dihuraikan sebelumnya untuk versi Kodi Leia dan Krypton kerana tidak akan ada perbezaan.

Untuk membuka blokir kandungannya, anda boleh menggunakan VPN percuma berbayar untuk Firestick Kodi 2023.

Kesalahan / Masalah / Pembetulan Afdah

Afdah Addon Tidak Berfungsi

Kesalahan ini mungkin muncul pada Kodi anda semasa anda cuba mengakses add-on Afdah Kodi untuk menonton filem. Sebab di sebalik ralat ini mungkin sumber add-on yang sudah usang atau add-on mungkin sudah usang.

Menetapkan

Pasang add-on Afdah Kodi dari repositori Kodil seperti yang disebutkan sebelumnya dalam panduan ini. Tambahan ini sebelumnya terdapat di repositori Mucky Ducks tetapi repositori tersebut tidak lagi berfungsi, menyebabkan masalah untuk mengakses add-on ini.

Mucky Duck Repo Tidak Berfungsi

Repositori Mucky Duck adalah salah satu repositori add-on Kodi yang paling popular dan ia menganjurkan banyak add-on Kodi yang popular. Namun, kerana ini adalah repositori tambahan pihak ketiga, maka rentan untuk ditutup.

Menetapkan

Repositori Mucky Duck ditutup dan semua tambahan yang dihoskannya kini tersedia di repositori lain. Seperti ini Afdah add-on boleh didapati di repositori Mucky Duck tetapi sekarang ia terdapat di repositori Kodil.

Ulasan Afdah Kodi

Afdah Kodi add-on dan Mucky Ducks repositori mempunyai reputasi yang baik dalam komuniti Kodi tetapi sejak ia ditutup, banyak pengguna mengangkat pandangan:

Komen dari perbincangan komen burnt_wick dari perbincangan "Adakah semua Bebek Mucky bertambah? Saya menghadapi masalah untuk mendapatkan tambahan Mucky Ducks untuk mengusahakan pemasangan Kodi 17 yang baru. VPN tiada bantuan, perincian dalam teks di bawah.".

Perkataan Akhir

Afdah.TV adalah laman web penstriman dalam talian yang luar biasa yang dibuat lebih baik apabila alat tambahnya dikembangkan untuk Kodi. Namun, laman web ini sendiri terlibat dalam kegiatan cetak rompak dan begitu juga dengan penambahannya. Repositori yang menjadi tuan rumah add-on telah ditutup tetapi add-on tersebut kini tersedia di repositori Kodil. Cuba tambah filem ini kerana banyak yang ditawarkan tetapi pastikan anda menggunakan VPN untuk melindungi privasi anda.