Kodi adalah salah satu perisian penstriman dalam talian yang telah mengubah wajah penstriman dalam talian. Sudah lama wujud dan telah mendapat reputasi yang sangat baik kerana ciri-cirinya yang luar biasa. Kodi telah bertambah baik dengan setiap kemas kini versi dan setiap tambahan.

Tidak dinafikan bahawa Kodi adalah salah satu pilihan terbaik yang tersedia untuk streaming dalam talian kerana ia mempunyai banyak tawaran. Anda boleh menstrim hampir semua perkara seperti filem, rancangan TV, acara PPV, muzik, berita, dokumentari dll di Kodi. Walau bagaimanapun, ia sangat popular kerana tambahan filemnya yang premium dan percuma.

Tambahan Kodi premium adalah yang rasmi, yang terdapat di repositori rasminya. Manakala, add-on streaming kebanyakannya merupakan add-on Kodi tidak rasmi yang dikembangkan oleh pembangun pihak ketiga. Terdapat beratus-ratus add-on Kodi yang tersedia di komuniti tetapi anda tidak boleh bergantung pada add-on Kodi tanpa mengetahui mengenainya. Oleh itu, kami telah membincangkan beberapa tambahan filem terbaik untuk Kodi dalam panduan ini.

Cara menonton filem di Kodi

  1. Buka Kodi dan klik pada ikon tetapan
  2. Pergi ke Pengurus Fail dan klik pada pilihan Tambah Sumber > Masukkan URL dan Nama repositori yang ingin anda tambahkan ke Kodi anda dan klik OK.
  3. Kembali ke menu utama dan pergi ke menu Tambah > Klik pada penyemak imbas tambahan (ikon kotak) dan pilih pilihan Pasang dari fail Zip > Pilih repositori yang baru ditambahkan dari senarai dan buka fail Zipnya > Pemberitahuan akan muncul, tunggu itu.
  4. Sekarang klik pada pilihan Install from Repository dan buka repositori yang baru anda pasang pada langkah sebelumnya > Pilih alat tambah yang ingin anda pasang dari senarai dan tekan butang Pasang. Anda akan diberitahu apabila alat tambah dipasang.

Setelah pemberitahuan muncul, anda dapat mengakses add-on dari menu utama.

5 tambahan Kodi terbaik untuk filem

1. Keluaran (Versi 8)

Exodus adalah salah satu alat tambah Kodi tertua dan paling popular yang tersedia sehingga kini. Keluaran telah memerintah masyarakat Kodi sejak sekian lama kerana memberikan perkhidmatan kelas atas kepada pengguna. Exodus dibiarkan digantung oleh pembangun asalnya beberapa waktu yang lalu dan kemas kini berhenti datang. Selepas itu, banyak garisan Keluaran mulai muncul, yang mempunyai antara muka yang sama tetapi tidak semuanya boleh dipercayai.

Baru-baru ini, kami mendengar yang baru bahawa add-on Exodus Kodi telah diambil alih oleh Kodi Bae dan kemas kini terbarunya juga telah dikeluarkan. Ini bermaksud bahawa salah satu add-on Kodi terbaik untuk addons filem terbaik untuk Kodi krypton telah kembali dalam permainan. Anda boleh menstrimkan semua filem dan rancangan TV terkini dalam kualiti HD melalui add-on Exodus Kodi.

2. Naga Sihir

The Magic Dragon adalah versi kemas kini Dogs Bollocks Kodi, yang terkenal dengan penstriman filem di Kodi. Tambahan Magic Dragon Kodi telah dibahagikan kepada bahagian yang berbeza seperti filem 4K, Menonton Orang, Siaran Filem Baru dll. Oleh kerana itu, pengguna dapat dengan mudah mencari tajuk kandungan yang mereka mahukan.

Tambahan Magic Dragon Kodi boleh didapati di repositori Supremacy Kodi, yang merupakan salah satu repositori paling popular. Alat tambahnya bersaiz kecil dan dipasang dengan mudah dan cepat. Lebih-lebih lagi, add-on berjalan lebih baik dan pantas daripada kebanyakan add-on lain juga. Saya mengesyorkan add-on The Magic Dragon Kodi kepada pengguna yang ingin menayangkan filem di Kodi kerana prestasinya yang hebat.

3. Yoda

Kata Yoda mungkin membunyikan lonceng untuk anda jika anda biasa dengan watak-watak Star Wars atau jika anda peminat siri itu. Alat tambah Yoda Kodi terkenal sebagai salah satu alat tambah Kodi terbaik untuk filem kerana kualiti aliran yang ditawarkannya. Add-on Kodi ini tersedia melalui repositori Supremacy Kodi tetapi kerana repositori telah ditutup, kini tersedia melalui repositori Kodil.

Alat tambah dipasang di bawah 2 minit dan berfungsi dengan lancar tanpa memberikan sebarang kesilapan atau ketinggalan semasa streaming. Namun, satu perkara yang perlu diketahui oleh pengguna adalah bahawa banyak aliran yang terdapat di perpustakaannya tidak terhad geo. Untuk mengakses aliran tersebut, pengguna harus memilih salah satu VPN terbaik untuk Kodi yang dapat melewati sekatan dan melindungi privasi mereka.

4. Keluaran Redux

Nama itu pasti akan membuat anda tertanya-tanya jika ia adalah tambahan Kodi Kod yang sama tetapi tidak. Add-on Exodus Redux Kodi mempunyai hampir semua ciri yang ada pada Exodus Kodi tetapi pembangunnya telah menambahkan banyak perkara baru juga. Ia mempunyai lebih banyak kategori dan pautan penstriman yang lebih baik dengan pengikis terkini, itulah sebabnya ia adalah salah satu tambahan Kodi terbaik yang ada sekarang.

Sama seperti add-on Kodi lain untuk filem, ini juga mempunyai banyak pautan streaming HD tetapi ia dihalang geo. Menggunakan Kodi VPN tidak lagi menjadi pilihan tetapi keperluan jika anda ingin menikmati streaming dengan Kodi.

5. Filem Troma

Troma Films adalah pendatang baru dalam industri Kodi tetapi saya suka alat tambah ini kerana hakikatnya mempunyai aliran berkualiti dan perpustakaan kandungan terkini. Banyak alat tambah Kodi baru datang dan pergi kerana mereka tidak berpotensi untuk memberikan kandungan berkualiti baik kepada pengguna.

Troma Films adalah tambahan Kodi yang menjanjikan kerana ia mempunyai alat pengikis terbaru yang menyediakan pautan streaming berkualiti HD dengan kelajuan yang baik. Alat tambah ini tersedia dengan Butter Fingers Repository.

Filem terbaru yang terdapat di Kodi

Beberapa filem terbaru dan terbaik yang ada sekarang melalui alat tambah Kodi terbaik adalah:

  1. Aladdin
  2. Pantas & Persembahan Furious: Hobbs & Shaw
  3. Spider-Man: Jauh Dari Rumah
  4. Sekali Waktu di Hollywood
  5. Raja singa